menu

Boeken / Algemeen / Help! Ik zoek een boek!

zoeken in:

avatar van Mug
Mug
esvedebe schreef:
Ik zoek een prentenboek van jaren geleden (ik was misschien 7 en ben nu 28).
Het ging over een jongen (?) die in een of ander landschap andere figuren tegenkomt die zich bij hem aansluiten, allen bang voor één of ander monster. Uiteindelijk blijkt dat zij met z'n allen op zijn tong lopen, richting zijn bek. Het einde kan ik mij niet herinneren.

Ik had het gevraagd aan de (bijna alleswetende) eigenaresse van de kinderboekwinkel alhier, het kwam haar bekend voor. Naar haar mening was het een filosofische prentenboek die niet meer herdrukt is, en dat die monsters bacterien waren, en de tong een mensentong was. Wellicht heb je hier wat aan. Zo niet, het was een poging waard.

Mug schreef:

Ik had het gevraagd aan de (bijna alleswetende) eigenaresse van de kinderboekwinkel alhier, het kwam haar bekend voor. Naar haar mening was het een filosofische prentenboek die niet meer herdrukt is, en dat die monsters bacterien waren, en de tong een mensentong was. Wellicht heb je hier wat aan. Zo niet, het was een poging waard.

Dank voor je reactie, het is dus niet totaal onbekend.
Dit zal een leuke zoektocht opleveren Ik ga in elk geval verder met zoeken.

PS
Wat is de grootste gespecialiseerde kinderboekenwinkel van Nederland? Wellicht een bezoekje waard.

In Boeken > Algemeen > Ik zoek ook een Boek.:

Hallo allemaal, ik ben op zoek naar een boek welke ik in 1990 heb gelezen voor school. ik loop er al jaren mee in m'n hoofd dat ik dat boek graag nog een keer wil lezen. het is zover ik weet echte nederlandse literatuur, ik denk in de trend van een vestdijk, 't Hart. wat ik nog van het verhaal weet is dit : het gaat over iemand ik dacht komend uit een streng gelovig gezin, die helemaal geobsedeerd / verliefd is op een dame die hij vaak op de fiet's tegenkomt , hij weet waar ze woont, wat ze doet. maar heeft haar nooit ontmoet of gesproken , Hij probeert constant om meer over haar te weten te komen en probeert ook contact te leggen maar daar komt het in het verhaal dacht ik niet van. ze had dacht ik rood haar maar daar kan ik ook naast zitten. het hele boek gaat over de obsessie / liefde voor deze vrouw die zich in z'n hoofd afspeelt terwijl hij haar nooit ontmoet of spreekt.
ik weet het is niet veel info maar mischien gaat er bij iemand een lichtje branden.

heb je een idee dan hoor ik het graag.

Danny

[email protected]

avatar van Freud
Ik zou mijn adres niet zomaar op fora achterlaten als ik jou was, of krijg je nog niet genoeg spam zo? Maar nog erger is dat hier al een topic voor bestaat, en dat je bericht dus straks verhuisd moet worden. En het allerergste: ik ken het boek helemaal niet.

avatar van boeklover
Weet er iemand de schrijver van 'In de ban van Woesterdamus' ?
Dit boek is het vervolg op een ander boek dat ik ongeveer 3 of 4 jaar geleden gelezen heb.
Op dat moment was het boek nog niet verschenen, mss nu wel???
THANKS,
Saartje

In Boeken > Boekgames > Raad het boek:

Ik heb een tijd geleden een Duitse thriller gelezen over een fossiel dat van de maan naar de aarde wordt meegenomen. Op aarde overlijden er daarna mensen en raakt het fossiel zoek in een groot gangenstelsel. Een grottenonderzoeker en zijn dochtertje worden met een groepje wetenschappers op pad gestuurd om het te vinden. Toevallig is er een groepje gedetineerden ontsnapt en wil het fossiel ook vinden omdat een van de gevangenen (een ex wetenschapper) er rijk door denkt te worden. Schijnbaar kun je het omzetten in goud. Ze raken verdwaald door slecht weer waardoor het water in de grotten stijgt en de vrouw van de onderzoeker hem moet komen helpen (terwijl ze na een vreselijke eerste ervaring in een volgelopen grot een trauma heeft opgelopen).

Helaas is mijn omschrijving een beetje wazig. Ik kan me wel herinneren dat de titel uit een nummer bestond.

Wie kan mij helpen?

Gevonden! Mark T. Sullivan - 66095 (de Duitse vertaling van Labyrinth).

Hoi, ik ben op zoek naar "de vrouw met de zwarte cape" van Alberto Moravia. Vind ik hier Moravia-liefhebbers?Iemand die weet waar ik het boek zou kunnen vinden? Of een bibliografie van de schrijver?(ik weet niet zeker of het boek bestaat/misschien kreeg ik niet de juiste titel...)

Dankjewel, Lou-Ellen.

Zoek Shakespeare voor kinderen

Hallo, ik heb ooit in de jaren zeventig een boek gehad met de mooiste verhalen van Shakespeare. Ik zat nog op de lagere school toen. Er stonden ook mooie tekeningen in. Graag zou ik dit boek willen vinden om het m'n kinderen te laten lezen. Als er iemand is die dit boek kent, stuur me een berichtje. Groetjes!

Hallo,

Lang geleden heb ik een boek gelezen, maar ik kan me buiten een korte inhoud niks meer herinneren, moest iemand het herkennen, zou ik je eeuwig dankbaar zijn.

Het gaat over een meisje ergens in de toekomst, die te weten komt dat ze eigenlijk heel lang geleden ingevroren is samen met nog een paar anderen, om het voortbestaan van de beschaving verder te zetten. De mensen zouden geen eigen ideëen meer hebben na verloop van tijd, geen inspiratie, en daarom hadden ze lan geleden dus kinderen ingevroren. Nadat deze personen de beschaving een duwtje gaven, werden hun kleinkinderen opnieuw ingevroren voor hetzelfde doel.

FlyingPenguin
AAARG!
Ik heb een paar jaar een boek gelezen waar ik echt niet meer kan opkomen. HEt is niet dat ik het wil herlezen maar ik wil het gewoon weten. Ik denk dat het heel Thea Beckman achtig was (misschien was het wel van haar) en het ging als volgt (het is al lang geleden, dus ik weet enkel kleine fragmenten):

In het begin was er een redelijk arm kind dat bij een schilder in de leer was en iedereen was jaloers op zijn kunnen. Hij was op een verdachte manier bij die schilder terechtgekomen en kon eigenlijk de opleiding niet betalen (de meester had medelijden). Hij leert een knap, rijk meisje kennen en ze worden verliefd. Ze moeten vluchten want zij is uitgehuwelijkt. Ze vluchten naar het zuiden, stad voor stad en gaan in elke stad logeren bij vrienden van het rijke meisje. Uiteindelijk komen ze in een dorpje ergens in Frankrijk waar het meisje beslist dat het 'de plek' is en ze trouwen er na vriendschap te sluiten met de dominee. Al snel blijkt zij heel ziek te zijn (en dit al sinds het begin) en sterft vrij snel. Daarna is er een soort epiloog dat het hoofdpersonage een beroemd schilder is geworden en zijn eerste en echte liefde nooit vergeten is.

Wie weet welk boek ik bedoel ben ik echt dankbaar, hoewel het waarschijnlijk een zeer vervormde korte inhoud is.

Ik zoek boektitels van boeken over geheimen, voor kinderen van 6-12 jaar.

Alvast bedankt!

avatar van Dexter
Ik zal mijn oude kinderboeken (of wat er van over is) er eens bij pakken. Moet het gaan over een personage dat een geheim heeft...

Cary Slee - Geklutste geheimen met strafwerk toe

...of mag het ook gaan over een geheim of raadsel dat opgelost moet worden?
In dat laatste geval:

Leonie Kooiker - Het oerlanderboek
Abbing & van Cleef - De zwarte rugzak
Thea Beckman - De verloren schat
Jan Terlouw - Briefgeheim

hey

Ik zoek een boek dat is geschreven door jef geraerts.
Het is een boek met allemaal korte verhaaltjes ,een verhaaltje dat ik me nog herinner gaat als volgt.

een huurmoordenaar in een amerikaanse staat .
doet allemaal jobs in het hotel doet hij handschoenen aan als hij iets aanraakt.
de laatste job is bij een wapenverzamelaar maar daar loopt hij in de val.

herkent iemand dit boek. het is niet zaak alzheimer

Hoi ik zoek ook een boek.

Ik heb het in de jaren 90 als tiener ooit eens gelezen. Ik denk dat het tijdens de jaren 80 uitgebracht is.

Het boek gaat over een meisje dat bij een heks komt wonen en daar in de leer gaat. Ik meen me te herinneren dat het in ierland ofzo speelde (het had een soort iers/ welsche indruk over zich)

Ik herrinner me ook nog dat er een soort scene was waarbij ze door een ondergronds grottenstelsel rondzwerfde en een scene waar ze van de heks soep moet maken (of helpt soep te maken).

Ik weet dat het allemaal een soort supervage herinnering is. Het was een jeugd boek. Ik hoop dat iemand me kan helpen aan de titel.

Thanks.

avatar van Dimara
Heksenkind van Monica Furlong misschien?

@ Dimara

Yes, dat is em. Dank je.

avatar van psyche
psyche (crew)
Ik zag het berichtje van JJ_D over Alleman van Roth en vraag me het volgende af. Volgens mij heb ik zo'n 2 à 3 jaar geleden een boek van Roth gelezen waarbij het berichtje en de spoiler me aan dat boek doen denken. Toch kan dit niet zo zijn omdat Alleman in 2006 verschenen is. Bovendien zag de omslag er volgens mij ook anders uit. Normaal gesproken zou ik even in mijn boekenkast kijken maar ik heb de roman uitgeleend (en kom er nu dus achter dat het hoog tijd wordt hem terug te vragen zodra deze persoon terug is van vakantie...).Wie weet om welk boek het gaat?

avatar van psyche
psyche (crew)
Een tijd geleden heb ik http://www.moviemeter.nl/film/3584 gezien met daarin fragmenten die ik prachtig vond. Toen ik vanmiddag een cd van Beethoven aan had staan vroeg ik me af: is er een (mooie) biografie over hem bekend?

avatar van psyche
psyche (crew)
Zie mijn bericht d.d. 24 juli 2007: het ging om Een Stervend Dier van Philp Roth. Zal 'm z.s.m. toevoegen.

avatar van Grovonion2
Ik zoek een boek van Milan Kundera. Ik kan me slechts flarden herinneren en denk dat het een ander is dan de "Ondraaglijke lichtheid van het Bestaan.": ik herinner me iets van een persoon die in een cafe (of hotel) een meisje leert kennen dat daar werkt en graag boeken leest. Later werkt die persoon als zelfstandige om in huizen iets op te knappen. En ik dacht ook dat er een vrouwelijk personage in voorkomt dat op ontwikkelingsreis (of zoiets) gaat. Iemand een idee? Of haal ik twee boeken door elkaar?

avatar van Grovonion2
Ik ben ook op zoek naar een (jeugd)boek van (dacht ik) Aster Berkhof. Daarin komen een aantal jongeren voor die op kamp zijn in een vakantieoord (dacht in de winter). Iemand een idee?

Grovonion2 schreef:
Ik zoek een boek van Milan Kundera. Ik kan me slechts flarden herinneren en denk dat het een ander is dan de "Ondraaglijke lichtheid van het Bestaan.": ik herinner me iets van een persoon die in een cafe (of hotel) een meisje leert kennen dat daar werkt en graag boeken leest. Later werkt die persoon als zelfstandige om in huizen iets op te knappen. En ik dacht ook dat er een vrouwelijk personage in voorkomt dat op ontwikkelingsreis (of zoiets) gaat. Iemand een idee? Of haal ik twee boeken door elkaar?


Dat is wel de ondraaglijke lichtheid vn het bestaan.

avatar van Grovonion2
En ik dacht dat ik er twee had gelezen van Kundera
Komt er ook een ziekenhuis passage en een succesvolle dokter voor in de Lichtheid?

Grovonion2 schreef:
En ik dacht dat ik er twee had gelezen van Kundera
Komt er ook een ziekenhuis passage en een succesvolle dokter voor in de Lichtheid?


Een van de hoofdpersonen is (in het begin van het boek) een succevolle dokter.

avatar van Grovonion2
Kortom: ik moet gewoon het boek opnieuw lezen, en zelfs beter: nog wat meer boeken van Kundera

Grovonion2 schreef:
Kortom: ik moet gewoon het boek opnieuw lezen, en zelfs beter: nog wat meer boeken van Kundera


Dat klinkt me als een uitstekend idee in de oren

Van de week zat er een Vlaamse schrijver aan tafel bij Pauw en Witteman. Ongetwijfeld hebben meer mensen dit gezien, weet iemand de naam van de beste man?

avatar van Dimara
Dimitri Verhulst???
Het was in ieder geval iemand die genomineerd is voor de AKO-literatuurprijs als ik het goed heb.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:51 uur

geplaatst: vandaag om 05:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.