menu

Boeken / Algemeen / Help! Ik zoek een boek!

zoeken in:
Kos
.

Hoe heet dat boek over die Italiaanse schoorsteenvegertjes (jeugdboek geloof ik).

niet dat ik het ooit gelezen heb, maar op internet zag ik een boek "levende bezems" van ene Lisa Tetzner...
kan het dat zijn?

Kos
you rule .

Zo snel ook. Briljant boek vond ik dat vroeger.

Kos
Deze mag best sticky btw .

neo
Ik zit nog met een boek in mijn hoofd, een beetje een standaard thriller pocket. De cover is met een vrouw een pikant nachthemd en een flatgebouw erop.

Het verhaal draait om een vrouw op een kantoor die vaak tot laat werkt. Dan vindt er een moord plaats in haar gebouw. Ze ontmoet een reus van een schoonmaker, wie met een huisdier in een apart gedeelte van het gebouw woont. Ze fantaseert over hem enzo en krijgt ook medelijden met hem. Voor de rest een boek wat eindigt met de ontrafeling van de moordenaar, die ondertussen ook haar thuis lastig valt.

Klinkt als 13 in een dozijn, maar misschien weet iemand de titel...

Kos
Weet je dat dit verhaal ook al eens precies in ditzelfde topic op moviemeter is geweest? Misschien daar eens tussen zoeken.

neo
Inderdaad. En ook het gespeel met lichten een tikkeltje. Daar reageerde daar alleen ook niemand.

Weet iemand hoe dit boek heet waarbij een man beslist om op alle vragen "ja" te antwoorden?

Ik weet dat het een vrij vage omschrijving is maar het is het enige wat ik ervan weet en dat het ergens tussen hier en een jaar geleden moet uitgekomen zijn.

avatar van Zelva
Danny Wallace - Yes Man

thx, snel eens gaan zoeken

ik zoek een nederlands boek dat gaat over een man die vast zit met zn boot op het ijsmeer doordat het bevroren is. Dan komt er opeens iedere keer een roodharig meisje naar hem toe schaatsen waar hij dan verliefd op wordt. Dit meisje blijkt nadat hij weer terug thuis is gekomen al een paar jaar dood te zijn.

Creatief googlen levert mij "Dooi" op van Rascha Peper.

avatar van eRCee
Dat moet Dooi zijn inderdaad. Goed boek.

Ik zoek een boek waarin een (ik meen blinde) man voorkomt die een steen in zijn hand houdt, totdat deze helemaal is vergroeid en met huid is bedekt. Het plot ging geloof ik over een vrouwelijke journalist in een dorpje. Het was een soort magisch-realistisch werk, enigszins vergelijkbaar met Marquez. Iemand?

avatar van eRCee
Met dank aan mijn vader toch gevonden: Het zwijgen van Mario Salvatti, geschreven door 'de Zuid-Afrikaanse Marquez' Etienne van Heerden.

avatar van Pieter
Heeft er nog iemand aanraders voor boeken in het genre van "Het mens-zijn, wat het waard is om te leven" als in boeken zoals "Het Noorderlicht" en "Do Androids even dream of Electric Sheep" (Blade Runner) ?

avatar van Arkadi
Ben niet heel bekend met het genre maar Philip K. Dick zou je wel aan moeten spreken gezien het science fiction gehalte van blade runner, waarvan hij btw het korte verhaal van had geschreven.
Zo ligt de grondslag van veel SF films bij Philip K. Dick.

Dick is er inderdaad niet vies van om dergelijke existentiele thema's in zijn verhalen te verwerken, maar erg diep gaat hij er nu ook weer niet op in... (ben niet zo'n fan van de man ).

Maar science-fiction leent zich er inderdaad wel erg goed voor, en dan met name om robots zich dergelijke zaken af te laten vragen door hen te laten streven om mens te worden (allemaal natuurlijk weer afgeleid van Carlo Collodi's Pinokkio). Volgens mij kun je dan het beste eens kijken naar het oeuvre van Isaac Asimov.

avatar van zanacht
Ik zoek de titel van een boek (reeks van 3) over een jongeman en een vrouw die in de middeleeuwen betrekkingen hebben met elkaar.
Als ze betrapt worden moet hij als boetedoening een aantal jaren in het heilige land vechten en zij moet in een klooster. Na de jaren komen ze terug bij elkaar.
Hoofdfiguur is Arne als ik me niet vergis.

zanacht, ik weet het niet.
Ik heb er zelf wel één: ik heb ooit een echt goede thriller gelezen over een man die bij een afdeling onbezorgbare post werkt. Het speelt zich af in Amerika. Hij vindt iets gruwelijks (ik meen foto's) en gaat op onderzoek uit. De schrijver heet Sean.....Ik was zo enthousiast over dat boek maar had hem geleend en heb stom genoeg nooit de titel of de schrijver opgeschreven...

avatar van marzuq
Ik heb echt jaren en jaren (waarschijnlijk tussen de 12 en 16) geleden een boek gelezen.

Het ging over de lijkwade van jezus een stelletje lieden wilden daar klonen van maken en daarom om heen speelde een thriller avontuur zich af. Verder kan ik me echt niets meer heugen.

Ik weet dat ik het toen echt in een ruk uitgelezen heb en zou het nog eens willen lezen.

ik denk dat het Children of the shroud was, mischien heeft iemand dit welleens gelezen , van Garfield Stevens ???

avatar van marzuq
nou gooi dit item maar in de prullenbak!

Je vraag was of iemand het boek heeft gelezen, maar ik heb geen idee. Misschien moet je hem aan de site toevoegen, zodat mensen erop kunnen stemmen. Je komt er dan heel snel achter of er ooit iemand is geweest die dat boek heeft gelezen. Goed plan toch?

avatar van marzuq
Neen, ik kan dat niet. Boeken plaatsen.

avatar van Mug
Mug
Het zou weleens Seizure [Ned. vertaling: Kloon] van Robin Cook kunnen zijn.

avatar van marzuq
Volgens mij is het dit boek, "Children of the shroud - Garfield Stevens". Het is overigens echt vreemd dat er dus al (zover ik nu weet) drie boeken zijn met exact hetzelfde plot, waarvan één een nederlands jeugdboek.

Ik kan me echt niet herinneren waarom ik dit boek ooit meegenomen heb uit de bibliotheek. Mischien een mooie kaft, of het was net nieuw. Als ik nu de afbeelding van de engels vertaling zie, gruwel ik, fout fout fout.

zanacht schreef:
Ik zoek de titel van een boek (reeks van 3) over een jongeman en een vrouw die in de middeleeuwen betrekkingen hebben met elkaar.
Als ze betrapt worden moet hij als boetedoening een aantal jaren in het heilige land vechten en zij moet in een klooster. Na de jaren komen ze terug bij elkaar.
Hoofdfiguur is Arne als ik me niet vergis.

Beetje laat, maar dan toch..

Die serie is geschreven door Jan Guillou. Ik heb ze zelf gelezen en het zijn best aardige boeken.

De titels:
De tempelridder
De terugkeer
De weg naar

Ik zoek een prentenboek van jaren geleden (ik was misschien 7 en ben nu 28).
Het ging over een jongen (?) die in een of ander landschap andere figuren tegenkomt die zich bij hem aansluiten, allen bang voor één of ander monster. Uiteindelijk blijkt dat zij met z'n allen op zijn tong lopen, richting zijn bek. Het einde kan ik mij niet herinneren.

Dit boek (vooral het toentertijd beangstigende sfeertje en het bizarre idee) is mij altijd bijgebleven en ik zou graag nog eens willen lezen. Ik hoop dat het iemand bekend voorkomt (en nee het is niet Max en de Maximonsters)

Sai
Ik zoek een boek/kort verhaal van (volgens mij) Paul Biegel (of een soortgelijke schrijver) over een strandjutter die in een soort toren woont en daar een speciale telescoop vindt, waarmee hij terug in de tijd kan kijken en zo een schat (?) ontdekt.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:06 uur

geplaatst: vandaag om 05:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.