menu

Boeken / Algemeen / Help! Ik zoek een boek!

zoeken in:
In Boeken > Algemeen > HELP! Ik weet de titel niet meer:

Hoi !

Ik ben op zoek naar een kinderboek maar weet de titel niet meer en ook geen auteur. Dit boek las mijn moeder vroeger aan mij voor en zou hem nu graag aan mijn dochter willen voorlezen. Helaas is mijn moeder er niet meer dus kan het niet aan haar vragen.

Het is dus een kinderboek en ik weet nog dat de tekening erin zijn in de stijl van dagmar stam. Het ging over een meisje wat naar de peuterspeelzaal ging en daar onder andere met een poppenkast ging spelen. Daar kreeg ze pijn aan haar vinger en kreeg ze er een pleister op die gemaakt werd in de vorm van een konijntje.

Iemand enig idee welk boekje dit kan zijn

avatar van Barbara Robis
Ik zoek een boekje uit mn jeugd ( eind jaren 60 begin jaren 70) dat gaat over een varkentje dat spijbelt van school en gaat dan ijsjes eten, teveel, en wordt daar ziek van. Het eindigt ermee dat ie ziek op bed ligt op zn verjaardag de volgende dag.
Wat ik mij herinner is dat t een dun boekje was met een gele, slappe kaft. Gekleurde tekeningen erin. Geen idee wat de naam vd schrijver was en welk jaar het uitgekomen is.

avatar van slowgaze
Ik ben op zoek naar een boek en een strip. (Sorry voor de radiostilte, lieve kijkbuiskinders. Hou nog steeds van jullie.) Het boek is een kinderboek dat ik jaren geleden las, ergens eind jaren negentig, begin jaren nul denk ik; weet er niet veel meer van, maar na een paar pagina's werd het een heel ander verhaal; zogenaamd een verslag van iemand die - als ik het goed heb - ontdekte dat heksen een centrale rol innamen in de samenleving; soort complotachtig iets. Er werd gedaan alsof dat allemaal echt was. Vond dat destijds ontzettend verrassend, compleet niet verwacht. Wellicht weten jullie nog hoe het heet.

De andere vraag betreft een strip. Heb 'm ergens begin tot midden jaren 2000 gelezen; was deel van een serie, volgens mij van Europese makelijk. Wat ik me herinner is een man die de oversteek maakte naar een andere wereld of dimensie, volgens mij door of een rivier van bloed of een enorme hoeveelheid vuur. Hij raakt zwaargewond; volgens mij is het grootste deel van zijn huid beschadigd. In de strip zit ook een man met zijn gezicht, of misschien zijn hele lichaam, in het verband. Volgens mij is dat de man die de oversteek heeft gemaakt, zou logisch zijn, maar er waren geloof ik meerdere plotjes. Ik geloof dat er sprake was van een boot of van een vlieger die zo groot was dat je er een mens mee kon verplaatsen. Volgens mij herinner ik me woorden geschreven in bloed. De man met het verband droeg mogelijk een paarse ochtendjas of een dikke jas in een dergelijke kleur, maar ik weet niet zeker of ik me dat beeld uit een andere strip herinner. Weet iemand van jullie toevallig waar ik het over heb?

avatar van psyche
psyche (crew)
Ooit vertelde Kader Abdolah dat hij door Jip en Janneke (het) Nederland(s) beter leerde (kennen).
Wie kan me iets dergelijks m.b.t. een Spaans kinderboek aanraden?

psyche schreef:
Ooit vertelde Kader Abdolah dat hij door Jip en Janneke (het) Nederland(s) beter leerde (kennen).
Wie kan me iets dergelijks m.b.t. een Spaans kinderboek aanraden?

Er bestaat een boek "My first 1000 words English Spanish", waarin plaatjes met het engelse en spaanse woord bijstaat. Wij weten niet zeker of dit boek aan het boek van Jip en Janneke voldoet.
Boekwinkeltjes.nl - My first 1000 Words English Spanish Ingles Español mis 1000

avatar van psyche
psyche (crew)
Dankjewel KarinJ voor de moeite, ik zou het moeten inzien maar ik denk niet dat is wat ik zoek.
Ik zoek ‘verhaaltjes’ waarin grammatica en de vervoegingen etcetera van nature verwerkt zijn.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:51 uur

geplaatst: vandaag om 16:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.