menu

Boeken / Algemeen / Help! Ik zoek een boek!

zoeken in:
Hoi allemaal,

Ik ben op zoek naar een geïllustreerd kinderboek dat ik een jaar of 10 geleden heb gelezen.
Het boek gaat over een meisje dat een knuffelbeer uit een etalage kiest/krijgt, deze blijkt een jongetje (?) te zijn dat betoverd is en haar hulp nodig heeft om terug een jongetje te worden. Samen gaan ze op weg naar een berg - dit speelt zich 's nachts af - maar op die berg is een van de twee bang voor de enge vogels die er rond vliegen.
Voor zover ik het mij goed herinner is er ook een stukje waar de knuffelbeer/betoverde jongen en het meisje in een park aan een fontein staan en er een raaf tegen hen spreekt? Hier ben ik niet zeker van.
In het algemeen is het kleurenpalet van het boek redelijk donker, en vooral veel donkerblauw.

Iedereen hier in huis denkt dat ik dit gewoon heb gedroomd, maar de tekeningen die ik voor me zie zijn daarvoor te professioneel .
Ik hoop dat iemand het verhaal herkent en me de titel kan vertellen!

Hoii,

Ik ben opzoek naar een kinderboekenserie. Odette had eerder deze twee verhalen geplaatst:
De naam van de jongen was geloof ik christoff of christoffel.

Eentje was van een jongen, die als ie ging slapen, wakker werd, en door een scheur in de muur naar een andere wereld kon. Op den duur wist iemand dat ie dat kon en toen moest ie materialen smokkelen voor zijn oom volgens mij. 1 onderdeel is me heel goed bijgebleven en dat is dat ie een keer bij zeemeerminnen op bezoek ging en ze waren erg vriendelijk en later in het boek had ie stinkende vis pakketjes afgeleverd en later bleek dat de zeemeerminnen dood(?) waren en toen at ie net een zalm toastje en werd ie misselijk. Hij moest ook drakenbloed smokkelen en dat was erg duur en gevaarlijk. Hij ging ook op bezoek bij een prinses met katten met wie hij bevriend raakte.

Ander verhaal is dat er kinderen in een kasteel werden vastgehouden en Jan Klaassen en Katrijn werden. De kinderen werden deze poppen en hadden niks meer te zeggen over zichzelf, en ze moesten in opdracht van de tovenaar elkaar slaan zoals poppen dat doen. En als de voorstelling over was waren ze weer zichzelf, maar nog steeds opgesloten.

Derde verhaal:

Een machtige tovenaar nam twee kinderen in huis een broer en zus. De zus heet volgens mij Kat en heeft 9 levens. Ze hebben allebei speciale krachten en leren deze te gebruiken door de rijke en machtige tovenaar. Op een gegeven moment gaat er iets mis en brengt kat de wereld in gevaar.

Dit is helaas het enige wat ik mij kan herinneren

avatar van Jason82
In Boeken > Koop en Ruil > Libris glossy "Vol van boeken" delen 1 en 2 gezocht:

Beste mensen,

Zoals velen van jullie weten geeft Libris (ik meen) 2x per jaar een leuke glossy uit, gratis af te halen in de plaatselijke boekhandel. De delen 3 t/m 7 heb ik thuis liggen en met veel plezier blader ik er regelmatig doorheen. Ik vind het vooral leuk om inspiratie op te doen.

Vraag: als iemand de delen 1 en/of 2 thuis heeft liggen en er niks meer mee doet, gooi ze dan niet weg. Ik neem ze graag van je over en betaal uiteraard de verzendkosten .

Ik hoor graag via een privé bericht (niet geschoten is altijd mis ).

Hartelijke groeten!

avatar van Panta Rei
Bedoel je dit met glossys?

Libris | Zoeken

Hoii ik zoek een kinderboek over een meisje of konijn (sorry weet niet meer welke van de 2 het was) die op een wolkje rondreisde met haar koffer en telefoon. Toen crashte ze bij een huisje waar een ander wezen woonde (volgens mij een konijn) daar mocht ze blijven logeren op de zolder en kreeg ze chocomelk, de vingen een vis en dekten de tafel en aten toen de vis. Na een tijdje ging ze weer weg en op het laatst zie je een plaatje waarop ze weer op haar wolkje zit en zit te bellen met het wezen waar ze was blijven logeren.

Sorry ik weer dat het niet veel detail is maar hopenlijk herkent iemand dit.
Xx Roosje

avatar van Jason82
Dank voor het meedenken! Nee, het is een tijdschrift die Libris gratis uitgeeft.

hallo, ik ben, voor mijn moeder, op zoek naar een boek waarvan ik de titel of uitgever niet ken. het verhaal speelt zich af in de toekomst. er breekt een zware epidemie/pandemie uit en men moet terug naar de middeleeuwen omdat daar de oplossing voor de epidemie zou liggen. meer info heb ik niet.
herkent iemand dit?
grtjs
Spydergirl

In Boeken > Algemeen > Wie kan mij helpen??:

Hallo iedereen, ik ben al een tijdje op zoek naar de titel van een boek. Ik heb Dit jaren geleden eens gelezen en ik vond het zo een prachtig boek dat ik het graag nog eens zou lezen...
Het gaat over een koppel waarvan de vrouw in coma geraakt en blijkt dat ze zwanger is. De kans dat de vrouw nog zal ontwaken is heel klein quasi onbestaande. De man moet dan beslissen of hij de machines laat ontkoppelen en dus zowel vrouw als kind laat sterven, ofwel de vrouw laat 'leven' aan de beademingsapparatuur tot dat het kind geboren kan worden.
Iemand een idee??

In Boeken > Algemeen > ik zoek een boek hopelijk kunnen jullie mij helpen:

ik zoek een boek het zou een boek zijn uit de vroegere jaren mss 70/80 ik weet het niet juist
het boek gaat over twee galliers een rijke en zijn knecht die voor het romeinse leger gaan vechten. wat ik nog denk te weten is dat de titel het woord godin in kwam . ze hebben het ook steeds over godin en ze blijven maar vechten tot in griekeland . het is een heel goed boek dat je bijna van kaft tot kaft helemaal uitleest. het boek wan in het nederlands maar kan ook origineel van ander land zijn mss frankrijk
weet iemand me te helpen? en aub alleen serieuze antwoorden en niet zo van tja dat weet ik zelf ook niet.
dank u

avatar van Mookje
Kan iemand mij helpen? Ik zoek een thriller waarin de hoofdpersoon in een (mijn)gang de schurken achterna zit. Van die schurken is er eentje die zich eerder in het verhaal voordeed als 1 van de goeien en toen zogenaamd vermoord werd, hij duikt later dus op in die gang.
Ik denk dat deze scène zich in de USA afspeelt en er staat me iets van bij dat het een gang is van een zilver- of goudmijn of zoiets.

Om het jullie makkelijker te maken: het is zeker weten een boek van Clive Cussler, ik denk met Dirk Pitt in de hoofdrol. Het is niet Sahara of het Goud der Inkas.

In Boeken > Algemeen > Help! Ik zoek een boek:

Haii!
Ik heb jaren terug een boek gelezen en ik kan de naam niet meer terug vinden.
De kaft is helemaal wit inclusief het hoofd van een meisje dat voorop staat, het enigste kleur dat de omkaft heeft is de blauwe ogen van het meisje. Het verhaal weet ik niet meer zo goed maar ik denk dat het iets met futuristische/apocalyptische wereld te maken heeft!
Bij voorbaat dank!!

Hallo,

ik zoek een boek dat ik in mijn jeugd gelezen heb. (begin jaren 90)

Het gaat over een periode kort na de 2e wereld oorlog. Een jongen die in een kamp gezeten heeft komt terug uit een psychiatrische kliniek. Hijzelf heeft het kamp overleefd maar heeft een litteken op zijn gezicht van een marteling. Zijn broer en vader hebben het kamp niet overleefd.

Korte samenvatting verder: hij vind na veel zoeken werk bij een accountant volgens mij, en komt daar bij toeval in contact met zijn oude kampbeul. Hij wil wraak voor wat hem is overkomen, en dat wordt bijna zijn dood. Zijn broer blijkt uiteindelijk ook nog te leven en gaat hem helpen met de wraak. Wat ik ook weet is dat het een boek was in 2 delen.

Ik dacht dat het boek: ‘de oorlog is nog niet voorbij’ heet, maar daar kan ik hem niet op vinden.

Bedankt voor de hulp!

Pieter

Hallo,

Hopelijk kunnen jullie me helpen een boek terug te vinden wat ik ongeveer 35 jaar geleden las (en het was toen al een verhaal van langer terug). Het ging over een Engels meisje wat in een groot appartementencomplex woonde, en op een oude plattegrond ontdekte dat al die huizen vroeger samen een groot huis vormden. Hierna gaat ze op onderzoek uit om kennis te maken met alle medebewoners. Ik was ervan overtuigd dat het ‘Henriettes Droomhuis’ van Elizabeth Goudge was, maar dat ben ik nu aan het lezen en ik heb nog geen herkenning.

turdusmerula schreef:
In Boeken > Algemeen > Help! Ik zoek een boek:

Haii!
Ik heb jaren terug een boek gelezen en ik kan de naam niet meer terug vinden.
De kaft is helemaal wit inclusief het hoofd van een meisje dat voorop staat, het enigste kleur dat de omkaft heeft is de blauwe ogen van het meisje. Het verhaal weet ik niet meer zo goed maar ik denk dat het iets met futuristische/apocalyptische wereld te maken heeft!
Bij voorbaat dank!!Ik denk dat je een boek van Tahereh Mafi zoekt.
Ik ken het alleen in het Engels “shatter me”
Kaft komt overeen en het gaat over een dystopia

Agneshill schreef:
Ik ben op zoek naar een boek over een meisje dat verbannen is uit het dorp waar ze woonde.
Ze woont in een boom en is erg eenzaam.
Aan het eind van het boek gaat ze het moerasgebied in waar volgens haar dorpsbewoners mysterieuze dingen gebeuren.
Het is een jeugdboek genre mysterie.
De titel is de naam van het meisje


Hasse Simons dochter?

GeenIdee schreef:
In Boeken > Algemeen > Help ik zoek een boek:

Hallo ik ben opzoek naar een boek met als ik het me goed herinner had deel één een donker groene kaft het is een fictie boeken serie en er zijn meerdere delen van in 1 van deze delen vechten ze tegen een reus of een ander grote slechterik zoals een trol etc. In een van deze boeken rijden ze op een sabeltandtijger. Het gaat over kinderen/jongeren. In een ander deel gaan ze door een soort ijstijd.


Een hele late reactie maar dit klinkt als de “stam van de holenbeer serie” van Jean M Auel

TheRunningmanFRL schreef:
Hallo,

ik zoek een boek dat ik in mijn jeugd gelezen heb. (begin jaren 90)

Het gaat over een periode kort na de 2e wereld oorlog. Een jongen die in een kamp gezeten heeft komt terug uit een psychiatrische kliniek. Hijzelf heeft het kamp overleefd maar heeft een litteken op zijn gezicht van een marteling. Zijn broer en vader hebben het kamp niet overleefd.

Korte samenvatting verder: hij vind na veel zoeken werk bij een accountant volgens mij, en komt daar bij toeval in contact met zijn oude kampbeul. Hij wil wraak voor wat hem is overkomen, en dat wordt bijna zijn dood. Zijn broer blijkt uiteindelijk ook nog te leven en gaat hem helpen met de wraak. Wat ik ook weet is dat het een boek was in 2 delen.

Ik dacht dat het boek: ‘de oorlog is nog niet voorbij’ heet, maar daar kan ik hem niet op vinden.

Bedankt voor de hulp!

PieterHet was even zoeken maar ik denk dat je deze bedoeld
Serie: weerzien met de vijand van Henk van der Berkt
Boek 1: de oorlog is nog niet voorbij
Hoewel de Tweede Wereldoorlog al een paar jaar afgelopen is kan Kees, die in een concentratiekamp gezeten heeft, het verleden maar moeilijk vergeten.
Boek 2: Vrede na recht

Kees en zijn tweelingbroer Bert, die beiden tijdens de Tweede Wereldoorlog in een concentratiekamp gezeten hebben, vinden pas rust na het vinden van hun vroegere beulen


Je kan hem vinden in de bibliotheek catalogus. Ik ben nog te nieuw hier om een link te mogen plaatsen

In De Site > Algemeen > Ik zoek een boek:

Goedendag,

Laatst heb ik een boek gevonden, die ik jaren geleden heb gelezen. Ik dacht dat ik de titel ergens had opgeschreven, maar helaas niet.
Nu ben ik weer op zoek naar de titel hier van.
Het gaat over een jongetje (die achteraf) erachter komt dat hij joods is. Volgens mij zeggen ze op het einde dat hij benjamin heet.
Ik kan maar enkele stukjes van het boek naar boven halen o.a.
- Hij moet opeens een davidster gaan dragen
- op een gegeven moment woont hij op een boerderij of zoiets in die trant
- nsb komt een x bij zijn ‘huidige’ thuis en hij verstopt zich tussen het stro
- ik dacht dat hij zelf niet meer wist dat hij joods was/is
- op het einde is hij buiten/in de tuin en komen ze ouders hem halen en ze noemen hem benjamin ofzo

Daarnaast heb ik steeds in m’n hoofd dat het boek het ‘toen de duitsers weg waren’ of ‘Toen de oorlog voorbij was’

ZAP!
Ik heb twee opties, maar niet met de naam Benjamin:

Child of the Holocaust - Jack Kuper (1967)

Mijn Verloren Familie

Amina Mundi schreef:
Ik denk dat je een boek van Tahereh Mafi zoekt.
Ik ken het alleen in het Engels “shatter me”
Kaft komt overeen en het gaat over een dystopia
Het was hem helaas niet! Maar door dystopia ging ik meer nadenken over wat het verhaal nou was en heb hem toch kunnen vinden! Het boek heet starters van lissa price!
Je hebt me toch stiekem geholpen dus dankejwel!!

Beste allen,
Zeer binnen kort neem ik de zorg op voor een jongen van 12 die het nodige heeft meegemaakt.
Hierom zoek ik een (leer)boek voor mij om rouw en verwerking bij deze puber pedagogisch goed te kunnen helpen/ondersteunen.
Alvast hartelijk bedankt voor jullie kennis en opties.
Mvg Martin

avatar van eRCee
Dit lijkt me een kolfje naar de hand van psyche

avatar van psyche
psyche (crew)
Martin86 schreef:
Beste allen,
Zeer binnen kort neem ik de zorg op voor een jongen van 12 die het nodige heeft meegemaakt.
Hierom zoek ik een (leer)boek voor mij om rouw en verwerking bij deze puber pedagogisch goed te kunnen helpen/ondersteunen.
Alvast hartelijk bedankt voor jullie kennis en opties.
Mvg Martin


Beste Martin,

Gaat het om rouw na (naderend) overlijden, plotseling, ziekte, suïcide? Gaat het om ander verlies, bijvoorbeeld gezondheid, emigratie?
Zogenaamd levend verlies?

Manu Keirse en Riet Fiddelaers zijn bekende, zeer ervaren auteurs op het gebied van rouw, Riet Fiddelaers is gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen en jongeren.

Helpen bij verlies en verdriet

Wie ben ik zonder jou
Papieren versie is nog wel verkrijgbaar (bij ebook staat beschrijving), als het niet lukt stuur me pm (bericht).


Dit zijn de eerste boeken die in me opkomen, Keirse is meer voor jou (belangrijk bij begeleiden), het tweede voor het kind/jongere. Er zijn ook andere titels, (werk)boeken bij bepaalde thema's, stuur me ook dan gerust een pm met wat details zodat ik zo nodig gerichter kan meedenken

Vrgr psyche

psyche schreef:
(quote)


Beste Martin,

Gaat het om rouw na (naderend) overlijden, plotseling, ziekte, suïcide? Gaat het om ander verlies, bijvoorbeeld gezondheid, emigratie?
Zogenaamd levend verlies?

Manu Keirse en Riet Fiddelaers zijn bekende, zeer ervaren auteurs op het gebied van rouw, Riet Fiddelaers is gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen en jongeren.

Helpen bij verlies en verdriet

Wie ben ik zonder jou
Papieren versie is nog wel verkrijgbaar (bij ebook staat beschrijving), als het niet lukt stuur me pm (bericht).


Dit zijn de eerste boeken die in me opkomen, Keirse is meer voor jou (belangrijk bij begeleiden), het tweede voor het kind/jongere. Er zijn ook andere titels, (werk)boeken bij bepaalde thema's, stuur me ook dan gerust een pm met wat details zodat ik zo nodig gerichter kan meedenken

Vrgr psyche

Super dank je wel ik ga meteen zoeken dan niet in de bieb en online.
Gaat om overlijden na ziekte.
Ben vanochtend in WriteJunior gedoken.
Mvg Martin

Bij Boeken > Toplijsten en favorieten > Top 10: Science Fiction:

Mensen, ik ben op zoek naar een bepaald Science fiction boek. Het gaat over een astronaut die in de ruimte zo iets engs te zien krijgt, dat ie onmiddellijk terugkeert naar de aarde en nooit meer iets met ruimtevaart te maken wil hebben. Weet iemand welk verhaal ik bedoel? Bedankt in ieder geval.

Amina Mundi schreef:
(quote)Het was even zoeken maar ik denk dat je deze bedoeld
Serie: weerzien met de vijand van Henk van der Berkt
Boek 1: de oorlog is nog niet voorbij
Hoewel de Tweede Wereldoorlog al een paar jaar afgelopen is kan Kees, die in een concentratiekamp gezeten heeft, het verleden maar moeilijk vergeten.
Boek 2: Vrede na recht

Kees en zijn tweelingbroer Bert, die beiden tijdens de Tweede Wereldoorlog in een concentratiekamp gezeten hebben, vinden pas rust na het vinden van hun vroegere beulen


Je kan hem vinden in de bibliotheek catalogus. Ik ben nog te nieuw hier om een link te mogen plaatsen


Amina, wat fantastisch!! Dat is hem.. Ik ben helemaal blij, dankjewel!

In Boeken > Algemeen > Encyclopedie met groenige stoffen harde kaft:

Beste lezers, ik ben op zoek naar een boek die veel indruk op mij gemaakt heeft als kind. Het betreft een encyclopedie achtig boek waarin veel van ons mooie wereld beschreven wordt, met mooie fotos ook. Vele soorten dieren van haaien tot dinosaurussen maar ook het onstaan van de aarde en het heelal werd besproken. Ik was erg jong en kan me niet de titel of uitgever herinneren, alleen dat het een groenige stoffen harde kaft had. Het was niet glanzend of leer. Er stonden ook geen afbeeldingen volgens mij op de kaft alleen bescheiden een titel. Ik ben zelf van 1979 dus het boek moet wel voor 1989 gedrukt zijn. Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen. Alvast bedankt.

In De Site > Algemeen > Het kleine rode autootje:

Hallo ik ben opzoek naar een klein hard kartonnen boekje ik denk ergens uit de jaren70 met de naam het kleine rode autootje.wie kan mij daar aan helpen?

turdusmerula schreef:
In Boeken > Algemeen > Help! Ik zoek een boek:

Haii!
Ik heb jaren terug een boek gelezen en ik kan de naam niet meer terug vinden.
De kaft is helemaal wit inclusief het hoofd van een meisje dat voorop staat, het enigste kleur dat de omkaft heeft is de blauwe ogen van het meisje. Het verhaal weet ik niet meer zo goed maar ik denk dat het iets met futuristische/apocalyptische wereld te maken heeft!
Bij voorbaat dank!!


Heyy,

Ik ben nieuw hier dus geen idee of dit zo werkt, alvast sorry als er een directere manier is om mensen te bereiken!
Kan het zijn dat je Starters van Lissa Price bedoeld?

avatar van Ted Kerkjes
Ted Kerkjes (moderator)
autumnonpluto schreef:
Ik ben nieuw hier dus geen idee of dit zo werkt, alvast sorry als er een directere manier is om mensen te bereiken!
Het is prima zo, hoor

Gast
geplaatst: vandaag om 13:24 uur

geplaatst: vandaag om 13:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.