menu

Overig / Algemeen / Studio Sport

zoeken in:
avatar van eRCee
geplaatst:
Dus om het woord hoogverraad hier staande te houden ben je bereid VI als een staat te zien? Oke dan, Wittgenstein zou trots op je zijn (denk ik?).

avatar van Rudi S
geplaatst:
eRCee schreef:
Dus om het woord hoogverraad hier staande te houden ben je bereid VI als een staat te zien?


Nou het lijkt ondertussen wel op een staatsaangelegenheid , maar in Nederland is dacht ik hoogverraad niet in de wet vasgelegd, dus zou Wilfred dat in ieder geval ontlopen.

avatar van Pecore
geplaatst:
Derksen als koning in het rijk der VI, met Gijp en Kieft als zijn vazallen. Het zou er niet onaangenaam vertoeven zijn.

In de letterlijke zin is het geen ouderwets hoogverraad, maar met een beetje gevoel voor grootspraak past de term hier prima. Het vat in ieder geval het heersende sentiment.

avatar van eRCee
geplaatst:
Nah, het is de discussie eigenlijk niet waard, maar het woord 'verraad' kan met een beetje gevoel voor grootspraak hier als gepast worden beschouwd, hoogverraad simpelweg niet. Dit is typisch zo'n woord dat op den duur z'n betekenis compleet gaat verliezen dankzij slordig gebruik (daarom klim ik ook in de pen) maar ja, wat als er dan eens echt hoogverraad plaatsvindt, dan moet je dus een nieuwe term gaan verzinnen daarvoor. Dus dat mogen jullie dan doen, ik trek mijn handen er vanaf.

avatar van Pecore
geplaatst:
Nou, vooruit dan maar: edelverraad.

avatar van Slainte_Mhath
geplaatst:
Voor hoogverraad verraad je een natie en krijg je normaal de doodstraf.
Wat ik eigenlijk bedoel zit daar uiteraard tussen in. Ik vind dat als je al 20 jaar samenwerkt, en zeker in deze tijd, je hem niet voor het blok moet zetten/aanvallen voor miljoenen kijkers live in de uitzending voor zo'n hot item en ook niemendalletje. (een of andere rapper/zwarte piet discussie die 10 jaar geleden niet eens bestond blabla)
Derksen heeft in de loop der jaren , Genee vaker geprezen als vakman.

Wilfreds reden hiervoor is me nog steeds onbekend. Een goede presentator en een sympathieke man.
Ik las onlangs het boek "Topshow" , dat beschrijft een niet geringe ruzie tussen Gijp en Derksen. VI heeft dat ternauwernood overleefd. Genee heeft zelf (achter de schermen) alle zeilen moeten bijzetten om het programma te redden. Het is een gouden formule dat nu te grabbel wordt gegooid.

Dan is edelverraad bij deze het woord dat ik beter had kunnen gebruiken.

avatar van eRCee
geplaatst:
Slainte_Mhath schreef:
Dan is edelverraad bij deze het woord dat ik beter had kunnen gebruiken.

Poeh, ik kan weer rustig slapen.

avatar van Gretz
R.I.P. Lara van Ruijven

Gast
geplaatst: vandaag om 03:00 uur

geplaatst: vandaag om 03:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.