menu

Mijn Updates +
Boeken / Algemeen / Help! Ik zoek een boek!

zoeken in:
avatar van LuukRamaker
@Erwindoorn

Een vluchtige zoektocht via Google doet me vermoeden dat het om dit boek gaat: The Art of Making Money - Jason Kersten (2009)

avatar van Millencolin
Goedemorgen.
Ik zoek al jaren een aantal boeken die ik in mijn jeugd (jaren 90) heb gelezen op de basisschool.
Het waren prachtige boeken over wilde dieren en per boek volgde je (volgens mij) één specifiek dier.
Het gaat over een ree, konijn, zwijn ed.
Wat details, het konijn wordt ziek, maar overleeft het. Het is een infectie die ook zijn ogen raakt.
De ree is een jonge ree die groot wordt en z'n gewei krijgt.
Meer dan dit weet ik niet, maar ik zou ze dolgraag nog eens lezen.
Hopelijk kan iemand mij helpen.

Ik zoek het boek Natuurkunde voor Dummies en dan niet de kleine versie, ik ben niet echt een boekenworm dus kan ik ook niet veel boekenshops online vinden.

avatar van eRCee
Het lijkt erop dat dit boek momenteel uitverkocht is. Je kan het nog op Marktplaats proberen. Of in de bibliotheek.

eRCee schreef:
Het lijkt erop dat dit boek momenteel uitverkocht is. Je kan het nog op Marktplaats proberen. Of in de bibliotheek.


Nee echt nergens te vinden, echt raar dat dit product niet verkrijgbaar is zelfs niet in ebook vorm

Hoi hoi
Ik zoek een jeugd boek waarvan ik de titel en auteur noet meer weet. Het gaat over een meisje die verliefd wordt op een foute jongen die worstelt met het vreemd gaan van zn vader er komen ook een aantal queen liedjes in voor. Wat mij juist raakte omdat de verhaallijn en de liedjes heel erg op elkaar inhaakte.

Hopelijk heeft iemand een idee hoe dit boek heet.

Groetjes

Bij Overig > Algemeen > Gezocht !! Jeugdverhaal jaren 70:

Ik zoek een boek, uitgebracht in de (late) jaren 70. Het is een jeugdverhaal, schrijver/uitgever onbekend helaas. Boek gaat over jongeren in de toekomst ( jaar 2000 ? ) Auto's met begrenzing, verbod op roken ( een opa die een geheime sigarettenopslag had). Waar iedereen altijd en overal te volgen was.
Ik hoop dat iemand hier een idee heeft over welk boek dit zou kunnen gaan. Ik heb het toen gelezen en ben er al langere tijd naar op zoek.

Hoihoi!
Ik ben opzoek naar een kinderboek... heb heel google al gehad..
Het boek had in mijn uitvoering een groene kaft. Ik weet helaas geen titel of auteur...
Het boek ging over een honden familie die verhuisd is naar een kasteel. De eerste bladzijde gaatover de bakker die brood gaat brengen. Het verhaal gaat erover dat de familie van het kasteel een hotel gaat maken.

Ik hoor het graag als iemand enig idee heeft hoe het boek heet!

Zou het kunnen gaan om het boek: Hondenhotel van L.Duncan? Er komt geen kasteel in voor maar toch.

Samenvatting:
Andi is dol op honden. Als haar vader een nieuwe baan krijgt trekt het gezin tijdelijk in bij een tante. Andi vindt een hond in de tuin en verstopt hem stiekem in huis, maar de tante is super allergisch voor honden en blijft maar niezen. De hond krijgt ook nog puppis. Andi en haar broer zoeken een andere plek voor de honden in een oud leegstaand huis. Al snel zijn er meer honden die ze een plekje geven. De kinderen maken van het oude huis een hotel voor de honden én een thuis voor henzelf!

In Boeken > Algemeen > Op zoek naar een titel:

Hallo

Ik ben op zoek naar een tamelijk recent boek. Het gaat als volgt : 2 koppels wonen naast elkaar en zijn als buren bevriend. De vrouw van het ene koppel rijdt achteruit, zenuwachtig op weg naar een toelatingsexamen. Ze raakt precies iets. Net op dat moment verdwijnt ook het zoontje van de buren even aan De aandacht van de mama die aan het bellen is en zo vermist raakt....
Wie o wie kan me helpen? Bedankt alvast!!

Hoi,

ik ben op zoek naar een kinderboek uit begin jaren 90. Het gaat om een voorleesboek over fruit/groente. De personages die ik me nog kan herinneren zijn paprikaatje rood en meneer Peer. Waar aan het eind van het boek paprikaatje rood gaat trouwen. Op een van de laatste pagina's van het boek staat het rode paprikaatje met een wit sluiertje op haar hoofd.

Wie o wie kan zich dit boek ook herinneren?

Delise schreef:
Hoi Allemaal,

Ik zoek een boek uit mijn jeugd. Ik denk dat het uit de jaren 90 komt, misschien begin 2000. Zelf dacht ik dat de titel was "Het land van de verloren voorwerpen/spullen". Maar ik kom elke keer uit op een boek "De plek van de verloren spullen". En dit is een volwassenen boek.

Het boek dat ik graag wil vinden is een jeugdboek gaat volgens mij over een meisje. Dit meisje is met de auto samen met haar ouders en broer(tjes?)/zusje(s?) onderweg. Volgens mij op vakantie. Tussendoor stoppen ze bij een tankstation en daar stapt zij uit de auto. Haar ouders vergeten haar vervolgens en zij blijft achter. Ze komt terecht in een andere wereld. Een wereld waar alles wat ooit kwijt geraakt is terecht komt. Ze blijft daar tot ze weer gevonden is door haar ouders.

Meer dan dit weet ik mij niet meer te herinneren, maar ik zou het super leuk vinden als ik het boek nog een keer kan inzien. Wie kan mij helpen?


Dit doet met denken aan "de plek van de verloren dingen" van Cecilia Ahern. Dat is wel een volwassenen boek, al is het lang geleden dat ik het zelf heb gelezen. Ik kan me niet meer het hele verhaal herinneren en of dit precies overeen komt.

PRENTENBOEK GEZOCHT OVER DIEREN IN LUCHTBALLON

Hoi Allemaal,
Van wat ik mij nog kan herinneren ging het boek over dieren die namen hadden als: Koen konijn, Aard aardworm en Sjaan giraffe. Deze dieren gingen met een luchtballon de wereld rond en bezochten verschillende werelddelen en culturen.

Het boek zal ongeveer uit jaren 80 of 90 komen.
En zal denk iets in de titel hebben met: op wereldreis, de wereld rond of delen van de wereld ??

Wie weet over welk boek dit wellicht gaat en heeft dit boek misschien ook nog thuis liggen?
Ik hoor het graag!

In Boeken > Algemeen > Prentenboeken jaren 80/90:

Hallo boekenvrienden, ik ben op zoek naar een tweetal prentenboeken die ik vroeger vaak gelezen heb van de bibliotheek/bibliobus. Ik ben van '88 en broertje van '92, dus het gaat waarschijnlijk om jaren 80 of 90 boeken.

Het gaat om een prentenboek met onderwatertekeningen, waar je op elke bladzijde een aantal voorwerpen zag staan die in de grote tekening verborgen waren. Die kon je dan zoeken en vinden. Volgens mij ging dat over een soort expeditie met schatten enzo.

Het andere betreft een prentenboek, dat gaat over een vrouw op een simpele fiets, die er op iedere bladzijde iets bij bouwt op haar fiets, op de een na laatste bladzijde heeft ze zoveel op haar fiets dat ze er zelf bijna niet meer bij kan. Daarom fietst ze op de laatste bladzijde maar weer net zo als op de eerste bladzijde, zonder poespas dus, want dat is ook niet alles. De tekeningen zijn een beetje fiep westendorp-achtig.

Wie kan mij helpen aan meer informatie over deze boeken of heeft ze zelfs te koop?

Alvast bedankt,
Sandra

Ik zoek een jongensboek van ik denk begin jaren 80.
Het verhaal speelt zich af in en rond een kasteel. Daar wordt, naar later blijkt, een magiër toegelaten die mensen kan opsluiten in een tekening door hen levensecht na te tekenen. De hoofdpersoon ontdekt dit natuurlijk en gaat de strijd aan. Hij heeft een superscherp zwaard gekregen in het eerste hoofdstuk. Ik weet nog dat de magiër de hoofdpersoon steeds niet te pakken krijgt en uit rancune probeert het hele kasteel te tekenen om dat te laten verdwijnen.
Wie o wie. Volgens mij had het boek een hele korte titel.
Alvast dank. Tim

Gast
geplaatst: vandaag om 01:52 uur

geplaatst: vandaag om 01:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.