menu

Boeken / Algemeen / Help! Ik zoek een boek!

zoeken in:
Ik zoek een boek dat ik een 4 tal jaar geleden heb gelezen voor school, ik herinner het plots en pieker nu al constant over hoe het noemt.

Het is een beetje vaag maar het gaat dus over een reiziger of tovenaar ( ben niet zeker) die een dorp vind en in dat dorp zijn er bepaalde heersers, dictators die de wetten in dat dorp bepalen. 1 van die wetten is dat je niet uit het dorp mag en zeker niet naar de lucht mag kijken. de volwassenen van het dorp moeten dan ook naar een soort gebouw om te horen wat de heersers te zeggen hebben en of ze nieuwe wetten in plannen. Het boek eindigd (denk ik) met de jongen die het hoofdkarakter is die een extreem gevaarlijke proef moet afleggen van de heersers.

Ook word er ergens in het 3rde kwart van het verhaal een vogel getoont. de mensen in dat dorp hebben geen idee wat dat is want ze mochten nooit omhoog kijken ze noemen het daarom ok Het vogel.

alsjeblieft help
danku :]

In Boeken > Algemeen > Ik zoek de naam van een boek.:

Hey allemaal,

Ik ben opzoek naar een boek uit mijn jeugd waarvan ik nergens kan vinden hoe het heet. Het was een vensterboek over een katje was onder de schutting/heg van zijn huis kroop. Meet weet ik eigenlijk niet. De tekeningen waren zeer realistisch en dus niet cartoons. En op iedere pagina je dus een venstertje waarmee je naar een klein stukje van de volgende pagina kon kijken.

Weet iemand welk boek dit is?

ellykorzelius schreef:
Ik ben op zoek naar een jeugdboek van ongeveer 30 jaar geleden. De titel was volgens mij: Timmerman Dik en Timmerman Dun. Weet iemand hoe ik daar nog aan kan komen. Alvast bedankt


Hallo Elly, ik was ook op zoek naar dit boek (al een paar jaar) en ik zag tijdens mijn zoektocht jouw post met de vraag naar dit boek.

Het is nu 5 jaar na jouw post, maar misschien zoek je het boek nog?

Ik heb hem eindelijk gevonden! Het is het boek 'De Timmerlui komen" van arild nyquist/morten kristiansen uitgegeven door lemniscaat in 1979.

Online is dit boek tweedehands nog te vinden

Ik ben op zoek naar een boek voor mijn vrouw. Zij heeft dit rond 1997/1998 in de winkel zien liggen, maar was ineens uitverkocht. Zij heeft dit altijd alsnog willen lezen, maar nooit meer gevonden.
Het boek was een ietwat donker cover met een Mickey Mouse als afbeelding. Het ging over iemand die kinderen ontvoerde/lokte verkleed als Mickey Mouse.
Weet iemand om welk boek dit gaat?

avatar van the Cheshire cat
Bonfrere schreef:

Het boek was een ietwat donker cover met een Mickey Mouse als afbeelding. Het ging over iemand die kinderen ontvoerde/lokte verkleed als Mickey Mouse.

Ben ook wel benieuwd eigenlijk om welk boek dit gaat haha... #halloweenish

Danman81 schreef:
In Boeken > Algemeen > Kinderboek WO II:

Hoi ik ben op zoek naar de titel van een kinderboek dat ik als kind ergens begin jaren 90 gelezen heb. Het speelt zich af in WO II . Ik vermoed dat het een boek is dat destijds via christelijke boekhandels werd verkocht. Titel en schrijver zijn me onbekend
Ik weet dat op de voorkant volgens mij o.a. duitse soldaten stonden getekend. Verder volgens mij een gele rug(?) En ik gok een omnibus bestaande uit drie delen. Iemand een idee?

Ik ben nieuw hier en begrijp nog niet goed hoe ik moet reageren op een oproepje. Ik denk bij bovenstaande oproep dat het om de serie De vos van de Biesbosch zal gaan, geschreven door Ad van Gils

Hallo,

ik zoek al een tijdje een boek dat ik als kind gelezen heb. Wat me bijstaat:
- opa kan verhalen vertellen alsof het levensecht is.
- hij vertelt het tegen zijn kleinzoon/dochter in een schuur/tuinhuisje waardoor ze in het verhaal terecht komen.
- ze komen figuren tegen genaamd Ijs(samurai met een blauw zwaard), aarde(viking met een bijl?)
- een slechte koningin die ze uiteindelijk verslaan
Mocht iemand een idee hebben, ik zou het zeer waarderen.

Hallo
Ik ben op zoek naar een boek waar de juf op de lagere school uit voorlas . …. In ongeveer 1966 schat ik .
Het is een soort geschiedenis boek .het ging vanaf de batavieren in sprongen naar de huidige tijd .
De rode draad was een gouden ring met ineen gevouwen handen die Steeds weer in de tijd ergens terug kwam . Helaas is het boek niet helemaal uitgelezen voor het einde van het schooljaar .
Het blijft maar steeds terugkomen in mijn gedachten . Inmiddels 65 .

Gast
geplaatst: vandaag om 17:27 uur

geplaatst: vandaag om 17:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.