menu

Boeken / Algemeen / Help! Ik zoek een boek!

zoeken in:
avatar van LuukRamaker
@Erwindoorn

Een vluchtige zoektocht via Google doet me vermoeden dat het om dit boek gaat: The Art of Making Money - Jason Kersten (2009)

avatar van Millencolin
Goedemorgen.
Ik zoek al jaren een aantal boeken die ik in mijn jeugd (jaren 90) heb gelezen op de basisschool.
Het waren prachtige boeken over wilde dieren en per boek volgde je (volgens mij) één specifiek dier.
Het gaat over een ree, konijn, zwijn ed.
Wat details, het konijn wordt ziek, maar overleeft het. Het is een infectie die ook zijn ogen raakt.
De ree is een jonge ree die groot wordt en z'n gewei krijgt.
Meer dan dit weet ik niet, maar ik zou ze dolgraag nog eens lezen.
Hopelijk kan iemand mij helpen.

Ik zoek het boek Natuurkunde voor Dummies en dan niet de kleine versie, ik ben niet echt een boekenworm dus kan ik ook niet veel boekenshops online vinden.

avatar van eRCee
Het lijkt erop dat dit boek momenteel uitverkocht is. Je kan het nog op Marktplaats proberen. Of in de bibliotheek.

eRCee schreef:
Het lijkt erop dat dit boek momenteel uitverkocht is. Je kan het nog op Marktplaats proberen. Of in de bibliotheek.


Nee echt nergens te vinden, echt raar dat dit product niet verkrijgbaar is zelfs niet in ebook vorm

Hoi hoi
Ik zoek een jeugd boek waarvan ik de titel en auteur noet meer weet. Het gaat over een meisje die verliefd wordt op een foute jongen die worstelt met het vreemd gaan van zn vader er komen ook een aantal queen liedjes in voor. Wat mij juist raakte omdat de verhaallijn en de liedjes heel erg op elkaar inhaakte.

Hopelijk heeft iemand een idee hoe dit boek heet.

Groetjes

Bij Overig > Algemeen > Gezocht !! Jeugdverhaal jaren 70:

Ik zoek een boek, uitgebracht in de (late) jaren 70. Het is een jeugdverhaal, schrijver/uitgever onbekend helaas. Boek gaat over jongeren in de toekomst ( jaar 2000 ? ) Auto's met begrenzing, verbod op roken ( een opa die een geheime sigarettenopslag had). Waar iedereen altijd en overal te volgen was.
Ik hoop dat iemand hier een idee heeft over welk boek dit zou kunnen gaan. Ik heb het toen gelezen en ben er al langere tijd naar op zoek.

Hoihoi!
Ik ben opzoek naar een kinderboek... heb heel google al gehad..
Het boek had in mijn uitvoering een groene kaft. Ik weet helaas geen titel of auteur...
Het boek ging over een honden familie die verhuisd is naar een kasteel. De eerste bladzijde gaatover de bakker die brood gaat brengen. Het verhaal gaat erover dat de familie van het kasteel een hotel gaat maken.

Ik hoor het graag als iemand enig idee heeft hoe het boek heet!

Zou het kunnen gaan om het boek: Hondenhotel van L.Duncan? Er komt geen kasteel in voor maar toch.

Samenvatting:
Andi is dol op honden. Als haar vader een nieuwe baan krijgt trekt het gezin tijdelijk in bij een tante. Andi vindt een hond in de tuin en verstopt hem stiekem in huis, maar de tante is super allergisch voor honden en blijft maar niezen. De hond krijgt ook nog puppis. Andi en haar broer zoeken een andere plek voor de honden in een oud leegstaand huis. Al snel zijn er meer honden die ze een plekje geven. De kinderen maken van het oude huis een hotel voor de honden én een thuis voor henzelf!

In Boeken > Algemeen > Op zoek naar een titel:

Hallo

Ik ben op zoek naar een tamelijk recent boek. Het gaat als volgt : 2 koppels wonen naast elkaar en zijn als buren bevriend. De vrouw van het ene koppel rijdt achteruit, zenuwachtig op weg naar een toelatingsexamen. Ze raakt precies iets. Net op dat moment verdwijnt ook het zoontje van de buren even aan De aandacht van de mama die aan het bellen is en zo vermist raakt....
Wie o wie kan me helpen? Bedankt alvast!!

Hoi,

ik ben op zoek naar een kinderboek uit begin jaren 90. Het gaat om een voorleesboek over fruit/groente. De personages die ik me nog kan herinneren zijn paprikaatje rood en meneer Peer. Waar aan het eind van het boek paprikaatje rood gaat trouwen. Op een van de laatste pagina's van het boek staat het rode paprikaatje met een wit sluiertje op haar hoofd.

Wie o wie kan zich dit boek ook herinneren?

Delise schreef:
Hoi Allemaal,

Ik zoek een boek uit mijn jeugd. Ik denk dat het uit de jaren 90 komt, misschien begin 2000. Zelf dacht ik dat de titel was "Het land van de verloren voorwerpen/spullen". Maar ik kom elke keer uit op een boek "De plek van de verloren spullen". En dit is een volwassenen boek.

Het boek dat ik graag wil vinden is een jeugdboek gaat volgens mij over een meisje. Dit meisje is met de auto samen met haar ouders en broer(tjes?)/zusje(s?) onderweg. Volgens mij op vakantie. Tussendoor stoppen ze bij een tankstation en daar stapt zij uit de auto. Haar ouders vergeten haar vervolgens en zij blijft achter. Ze komt terecht in een andere wereld. Een wereld waar alles wat ooit kwijt geraakt is terecht komt. Ze blijft daar tot ze weer gevonden is door haar ouders.

Meer dan dit weet ik mij niet meer te herinneren, maar ik zou het super leuk vinden als ik het boek nog een keer kan inzien. Wie kan mij helpen?


Dit doet met denken aan "de plek van de verloren dingen" van Cecilia Ahern. Dat is wel een volwassenen boek, al is het lang geleden dat ik het zelf heb gelezen. Ik kan me niet meer het hele verhaal herinneren en of dit precies overeen komt.

PRENTENBOEK GEZOCHT OVER DIEREN IN LUCHTBALLON

Hoi Allemaal,
Van wat ik mij nog kan herinneren ging het boek over dieren die namen hadden als: Koen konijn, Aard aardworm en Sjaan giraffe. Deze dieren gingen met een luchtballon de wereld rond en bezochten verschillende werelddelen en culturen.

Het boek zal ongeveer uit jaren 80 of 90 komen.
En zal denk iets in de titel hebben met: op wereldreis, de wereld rond of delen van de wereld ??

Wie weet over welk boek dit wellicht gaat en heeft dit boek misschien ook nog thuis liggen?
Ik hoor het graag!

In Boeken > Algemeen > Prentenboeken jaren 80/90:

Hallo boekenvrienden, ik ben op zoek naar een tweetal prentenboeken die ik vroeger vaak gelezen heb van de bibliotheek/bibliobus. Ik ben van '88 en broertje van '92, dus het gaat waarschijnlijk om jaren 80 of 90 boeken.

Het gaat om een prentenboek met onderwatertekeningen, waar je op elke bladzijde een aantal voorwerpen zag staan die in de grote tekening verborgen waren. Die kon je dan zoeken en vinden. Volgens mij ging dat over een soort expeditie met schatten enzo.

Het andere betreft een prentenboek, dat gaat over een vrouw op een simpele fiets, die er op iedere bladzijde iets bij bouwt op haar fiets, op de een na laatste bladzijde heeft ze zoveel op haar fiets dat ze er zelf bijna niet meer bij kan. Daarom fietst ze op de laatste bladzijde maar weer net zo als op de eerste bladzijde, zonder poespas dus, want dat is ook niet alles. De tekeningen zijn een beetje fiep westendorp-achtig.

Wie kan mij helpen aan meer informatie over deze boeken of heeft ze zelfs te koop?

Alvast bedankt,
Sandra

Ik zoek een jongensboek van ik denk begin jaren 80.
Het verhaal speelt zich af in en rond een kasteel. Daar wordt, naar later blijkt, een magiër toegelaten die mensen kan opsluiten in een tekening door hen levensecht na te tekenen. De hoofdpersoon ontdekt dit natuurlijk en gaat de strijd aan. Hij heeft een superscherp zwaard gekregen in het eerste hoofdstuk. Ik weet nog dat de magiër de hoofdpersoon steeds niet te pakken krijgt en uit rancune probeert het hele kasteel te tekenen om dat te laten verdwijnen.
Wie o wie. Volgens mij had het boek een hele korte titel.
Alvast dank. Tim

avatar van Mookje
Kan iemand mij helpen? Ik zoek een boek dat gaat over kolonisatie van de maan, en de mensen reizen daarheen via een kabel/lift vanaf de aarde. Uiteraard zijn er kapers op de kust, en vallen er moorden en het zal dus een thriller of zo zijn.

avatar van Mookje
Kan iemand mij helpen? Ik zoek een boek dat gaat over een advocate (niet zeker) die achtervolgd wordt in de gangen onder Pompeï. Het is een deel van een serie als ik het mij goed herinner.

In Boeken > Koop en Ruil > Gezocht De Wereld van Ijs en Vuur: De Verborgen Geschiedenis van Westeros en Game of Thrones:

Ik ben al een tijdje op zoek naar de Nederlandstalige versie van De Wereld van Ijs en Vuur: De Verborgen Geschiedenis van Westeros en Game of Thrones. Iemand die weet waar ze dit nog verkopen of dit zelf te koop aanbieden?

Alvast bedankt!

ik zoek een kinderprentenboek dat gaat over een jongetje dat s`nachts in een broodbakfabriek is en veel avonturen beleefd, heen en weer glijdt en schiet. wie kan me helpen. de titel ben ik kwijt,
zoiets:
............ in de nachtfabriek of ..................in de broodfabriek

avatar van Pecore
Pieta Is het misschien In the night factory van Sendak?

avatar van Ted Kerkjes
Ted Kerkjes (moderator)
Pecore schreef:
Pieta Is het misschien In the night factory van Sendak?
Dat klinkt inderdaad als In the night kitchen van Maurice Sendak!

Ook ik zoek een boek uit mijn jeugd (geleend tussen '75-'80 in bieb Voorburg), een kinder/prentenboek over een meisje: het heette iets van Franka of Marinka of heel anders. het was met heel veel rood en terra kleuren. Het was een prachtig verhaal overeen meisje. Ze had ook een hoofddoek in mijn herinnering. Het had iets Russisch/Oost Europees en misschien iets christelijks maar dat weet ik niet mee zeker. Alleen maar dat ik het heel mooi vond en een paar keer heb geleend. Wie helpt me?

Sandraatje1988 schreef:
In Boeken > Algemeen > Prentenboeken jaren 80/90:

Hallo boekenvrienden, ik ben op zoek naar een tweetal prentenboeken die ik vroeger vaak gelezen heb van de bibliotheek/bibliobus. Ik ben van '88 en broertje van '92, dus het gaat waarschijnlijk om jaren 80 of 90 boeken.

Het gaat om een prentenboek met onderwatertekeningen, waar je op elke bladzijde een aantal voorwerpen zag staan die in de grote tekening verborgen waren. Die kon je dan zoeken en vinden. Volgens mij ging dat over een soort expeditie met schatten enzo.

Het andere betreft een prentenboek, dat gaat over een vrouw op een simpele fiets, die er op iedere bladzijde iets bij bouwt op haar fiets, op de een na laatste bladzijde heeft ze zoveel op haar fiets dat ze er zelf bijna niet meer bij kan. Daarom fietst ze op de laatste bladzijde maar weer net zo als op de eerste bladzijde, zonder poespas dus, want dat is ook niet alles. De tekeningen zijn een beetje fiep westendorp-achtig.

Wie kan mij helpen aan meer informatie over deze boeken of heeft ze zelfs te koop?

Alvast bedankt,
Sandra


Hi Sandra, het tweede boek dat je bedoeld is waarschijnlijk een boek met tekeningen van Quetin Blake
met de titel Mevrouw Hermitage op rolletjes. Mevrouw Hermitage is wat je noemt een perfectioniste: haar fiets bij voorbeeld is uitgerust met: toeters, lunchpakket, drankvoorraad, hondezitje, muziek, gereedschap, een handenwasvoorziening, regen- en zonbescherming... hoeveel kan er eigenlijk op en aan een fiets voordat die instort?

avatar van Panta Rei
Ik zoek ook een boek. Een kinderboek uit eind jaren 60, begin 70 denk ik. Het was helemaal op rijm en volgens mij ging het over speelgoed dat zich verwaarloost voelde.
Het had een harde roodkleurige kaft en was maar een dun boekje. Wie o wie...?

avatar van Mookje
Kan iemand mij helpen? Ik zoek twee boeken...

Een boek dat gaat over een advocate (niet zeker) die achtervolgd wordt in de gangen onder Pompeï. Het is een deel van een serie als ik het mij goed herinner.

En ik zoek een boek dat gaat over kolonisatie van de maan, en de mensen reizen daarheen via een kabel/lift vanaf de aarde. Uiteraard zijn er kapers op de kust, en vallen er moorden en het zal dus een thriller of zo zijn.

Ceciel Crousen schreef:
Ook ik zoek een boek uit mijn jeugd (geleend tussen '75-'80 in bieb Voorburg), een kinder/prentenboek over een meisje: het heette iets van Franka of Marinka of heel anders. het was met heel veel rood en terra kleuren. Het was een prachtig verhaal overeen meisje. Ze had ook een hoofddoek in mijn herinnering. Het had iets Russisch/Oost Europees en misschien iets christelijks maar dat weet ik niet mee zeker. Alleen maar dat ik het heel mooi vond en een paar keer heb geleend. Wie helpt me?


Het doet mij denken aan een boek over een zigeunermeisje, geschreven door Toos Blom met de titel
Loeloedji, kleine rode bloem alleen speelt zich dat af in Spanje

De oude zigeunervrouw Anna is een hele dag terrassen in dorpen aan de Spaanse kust afgelopen, om mensen de toekomst te voorspellen. Als ze even rust zoekt op een muurtje, ziet ze opeens de plek van haar jeugd weer voor zich. Ze is opeens weer het kleine zigeunermeisje Loeloedji, dat rondtrok met haar grootmoeder, vader en broertjes. Haar vader trouwt later met Rasja. Rasja accepteert Loeloedji niet, omdat haar moeder geen zigeunerin was. Als haar vader met Rasja, haar familie en zijn zoontjes, verder reist, blijft Loeloedji achter bij haar grootmoeder. Met oom Django, de broer van haar grootmoeder, wordt het zwerversbestaan van grootmoeder en Loeloedji voortgezet.

Mijngebruikersnaam 1 juni 2018, 20:14 uur
Hallo, ik ben op zoek naar een boek dat ik vroeger (eind jaren 80, begin jaren 90) heb gelezen en waar ik de laatste tijd ineens weer veel aan moet denken. Het gaat over een jongen die op een dag wakker wordt en tot de ontdekking komt dat iedereen os verdwenen. Hij gaat vervolgens op reis en bevrijdt onderweg zoveel mogelijk dieren waarvan sommigen (honden/katten) met hem meelopen. Na een paar dagen leert hij stedelijke gebieden en boerderijen te vermijden (vanwege de inmiddels dode dieren, het is best een donker boek voor wen jeugdboek) en hoe langer hij doorloopt hoe meer alles inmiddels overwoekerd is. Het verhaal eindigt ermee dat hij bij een apenrots aankomt (Gibraltar?) en herkenning vindt in de daar aanwezige apenkolonie. Ik kan me zelfs nog een illustratie herinneren dat hij daar gehurkt (tussen de apen?) zit maar heb geen flauw idee meer wat de titel of wie de schrijver wasDit is Pappa is een hond van Guus Kuijer
Ik kan me herinneren dat ik het boek op een middag leende van de bibliotheek, ik het in 2 of 3 uur uit las (nog diezelfde dag) en dat de tranen op de laatste bladzijde over mijn wangen stroomde. Zo mooi vond ik het toen. Op de één of andere manier raakte het mij enorm. Die eerste eenzaamheid, de lange zoektocht die nooit andere mensen oplevert. Ik was, zachtjes uitgedrukt, niet jaloers op de hoofdpersoon.

Ik zoek de titel van een boek uit mijn jeugd (rond de jaren 80 gelezen).

Het verhaal speelt zich af in een land of stad waar twee koningskinderen (broer en zus) in een kasteel wonen. Hun ouders zijn spoorloos. Het land wordt geteisterd door een donkere zwarte wolk die niet meer weggaat. Er gebeuren vreselijke dingen en de kinderen zijn in gevaar. Ook moeten ze hun ouders redden, die waarschijnlijk zitten opgesloten in een amulet dat het meisje om haar hals draagt. Één van de gebeurtenissen is dat de jongen in de nacht moet vechten tegen een betoverd mes, of met zijn mes tegen zijn betoverde hond (?)

Wie kan me helpen?

Bij De Site > Algemeen > Ik ben op zoek naar boeken zoals...:

ik ben op zoek naar de titel en auteur van een roman die ik in mijn jeugd heb gelezen (uitgegeven vóór 1990). Het boek gaat over een meisje met een bloemennaam (ik vermoed madelief of margriet) dat op de mavo zit en verliefd wordt op haar leraar.

Hoi allemaal!

Ik ben op zoek naar het boek waarbij de hoofdpersoon in een nieuwe school ( of klas ) terecht waarbij iedereen alleen maar bezig is met leren en extreem rustig is. Deze hoofdpersoon zelf niet. Nadat hij echter naar de “tandarts” is gebracht door de leraar gaat hij zelf ook beter leren en wordt hij hetzelfde als zijn klasgenoten.

Achteraf blijkt dat hij op een van zijn achterste kiezen door die “tandarts” iets gekregen heeft waardoor hij beter gaat leren en zijn huiswerk doet etc

Misschien een erg gek verhaal en niet heel goed uitgelegd, maar ooit op de basisschool gelezen. Iemand enig idee welk boek dit is? Nl of EN?

Alvast bedankt!

Gast
geplaatst: vandaag om 09:45 uur

geplaatst: vandaag om 09:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.