menu

Overig / Algemeen / Literaire evenementen

zoeken in:
avatar van Lalage
In Amersfoort hebben we elk jaar de 'Nacht van de Literatuur' in september, waarbij op diverse locaties schrijvers worden geïnterviewd, vaak omlijst door muziek.
Maar dit weekend was ik in Groningen bij een soortgelijk evenement: 'Het grote gebeuren'. Er was enorm veel te kiezen en ik wilde wel op drie plekken tegelijk zijn... De interviews waren van hoge kwaliteit en er was ook een muzikaal onderdeel.
En vorige week was ik bij ILFU Booktalk in Utrecht, daar was deze keer Jeanette Winterson te gast. Het was geweldig om haar te horen praten, zo grappig ook.

Kortom: dit zijn enorme aanraders voor literatuurliefhebbers! Het is zo leuk om je favoriete schrijvers in het echt te zien en om nieuwe ontdekkingen te doen.
Natuurlijk ben ik benieuwd naar jullie ervaringen met dit soort avonden.

avatar van Jason82
Ik heb daar geen enkele ervaring mee, maar je enthousiasme is aanstekelijk Lalage ?

avatar van Ted Kerkjes
Ted Kerkjes (moderator)
geplaatst:
Online collegereeks: Literatuur in de praktijk | Tijdschrift Vooys
Het literair-wetenschappelijke tijdschrift Vooys organiseert een driedelige online collegereeks rondom "Literatuur in de praktijk". Het eerste deel 'Literatuur om je heen', met Kila van der Starre en poëzie van Joshua Snijders, gaat over poëzie in de openbare ruimte. Het tweede deel 'Literatuur in het publieke debat' is een lezing van Marc van Oostendorp met de titel Het raadsel der smerigheid en het focust zich op de publieke debatcultuur onder letterkundigen. Het derde en laatste deel 'Literatuur in het onderwijs' is een livestream waarin onderzoekers en docenten Wendela de Raat, Jeroen Dera, Renate van Keulen en Els Stronks praten over literatuuronderwijs.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:52 uur

geplaatst: vandaag om 10:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.