menu

Boeken / Algemeen / Help! Ik zoek een boek!

zoeken in:
avatar van Panta Rei
GewoonIk schreef:
Hallo allemaal,

Wie kan mijn HELPEN ik zoek een boek die is gewoon nergens te vinden in de winkel of boekhandel, dus Help Help Help!!!!

Naam boek: tarot 'De grote arcana'
Naam auteur: hanneke beekmans
Kleur van boek: oranje
Extra text links voorkant: symbolen van de ziel.

Wie heeft het boek of kent iemand met het boek en zou hem aan mijn willen verkopen?

Je zou me zeer blij maken en goed helpen.
Alvast hartelijk bedankt.

Met Vriendelijke Groetjes

Roy de Bruijn.

Is gewoon te koop bij Bol.

Tarot / Druk 1, Hanneke Beeckmans | 9789038917658 | Boeken | bol

Ik zoek al jaren naar een boek dat ik ooit in mijn jeugd gelezen heb. Ik heb geen idee wie de schrijver was of wat de titel was. Het ging over een meisje dat weigerde te spreken in de klas. De leerkracht probeerde alles om het meisje op haar gemak te laten voelen. De leerkracht merkte ook dat het meisje er heel onverzorgd uitzag en bracht dan ook steeds een borstel mee om het meisje haar haren te borstelen. Wat de leerkracht ook probeerde het meisje sprak niet. Ze besloot een kijkje te nemen bij het meisje thuis. Het meisje woonde in een caravan met haar ouders en werd verwaarloosd door de ouders. Ik heb ook geen idee meer hoe het afloop. Naarmate het boek vorderde was er wel meer interactie tussen het meisje en de leerkracht. Iemand die de titel weet?

Ik zoek een (jeugd)boek, ik kan het echt niet vinden.
Het gaat over een meisje dat een Egyptisch beeldje aanraakt (in een museum dacht ik). Bij aanraking raakt ze in een droom en gaat ze terug naar het oude Egypte. Daar werkt ze eerst als slavin in een tempel, veegt de vloeren. Naarmate ze ouder wordt krijgt ze een betere positie, een mooiere slavenband en mag ze aan het hof van de farao komen. Uiteindelijk is ze (volgens mij) een soort persoonlijke assistente van de farao. Na zijn dood wordt ze bij hem in het graf opgesloten en drinkt ze een drankje om te sterven. Dan wordt ze weer wakker en is ze weer in het 'nu' in het museum met dat beeldje in haar handen.
Ik krijg het niet gezocht in Google, bibliotheek, etc. Volgens mij dus ooit geleend in de bieb. Dat zal tussen 15-20 jaar geleden zijn.
Het zit al zo lang in mn hoofd en zou het graag nog eens lezen. Help

Hoi allemaal, ik zoek in boek uit de jaren 90 of misschien eind jaren 80?
Het gaat om een jongens tweeling met donker haar en een bril. Ze moeten voor school een expiriment of opdracht maken, er gebeurd een ontploffing. En er komt een microscoop in voor. Er staan veel grote afbeeldingen/plaatjes in het boek. Het zou misschien (maar is een gokje) een gele kaft hebben.

Iemand enig idee?

Ik ben op zoek naar boeken en gedichten van hendrik versmissen hij was woonachtig te hoogstraten daar was hij huisarts als iemand mij daarmee kan helpen alvast bedankt

Hoi!
Wat fijn dat dit forum bestaat!
Ik zoek een boek die ik op de kleuterschool in 1986 graag bekeek. Het enige wat ik mij kan herinneren is een grote luchtballon. Het was zo geïllustreerd dat je als lezer vanuit de luchtballon naar beneden keek.
Hopelijk herkend iemand dit boek.


Dank je wel!

Misschien deze:
Pim, Frits en Ida, de ontsnapte ballon, door Godfried Bomans.
Maar het lijkt me niet erg waarschijnlijk.

petermotte. Het is helaas niet het boek wat ik zocht.
Dank je wel voor het meedenken!

Hallo allemaal,

Ik ben al heel lang opzoek naar het volgende boek:

- Het betreft een (rapportage) oorlogsroman en het speelt zich af in Vietnam.
- Het boek moet van voor 1994 zijn en heeft een roze kaft met op ( de achterkant?) 2 lopen van machinegeweren ( met van die ronde gaten ) erin.
- Er worden vrij gruwelijke details in beschreven over de gebeurtenissen tijdens de oorlog.

Ik zoek het boek al 20 jaar en hoop dat iemand mij kan helpen dit mysterie op te lossen.
Mvg Marije

avatar van Potherca
Wie oh wie kan mij helpen?

Ik ben op zoek naar een boek waar ik de titel niet meer van weet... Het gaat om een boekje met tekeningen van producten die allemaal zinloos zijn. Ik kan me er maar een paar herinneren, zoals een glazen hamer of een twee persoons zaag, of een pistool met een lange loop met een knik er in om om bochten heen te schieten.

Het boekje heeft een witte kaft met iets van een verzierde (gele?) rand. Er staat op de voorkant een tekening van twee in elkaar verweven hamers, geloof ik.

Het was uitegegeven door de V&D, zal jaren zestig of zeventig zijn?

Ik ben op zoek naar een boek dat in de jaren 80 op de boekenlijst van school stond. De naam of schrijver weet ik niet meer, maar het was een bekende nederlandse schrijver. Het boek is een fantasieverhaal en gaat over twee fantasiedieren. Voor mijn gevoel leken ze wat op bevers.

Ik ben op zoek naar een boek die mij vroeger werd voorgelezen. Het enige wat ik ervan weet is dat er een gedicht in stond over muizen op een schip. Het eerste deel van het gedicht was: schommele schuitje ging uit varen en de muizen mochten mee. Wat die muizen vrolijk waren met zijn allen naar de zee.
Kent iemand het boek waar dit verhaal in staat?

avatar van Gast123
SandraSandra schreef:
Ik ben op zoek naar een boek dat in de jaren 80 op de boekenlijst van school stond. De naam of schrijver weet ik niet meer, maar het was een bekende nederlandse schrijver. Het boek is een fantasieverhaal en gaat over twee fantasiedieren. Voor mijn gevoel leken ze wat op bevers.
. Misschien bedoel je dit boek? Vanwege een Tere Huid - Anton Koolhaas (1973) - BoekMeter.nl

Ik zoek een boek dat ik in de tweede helft van de jaren 90 op de basisschool heb gelezen - Ik kan me de titel niet herinneren en als ik naar boeken over de maan zoek, krijg ik niet echt terug wat ik zoek. Maar ik vond het destijds zo'n naar boek dat ik het graag nog eens zou herlezen.

Het gaat over een meisje (geloof ik) die bevriend is met een klein mannetje. Nadat een stuk van het verhaal op aarde afspeelt, brengt hij haar mee naar de maan, waar hij een normaal formaat heeft. Én eigenlijk heel gemeen blijkt te zijn. Op een gegeven moment zit er een diep donker meer in waar ze bijna in verdrinkt. Aan het einde zit er iets van een ruimte of landschap met allerlei dingen die ooit kapot zijn gegaan: dingen die dus letterlijk naar de maan zijn gegaan. Hierna weet ze terug naar de aarde te komen.

avatar van Mansterkas
In Boeken > Algemeen > Ik zoek een boek van Agatha Christie:

En ik heb helaas heel weinig informatie. De huishoudster/hoofd huishouding is een kalme jonge vrouw. Wat ik me herinner is dat ze lichtroze lippenstift draagt en er keurig uitziet met een zwarte jurk en witte manchetten. Volgens mij is ze blond wat ze draagt met een lage wrong in haar nek.

De huishoudster heeft niets met de gepleegde moord te maken. Maar aan het einde blijkt wel dat ze te maken heeft met een reeks inbraken in huizen waar zij net toevallig in betrekking was hoewel dat niet met zoveel woorden door de politie gezegd wordt. Wel weet die huishoudster dat ze in de gaten loopt. En dat is alles wat ik weet. Wie weet welk boek ik bedoel?

In Boeken > Algemeen > Ik zoek een boek, maar weet alleen nog flarden verhaal:

Hoi allemaal,

Middenin de nacht klaar wakker omdat ik aan een boek van vroeger op school moest denken maar deze met geen mogelijkheid kan vinden. Ik ken alleen nog een paar plukjes verhaal, heel misschien dat iemand denkt van ooohwja dat boek

Is volgensmij een kinderboek, maar wat ik nog weet is

Verhaal gaat over een fabriek, ik meen aardewerk of pottenbakkerij

Het begint met een groep kinderen die in een donkere kar een lange tocht moeten maken en dan in een fabriek terecht komen. Wat me verder bijstaat is hoe iemands arm verbrand op een gloeiende ovenplaat word omdat er iets aan aardewerk gebroken is en dat er iemand ziek zou zijn/geworden

Verhaal ging over de omstandigheden toen geloof en ik en de manier waarop ofzo, maar weet het echt niet meer

Goedemorgen, ik zoek een boek dat we in de jaren 70 op de basisschool gezamenlijk gingen lezen. Het blijft al 30 jaar in mijn hoofd spoken en ik weet enkel dat een gedeelte uit dat boek het volgende verhaal vertelde: “ er reed een vreemde snoeshaan met een soort rijdende woonwagen door het bos en achter zijn kar hing een bezem om zijn sporen uit te wissen”.
Ik weet nog wel dat we In die tijd Pim, Frits & Ida van Godfried Boumans leesden.
Hopelijk kan iemand mij verlossen van dit raadsel.
Groetjes Luciën

Ik denk niet dat het in Pim, Frits & Ida van Godfried Boumans stond. Ik heb dat pas vorig jaar gelezen, en kan me zoiets niet herinneren.

Gast
geplaatst: vandaag om 04:57 uur

geplaatst: vandaag om 04:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.