menu

Boeken / Algemeen / Contemporaine poëzie

zoeken in:
avatar van Ted Kerkjes
Ted Kerkjes (moderator)
Donkerwoud schreef:
Sowieso Ellen Deckwitz, Delphine Lecompte, Jonathan Griffioen, Lieke Marsman, Ester Naomi Perquin, Hannah van Binsbergen.
Wat een leuk lijstje, inderdaad! Perquin en Deckwitz doe ik sowieso wel graag met je mee! Van Perquin heb ik Meervoudig afwezig in mijn bezit. Van Deckwitz ben ik wel benieuwd naar Hoi feest, maar het ligt ook een beetje aan wat er beschikbaar is. (Het poëzie-aanbod in bibliotheken valt vaak tegen.)
Zelf heb ik ook nog Vruchtwatervuurlinie klaarliggen - daar ben ik ook nog wel benieuwd naar, na al die aandacht op deze site
Ik wil ook sowieso nog eens een keer De grom uit de hond halen van Iduna Paalman lezen, maar ik moet nog kijken of ik die ergens kan lenen.
Verder heb ik dit jaar (dankzij Wim Helsen) het werk van Herman de Coninck leren kennen, dus dat wil ik ook nog wel eens doorspitten. Wat ik ondertussen van hem ken, vond ik ge-wel-dig.
Van Vasalis heb ik dit jaar al twee bundels gelezen en besproken, dus misschien dat ik ook nog haar andere twee bundels dit jaar probeer te lezen.
En ik heb natuurlijk altijd nog Ted van Lieshout en Willem Wilmink bij wie ik altijd terecht kan
...stilte... schreef:
Oh wat erg...ik ken alleen Marsman
Ken je Perquin (voormalig Dichter des vaderlands) ook niet?

avatar van Lalage
Ted Kerkjes schreef:
Het poëzie-aanbod in bibliotheken valt vaak tegen.

Dat is zo! Soms valt er nog wel wat te reserveren uit andere vestigingen, maar ik kom veel vaker dan bij andere genres titels tegen die niet bij de bieb te leen zijn. Vermoedelijk wordt poëzie erg weinig gelezen en dus ook weinig geleend. Dus altijd extra fijn als iemand hier er iets over schrijft.

avatar van Pythia
Wel een linkje gevonden naar het gedicht van K. Schippers:
Cultureel Brabant Jan de Jong - cubra.nl

avatar van ...stilte...
Ted Kerkjes schreef:
Ken je Perquin (voormalig Dichter des vaderlands) ook niet?

Wel voorbij zien komen, maar niet gelezen.

avatar van Donkerwoud
...stilte... schreef:
Oh wat erg...ik ken alleen Marsman


Haha, als je nou vaker en sneller dichtbundels had gelezen. (Grapje hoor!)

avatar van ...stilte...
Hendrik Marsman...ik loop alleen maar wat achter.

avatar van Donkerwoud
Donkerwoud schreef:
In het kader van #Novembuser ga ik proberen de hele maand november dagelijks een dichtbundel te lezen. (Ik wist geen woordgrap te bedenken rond poëzie...)


Het was een leuk plan maar meer is het niet geworden, haha. Erg rumoerige tijd gehad, lezen is vaak het eerste wat er dan bij inschiet.

avatar van ...stilte...
Erg rumoerige tijd gehad, lezen is vaak het eerste wat er dan bij inschiet.


Juist dan is het goed om eens een gedicht te lezen

avatar van eRCee
Ik heb een bundel moeten lezen van Peter Gizzi, getiteld Archeophonica. Iemand (slowgaze bijvoorbeeld) hier ervaring mee? Hoe moet ik dit plaatsen binnen de contemporaine poëzie?

(Ik vond het een verschrikking, maar dat hadden de kenners al begrepen.)

avatar van slowgaze
Van wie moest dat, eRCee? Ik weet eigenlijk niets van Gizzi (ook al is iemand als de door mij bewonderde Jan Baeke op zijn beurt een Gizzi-bewonderaar), hoewel er vandaag een gedicht van hem bij de fijne Laurens Jz Coster-nieuwsbrief zat. Vond ik wel interessant, maar ik moet er nog wat meer op kauwen.

avatar van Ted Kerkjes
Ted Kerkjes (moderator)
eRCee schreef:
(Ik vond het een verschrikking, maar dat hadden de kenners al begrepen.)
Ik zou zeggen: ga los

avatar van eRCee
slowgaze schreef:
Van wie moest dat, eRCee?

Van Literair Nederland. De website, niet de hele literaire gemeenschap van Nederland, tenminste, daarvan is mij niets bekend.

avatar van eRCee
Ted Kerkjes schreef:
Ik zou zeggen: ga los

Bedankt hiervoor, maar ik kan er eigenlijk geen zinnig woord over zeggen. Ik denk dat mijn hersenen niet zijn aangelegd om poezie te kunnen vatten. De beeldende kunst is in het algemeen evenmin aan mij besteed. Eten heb ik ook eigenlijk niks mee (tis dat het moet). Zo van die dingen.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:03 uur

geplaatst: vandaag om 08:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.