menu

De Site / Gebruikers / Wat lees je nu?

zoeken in:
avatar van Abubakari
geplaatst:
Bijzonder, dit is het derde boek op rij met 224 pagina's dat ik lees.


avatar van Bilal030
geplaatst:
KliFi van Adriaan van Dis

avatar van Pleun
geplaatst:
Gokje.. essays over the 60s in Californië. Misschien is het wat..misschien ook niet. Staat nog niet op Boekmeter

https://media.s-bol.com/g13g78x7DM9/550x825.jpg

avatar van Pleun
geplaatst:
Omdat ik door 't Hooge Nest weer in WO2-sfeer zit heb ik een boek gekozen dat al een tijdje op de lijst staat. Er is in intellectuele kringen discussie geweest over het boek van Arendt..goed om dat vooraf te weten. Was Eichmann een doorsnee bureacraat die gewoon blind zijn taakje uitvoerde, of werd hij wel degelijk gedreven door het nazistische gedachtegoed.

https://media.s-bol.com/mqm08vlNVDgA/548x840.jpg

avatar van psyche
psyche (crew)
geplaatst:
Zo’n zin in weer een THvV
Condities - Thomas Heerma van Voss (2020) !


avatar van Pleun
geplaatst:
Nieuwsgierig geworden naar dit boek en dat het maar 100 pagina's is, geeft de doorslag

https://media.s-bol.com/D1LPoNmDAq2k/525x840.jpg

avatar van Jason82
Ik las wat commentaren over de fraaie cover.... Maar desondanks toch een tijdje geleden meegepikt uit een plaatselijke minibieb. Ben benieuwd.

https://www.boekmeter.nl/images/cover/57000/57561.jpgavatar van Pleun
Jason82 schreef:
Ik las wat commentaren over de fraaie cover.... Maar desondanks toch een tijdje geleden meegepikt uit een plaatselijke minibieb. Ben benieuwd.

(afbeelding)


Als gerespecteerd lid van de coverpolitie begrijp ik inderdaad niet dat je zo'n wanstaltig plaatje kan bedenken en het een goed idee vind om het voor de cover te gebruiken. Gekke mensen

Na enig weifelen heb ik gekozen voor Shelley's Frankenstein als het nieuwe werk dat ik wil gaan lezen: ik heb eigenlijk al behoorlijk veel over dit werk geschreven (zie bv. hoofdstuk 3 van WordPress.com - apollinischeessays.files.wordpress.com), omdat het zo'n klassieker is, vaak verfilmd is en de thema's welbekend zijn, maar het werk heb ik eigenlijk nooit gelezen... Ik neem aan dat Pythia blij is dat ik een vrouwelijke auteur heb gekozen.

Ik stuit wel meteen op een dilemma. Mary Shelley publiceerde de eerste versie in 1818. In de tweede versie uit 1831, waarvan ik een exemplaar heb, is er ook een introductie van haar waarin ze zegt dat de nieuwe versie slechts verbeteringen in stijl maar geen inhoudelijke veranderingen bevatten, maar daar lijken critici het niet mee eens: de nieuwe 1831-versie zou een stuk conservatiever en moralistischer zijn dan de oorspronkelijke meer radicale, romantische, individualistische en schokkende 1818-versie. Meestal wordt echter de 1831-versie gedrukt, omdat dat haar ‘definitieve’ versie is, maar mogelijk haalde ze de radicale elementen eruit omdat zij haar jeugdige onbezonnenheid kwijt was, als ‘proper lady’ geen schandaal wilde veroorzaken en ook de tijdgeest conservatief was geworden. Nu ben ik mijn jeugdige onbezonnenheid nooit echt kwijtgeraakt dus ik ben eigenlijk benieuwder naar de 1818-versie. Of zal ik nu toch maar gewoon de 1831-versie lezen?

avatar van eRCee
Dit lijkt mij een vraag voor PeterW.

Afgaande op je verhaal, maar zonder enige kennis van zaken betreffende het werk, zou ik zeggen: de 1818 versie.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:33 uur

geplaatst: vandaag om 07:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.