menu

De Site / Gebruikers / Wat lees je nu?

zoeken in:
avatar van Pleun
Abubakari schreef:
(quote)


Ik heb ooit deel 2 voor een paar euro gekocht, deel 1 is alleen voor veel geld te koop en niet te leen bij mijn biep, zal hem tzt maar eens landelijk aanvragen bij de biep want het schijnt wel erg te gek te zijn.Ik kan deze net als Abubakari ook nooit te pakken krijgen.


Ik lees de epub van Lonesome Dove. Wist niet dat de papieren versie zo lastig vindbaar is.
avatar van Pleun
Een gokje dit.. Maar geen dik boek dus het kan. Lonesome Dove was overigens fantastisch.

https://media.s-bol.com/7v1Xqy0L0r8/547x840.jpgavatar van Jason82
Clive Barker, ineens had ik er zin in. Here we go!

https://www.boekmeter.nl/images/cover/6000/6292.jpg

avatar van Arkan
Wat kan je anders met dit warm weer.
Gewoon heerlijk genieten van een goed boek.

https://www.boekmeter.nl/images/cover/71000/71263.jpg?cb=1570444895

The Night Stalker - Robert Bryndza (2016)

avatar van Pleun
Rebecca Solnit viel me een beetje tegen. Ik vond het saai en deprimerend maar misschien had ik geduld moeten hebben..kwee niet.

Nu in deze bezig. Actueel en interessant

https://miro.medium.com/max/1400/0*42fPg1PVFiAI2cSR.jpg
avatar van the Cheshire cat
Gelezen vandaag: Treurtrips: (Her)ontdek Nederland! van Mark van Wonderen, een reisgids over de mooiste lelijke plekken en steden van Nederland. Ik kan wel zeggen de leukste reisgids die ik ooit las. Voor de echte liefhebber van wegkwijnende panden, somber stemmende architectuur en troosteloze industrie. Inclusief inspirerende fiets-, wandel- en scootmobielroutes.
Lelijke architectuur, verloedering en dergelijke ben ik eigenlijk pas gaan waarderen sinds ik Tilburg woon, hoewel ik daarvoor al belangstelling had in industrieel erfgoed en oude vervallen fabrieken. Tilburg is dan ook goed vertegenwoordigd in deze reisgids. Net als Den Helder, Terneuzen, Almelo, Lelystad, Venlo en Almere overigens. Maar ook in mooie steden als Breda of Amersfoort vinden we pareltjes van intense droevenis.
Lelijkheid is net als schoonheid iets subjectiefs natuurlijk, wat de een mooi vindt is voor de ander weer spuuglelijk. Of iets kan op het eerste gezicht lelijk ogen, maar heeft ergens ook wel weer de potentie ooit uit te groeien tot iets monumentaals, zoals het AIVD complex in Zoetermeer of de Eurowoningen in Leusden die, hoewel ik ze alleen van foto ken, stiekem best mooi vind. Men moet niet vergeten dat de Eiffeltoren aanvankelijk ook heel erg lelijk werd gevonden door de Parijzenaars. Er werd in die tijd zelfs een petitie op touw gezet door een handvol bekende schrijvers met als doel 'de tragische lantaarnpaal' zo snel mogelijk weer af te breken.
En nu eens niet van die afgezaagde foto's van toeristenplekken als de Amsterdamse grachten, de Keukenhof of Giethoorn, maar schitterende foto's van winkelcentrum Hatert in Nijmegen, de gevel van het Blokkerpand in Zaandam of de pittoreske Staringstraat in Zwijndrecht.
Het wordt ook erg geestig beschreven allemaal:

Zoetermeer: een station zonder stad.

Het Vuurtorenplein in Noordwijk. Om te janken zo mooi.


Jammer dat het vanwege de vele plaatjes niet op BoekMeter mag. 5*

avatar van Sol1
Sol1 (crew)
the Cheshire cat schreef:
Men moet niet vergeten dat de Eiffeltoren aanvankelijk ook heel erg lelijk werd gevonden door de Parijzenaars. Er werd in die tijd zelfs een petitie op touw gezet door een handvol bekende schrijvers met als doel 'de tragische lantaarnpaal' zo snel mogelijk weer af te breken.

Die petitie werd door een hele reeks bekende personen uit de wereld van kunst en cultuur ondertekend: Charles Garnier, Emile Zola, Charles Gounod, Guy de Maupassant, Alexandre Dumas fils et cetera.
Termen als 'gigantische zetpil' kwamen daar ook voorbij...
Guy de Maupassant was praktisch. Hij at regelmatig in het restaurant van de Eiffeltoren, omdat dat de enige plaats in de stad was van waaruit je 'dat lelijke ding' niet kon zien.

avatar van the Cheshire cat
Haha, grappig

avatar van Abubakari
Dit jaar alleen de Talisman van Stephen King (met Peter Straub) gelezen, dus gauw weer eens to the Kingdom.

https://static.hebban.nl/covers/00000646/normal/5e69d307a0ff75.88175761.jpg

Gast
geplaatst: vandaag om 21:12 uur

geplaatst: vandaag om 21:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.