menu

Boeken / Algemeen / Help! Ik zoek een boek!

zoeken in:
Hallo!
Ik zoek een boek wat ik ooit heb gelezen. Tenminste dat denk ik, het kan dus ook een droom zijn geweest xD

Maar er was in iedere geval een meisje ze was nog geen 20. Ze woonde denk ik bij haar moeder en had twee vriendinnen. Ze had allemaal shady contact met mensen, mogelijk over drugs, ze had minder contact met haar vriendinnen toen het slecht ging. Ze ging nog naar school. Ze werd zwanger en beviel in een speeltuin van een tweeling. Een van haar kinderen werd ontvoerd? Verder was er nog een creepy man in een camper en iets met een mes, dus misschien stak ze die kerel.

Maar misschien heb ik het dus gedroomd en was het geen boek, maar ik heb er nog meerdere keren aan dit verhaal gedacht, dus wilde ik het toch proberen.

In Boeken > Algemeen > ik zoek een boek dat al meer als 20 jaar oud is!:

Hoi allemaal, ik ben op zoek naar een boek die ik op de basisschool in groep 8 heb gelezen. In 1998 het boek ging over een meisje die in haar puberteit was, haar lichaam ging zich veranderen en ze voelde ze heel erg ongemakkelijk. Ze was bevriend met een meisje die breed was en zij werd toen gepest, de hoofdrol speelster wou niet ook gepest worden dus toen ging ze haar vriendin achterlaten en haar vriendin ging toen proberen zelfmoord te plegen toen ze dat hoorde ging ze naar haar huis om sorry te zeggen, ze leefde nog op het einde maar ik denk ze waren niet meer bevriend. Ik weet de titel en de auteur niet maar de titel was iets van 3 worden met een komma ertussen dus: woord,woord,woord. Maar echt ik zoek dit boek nu al zo lang weet echt niet meer hoe ik het kan vinden heeft iemand een idee? Alvast bedankt Lisa


Ik heb ooit een verhaal gelezen over 4 mensen die een waterfiets huren en dan besluiten door te waterfietsen. Het wordt een hele wereldreis, ze gaan eerst naar het noorden, langs siberie en dan steeds verder door. Het was een humoristisch boek (of kort verhaal in een boek, dat weet ik niet meer). Ik vond het geloof ik geen goed boek, niet zo goed geschreven, maar ik wil het toch terugvinden. Het was volgens mij een Nederlandse schrijver of schrijfster. Iemand een idee?

Ik ben op zoek naar de titel van een prentenboek die ik vroeger als kind had maar ik kan hem nergens meer vinden.

Ik weet nog dat ik de sfeer en beetje griezelig vond een dat een van de prenten een gemaskerd bal was. Ook kan ik mij van iets herinneren dat er een plaat was van een zilveren camper of caravan. De platen waren volgens mij een beetje surrealistisch maar heel mooi getekend. Ik weet dat het een beetje een vage omschrijving is maar wellicht dat er bij iemand een lichtje gaat branden.

Ik zoek een kinderboekje. Het boekje ging over een jongen en zijn hond sam.

Eerst werd er een situatie geschetst waarin de hond (sam) alles betekende voor de jongen. Er worden gewoontes beschreven (zoals de hond dat op de jongen zit te wachten als hij thuiskomt van school).

Sam (de hond) sterft en het jongetje blijft verdwaasd achter. Het boekje was geïllustreerd en ik herinner me nog enkele zinnen als in "Sam is er niet meer. Sam is dood", samen met een illustratie van het jongetje dat naar een leeg mandje kijkt.

Ik ben al jaren op zoek naar dit boekje, daar waar het voor mij veel betekende in mijn jonge jaren.

Alvast bedankt!

avatar van Panta Rei
bas.wardt schreef:
Ik ben op zoek naar de titel van een prentenboek die ik vroeger als kind had maar ik kan hem nergens meer vinden.

Ik weet nog dat ik de sfeer en beetje griezelig vond een dat een van de prenten een gemaskerd bal was. Ook kan ik mij van iets herinneren dat er een plaat was van een zilveren camper of caravan. De platen waren volgens mij een beetje surrealistisch maar heel mooi getekend. Ik weet dat het een beetje een vage omschrijving is maar wellicht dat er bij iemand een lichtje gaat branden.

Bedoel je de stripserie over Trigië?
Het keizerrijk Trigië - trigie.nl

Bij Boeken > Algemeen > maatschappelijke tendensen en literatuur:

Ik zoek een boek dat ik in mijn jeugd, rond 1972, gelezen heb. Het gaat over een jongen die een spionagecomplot ondekt als hij toevallig lichtsignalen ziet. Het speelt zich af in Zeeland. Plaatsen die in het boek voorkomen zijn Fort Rammekens, Ritthem en Oost-Souburg. Verder komt er een milicien in voor, ik dacht met de naam Stom.

Hoii,
Ik ben al een paar maanden op zoek naar een boek.
Het is al een tijd geleden en de herinneringen zijn een beetje vaag.

Het ging over een meer dat ook een zee was?
Dit zat ook in de titel dacht ik?

Het begon met een man die vlgns mij naar een begrafenis of zijn werk ging?
En toen een hele andere weg inging en bij dat “meer kwam”
Hij dacht eigenlijk terug aan zijn hele jeugd.
Toen kwam er een nieuw meisje naast hem wonen.
En ze werden vrienden. Zij was wen beetje apart dus mocht hij van zijn stiefmoeder (??) niet met haar omgaan?
Hij deed het toch? Het meisje woonde met haar moeder en oma. Die waren beide heel wijs.
Uiteindelijk gingen ze het bos in.
En toen was er een enge schaduw of geest ofzo?
Die moeder van dat meisje was boos dat ze die jat opgewekt.
En daardoor kwamen er nog meer gekke dingen? Dus toen sprongen ze in het meer.
En toen wist hij alles. ( ook Hoe de maan op en onder ging)
Toen trok het meisje hem eruit en wist hij dat niet meer.
Uiteimdelijk kon het meisje niet gered worden.

Toen hij zijn hele leven had teruggeblikt kwam de oma langs om hem wat drinken te geven en legde ze uit dat hij er al een paar keer was geweest waar hij niets meer van wist.

Echt heel vaag maar ik hoop dat iemand me kan helpen

avatar van eRCee
Vaag zou ik het niet willen noemen, je vertelt praktisch het hele boek na, maar ik ken het in elk geval niet.

avatar van Pecore
The ocean at the end of the lane?

Erik Smit schreef:
(quote)


Ik besef dat we drie jaar verder zijn... maar misschien heb je hier nog wat aan. Volgens mij gaat het om De blauwe maansteen van Tonke Dragt, oftewel De blauwe maan deel 6 t/m 8. De blauwe maan was een reeks leesboekjes voor de lagere school , maar door de bijna psychedelische sprookjesachtige sfeer lijkt het in niets op andere schoolboekjes. De hoofdpesroon Joost woont bij zijn oma, die heks blijkt te zijn. In een van de eerdere deeltjes (voor jongere kinderen) vliegt hij naar de maan op de rug van de vuurvogel (feniks dus). Op de maan woont een kabouter met een dansende koe, of zoiets.

Deel 6 t/m 8 van de serie gaan over een reis naar de onderwereld (getriggerd door het liedje Magommetje, dat hier Magoggeltje heet), waar hij moet samenwerken met zijn aartsvijand en zijn angsten leert overwinnen. Het is lang geleden dat ik het gelezen heb, dus de precieze details weet ik niet meer.Nou, weer 3 jaar later, wil ik je graag bedanken, dit is inderdaad het boek dat ik zoek!
Toevallig ging ik weer zoeken en zag ik dit oude bericht van mij met jouw reactie. Bedankt! Het boek is nog te bestellen dus dat gaan we doen!

avatar van eRCee
Wauw. Dit zit een beetje in de categorie van bibliotheekboeken die na 40 jaar worden ingeleverd.

avatar van Arjen
elo7577 schreef:
Bij Boeken > Algemeen > maatschappelijke tendensen en literatuur:

Ik zoek een boek dat ik in mijn jeugd, rond 1972, gelezen heb. Het gaat over een jongen die een spionagecomplot ondekt als hij toevallig lichtsignalen ziet. Het speelt zich af in Zeeland. Plaatsen die in het boek voorkomen zijn Fort Rammekens, Ritthem en Oost-Souburg. Verder komt er een milicien in voor, ik dacht met de naam Stom.


Deze wellicht? Pim Pandoer Vangt een Grijze Kat - Carel Beke (1960)

Mookje schreef:
Kan iemand mij helpen? Ik zoek een thriller waarin de hoofdpersoon in een (mijn)gang de schurken achterna zit. Van die schurken is er eentje die zich eerder in het verhaal voordeed als 1 van de goeien en toen zogenaamd vermoord werd, hij duikt later dus op in die gang.
Ik denk dat deze scène zich in de USA afspeelt en er staat me iets van bij dat het een gang is van een zilver- of goudmijn of zoiets.

Om het jullie makkelijker te maken: het is zeker weten een boek van Clive Cussler, ik denk met Dirk Pitt in de hoofdrol. Het is niet Sahara of het Goud der Inkas.


Volgens mij zoek je "Atlantis ontdekt", Clive Cussler, een Dirk Pitt-thriller

In Boeken > Boekgames > Boek In Herinneringen:

Hallo, ik ben op zoek naar de titel van een bepaald boek. Ik kan me echter alleen de kaft herinneren. Hij zag er als volgt uit:

De kaft was voornamelijk blauw, met een goudvis in een kom op een vreemde plaats op de voorkant. Links of rechts onderaan in de hoek. Op de achterkant stond een silhouette van een nar of joker in de verte, op een plat landschap. Ik geloof dat de omschrijving iets te maken had met kaarten of een labyrinth, maar ik herinner me zeer weinig...

Ik had dit boek een keer in handen toen ik zo'n acht jaar terug de mediatheek op school aan het doorzoeken was. Ik had altijd gepland om het nog eens te lezen. Toen vergat ik het, en nu weet ik de titel niet meer. Komt dit iemand bekend voor?

Groeten van Lisa!

linda77 schreef:
In De Site > Algemeen > Op zoek naar kinderboek over draken:

Beste lezers,

Ik ben op zoek naar een kinderboek uit de jaren 90 over draken. Ik ken de titel en auteur niet dus het zoeken wil niet echt lukken. Dit zijn de dingen die ik wel weet van het boek:
- het was een groot boek met ringbanden
- het boek ging over draken en andere fantasy onderwerpen
- het was heel mooi geïllustreerd, waarschijnlijk door Zuzanna Celej (haar tekeningen lijken namelijk erg op de tekeningen uit het boek)
- de illustraties waren heel realistisch (en dus geen kinderachtige draken etc.)
- in het boek staat ook een grote tekening van een boomhut
- er staat een verhaal in over een touwstrekwedstrijd

Het is niet erg veel informatie maar ik was zelf nog maar een kind toen ik het boek in mijn bezit had. Mijn moeder heeft het helaas verkocht op een rommelmarkt maar nu willen we het erg graag terug. Als iemand iets, weet laat het dan weten!

Alvast bedankt,

Linda
Linda! Ik ben ook al eeuwen op zoek naar dit boek!
Toevallig nog gevonden wat we zoeken?

Wat ik nog weet:

Het eerste deel vh boek besloeg het leven in het bos, en de dieren erin, een min of meer beschaafde wereld.

het tweede deel ging over het gebied over de bergen, bewoond door draken, die wilder waren dan de bosdieren, en elkaar plaagden, racewedstrijden hielden,...

De bosdieren hadden geen weet van de draken over de bergen, en omgekeerd.

Later kwam het tot een confrontatie, die tot een oorlog zou leiden, en uiteindelijk, inderdaad, een touwtrekwedstrijd, als geweldloze oplossing voor het conflict !!

Verder: inderdaad een groot boek met ringbanden, een roodbruinachtige omslag?

Ik herinner mij ook (details, maar zo werkt een brein eenmaal)
Kanonachtige wapens om noten mee te schieten (‘yamnoten’?)
Vuurvliegjes
Spitsmuis
Prachtige tekeningen
Een eindtafereel in het bos, met draken en dieren broederlijk naast elkaar.

Moest iemand hier meer over weten; help!

Hoopvolle groeten,

Hendrik

Mylovwh schreef:
In Overig > Algemeen > Ik zoek een tienerboek:

Goedendag allemaal! Ik zoek een boek uit mijn tienerjaren. Wat ik nog weet van het boek is dat het vrij groot was en dat de kaft een Amerikaanse schoolbus was en als je hem open deed je een zoenend stelletje zag hij was blond zij roodharig met sproeten. Het verhaal gaat over de jongen die erg goed kan voetballen en een hattrick maakt en een goede band heeft met zijn opa. Hij krijgt een vriend via de voetbal en leert zo een meisje kennen dat voor haar verjaardag een schoolbus heeft gekregen.

Ik weer de naam van de auteur en het boek niet meer ik hoop dat iemand het herkend zodat ik het boek mogelijk kan gaan zoeken. Bent u nu zelf in het bezit ervan en wilt u het overdragen hoor ik dit natuurlijk ook graag!

Groeten


De katten van kruisem, marc de bel:)

Hendrikdw schreef:
(quote)
Linda! Ik ben ook al eeuwen op zoek naar dit boek!
Toevallig nog gevonden wat we zoeken?

Wat ik nog weet:

Het eerste deel vh boek besloeg het leven in het bos, en de dieren erin, een min of meer beschaafde wereld.

het tweede deel ging over het gebied over de bergen, bewoond door draken, die wilder waren dan de bosdieren, en elkaar plaagden, racewedstrijden hielden,...

De bosdieren hadden geen weet van de draken over de bergen, en omgekeerd.

Later kwam het tot een confrontatie, die tot een oorlog zou leiden, en uiteindelijk, inderdaad, een touwtrekwedstrijd, als geweldloze oplossing voor het conflict !!

Verder: inderdaad een groot boek met ringbanden, een roodbruinachtige omslag?

Ik herinner mij ook (details, maar zo werkt een brein eenmaal)
Kanonachtige wapens om noten mee te schieten (‘yamnoten’?)
Vuurvliegjes
Spitsmuis
Prachtige tekeningen
Een eindtafereel in het bos, met draken en dieren broederlijk naast elkaar.

Moest iemand hier meer over weten; help!

Hoopvolle groeten,

HendrikHet gaat over de boeken van Tony Wolf, het magische bos!!!

Hallo boekenvrienden,

Misschien kan iemand mij verder helpen.

Ik ben op zoek naar 2 boeken in het Nederlands van de schrijver Jonathan Aycliffe.

De titles zijn: Dreiging op zolder en Stemmen in het duister.

Het zijn boeken uit de jaren 90.

Wie kan me helpen.

Alvast bedankt hoor.

Goedenavond, ik ben al jaren op zoek naar een boek uit mijn jeugd. In de jaren 80 heb ik het meerdere malen geleend uit de bibliotheek in Geldrop. Mijn tante heeft mij eruit leren lezen en ik zou het graag terug vinden.

Het boek bevat erschillende verhaaltjes / versjes en 1 gaat over een meisje die haar been breekt, in het ziekenhuis terecht komt en op een komkommer het ziekenhuis verlaat. In mijn beleving heette dit meisje Floortje.

Ik denk dat het een boek was van a4 formaat, met korte stukjes tekst en gekleurde tekeningen in de tekst verwerkt.

Dank alvast en groeten Kyra

beste vrienden, wie helpt mij aan de naam van een schrijver.

het gaat over een serie rond een Amerikaanse militaire advocaat die wat moeite heeft met gezag. hij is dus eigenwijs, wordt naar Saigon gestuurd om een officier te verdedigen voor een militaire rechtbank, in een ander boek komt hij in een Russisch strafkamp terecht en in het derde boek dat ik me herinner wordt hij bij een groot advocatenkantoor geplaatst om te leren hoe het burger strafrecht er aan toegaat. daar wordt zijn advocaat vriendin vermoord hetgeen hij met de zus van die vermoorde vriendin gaat uitzoeken.

Misschien kan iemand me helpen aan de naam van de schrijver zodat ik die boeken weer kan terugvinden.

Bij voorbaat dank en vriendelijke groet,
Willem

bas.wardt schreef:
Ik ben op zoek naar de titel van een prentenboek die ik vroeger als kind had maar ik kan hem nergens meer vinden.

Ik weet nog dat ik de sfeer en beetje griezelig vond een dat een van de prenten een gemaskerd bal was. Ook kan ik mij van iets herinneren dat er een plaat was van een zilveren camper of caravan. De platen waren volgens mij een beetje surrealistisch maar heel mooi getekend. Ik weet dat het een beetje een vage omschrijving is maar wellicht dat er bij iemand een lichtje gaat branden.


Tom tippelaar! Heel mooi boek!

Ik zoek een kinderboek die ik aan mijn zoontje wil voorlezen omdat ik dit toen ik jong (25 jaar geleden) was een heel spannend en mooi boek vond wat veel indruk heeft gemaakt blijkbaar. Ik hoop dat iemand mij aan de titel kan helpen:

Verhaallijn:

Een kleine vriendelijke heks gaat op het eind van het boek naar een soort van hooiberg volgens mij waardoor ze via een geheim deur naar binnen kon. Ze had een drankje op waardoor ze voor een uurtje onzichtbaar was en ze moest iets daar ophalen/stelen en in die hooiberg zaten allemaal heksen die haar dus niet konden zien. De spanning stijgt als het drankje bijna is uitgewerkt en ze bijna heeft (weet niet meer wat) geen tijd meer totdat ze zichtbaar wordt. Uiteindelijk pakt ze wat ze nodig, wordt ze zichtbaar en moet ze naar buiten vluchten wat lukt.

Dit is wat mij nog heel goed is bijgebleven, we hebben dit boek op de basisschool in de klas gelezen en daarna heb ik het thuis nog een keer gelezen.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Hallo, hopelijk kan iemand mij helpen.
Ik ben op zoek naar een boek over gezonde lijfstijl uit de jaren 70. Het was in die tijd heel populair en was te koop bij de meeste grote reformwinkels.
Het was een vierkant boek, ik denk 20 bij 20, met een bruinachtige paperback kaft. Alle illustraties in het boek waren getekend.
Het ging over zelf tuinieren, compost maken, "terug naar de natuur" - leven, recepten, homeopathie, kruiden etc etc.
De bladzijden waren van tamelijk dik papier.

Wie kent dit boek?
Graag naam - of beter nog isbn nummer-
Alvast heel erg bedankt!

Ik zie dat soort boeken regelmatig bij de kringloop tussen de kookboeken!

Sbaksteen schreef:
Edit: het boek dat ik zocht heet Gewist van Marco Kunst.
Hoi ik ben op zoek naar een boek, al heeel lang. ik weet echt niet meer hoe het heet en het verhaal is me ook niet helemaal duidelijk meer.
het gaat over een jongen die in een stad woont waar alles perfect geregeld is en met een geautomatiseerd afvalsysteem dat werkt met karretjes op rails die afval naar buiten de stad brengen. Op 1 dag wordt hij per ongeluk door zo'n karretje met het afval mee naar buiten de stad geduwt. Op de enorme vuilnishoop ontmoet hij een man die daar al lang woont en hij blijft bij hem een tijdje. Maar hij wil op zoek naar een manier om weer in de stad te komen. Er is ook nog een probleem met iets van camera's ofzo die alles buiten de stad in de gaten houden dus ze moeten zich regelmatig verstoppen onder afval. Het verhaal gaat verder over zijn reis door de wereld buiten de stad over hoe de natuur er uit ziet enzo. En uiteindelijk komt hij bij 3 torens en om daar in te kunnen moet hij een kooi van faraday maken. Daar binnen wordt hem van alles uitgelegd wat ik me niet meer kan herinneren. En uiteindelijk als hij weer in de stad is wordt hij onthaald als een held en mag hij boven in de stadsmuur wonen waar hij een mooi uitzicht heeft over de stad.

In Boeken > Algemeen > Ik zoek een boek!:

Ik ben op zoek naar een roman die ik altijd graag las.

Het gaat over Kendra die gitaren bouwt, net als haar vader. In haar winkel komt een beroemde gitarist, Lee .....? In zijn gitaar zit een papiertje van de vader van Kendra. Dit briefje zorgt ervoor dat zij samen op een speurtocht gaan naar andere gitaren om het mysterie te ontrafelen.

Iemand een idee??

Hai ik zoek een boek, het is een tienerboek denk ik.

Het gaat over een meisje die woont in een soort hut, ze zijn arm. Ze woont er met haar ouders, broers en ik denk ook zussen? Haar vader werkt hard maar komt steeds dronken thuis. Haar moeder is zwanger maar later overlijden de moeder en de baby en dat is het moment waarop de kinderen worden geadviseerd om een beter leven te zoeken. Samen gaan ze op pad maar raken elkaar kwijt onderweg. Ik weet ook nog dat het meisje of de oudere broer een groot huis tegen kwam met 2 waakhonden die gevaarlijk waren maar de broer was heel kalm en goed met de honden.

Ze vinden elkaar weer terug aan et einde (haar jongere broertje in een weeshuis en haar oudere broer in de stad). Ze moesten naar een boot die vaart naar een andere land waar alles beter is en zo eindigt het ook.

Ik geloof dat het boek zich ook niet in de moderne tijd of de 21e eeuw zich afspeelde.

Lieve mensen,

Ik zoek ook een boek uit mijn kindertijd. Het ging over 2 jongens met een bootje dat zeeffie heette. Dat bootje was lek ofzo ? Op een gegeven moment knappen ze het bootje op, en noemen het voortaan de Kenau Simons Hasselaar.
Ik weet niet meer wat die jongens beleven. Het vervelende is dat je niet op Google kunt opzoeken, want dan krijg je alléén maar boeken van de Kameleon. En dat was het niet

[email protected]

Gast
geplaatst: vandaag om 10:33 uur

geplaatst: vandaag om 10:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.