menu

De Site / Gebruikers / Schrijf zelf eens wat

zoeken in:
avatar van Zelva
In De Site > Gebruikers > Wie schrijft, die blijft.:

Nu de site inmiddels 250 gebruikers kent, vraag ik mij af: zijn daar mensen onder die zelf de pen hanteren.

Wie schreef of schrijft hier zélf verhalen, romans, poëzie, noem maar op? En ja, die mag je ook best hier tonen.

Ik zelf schreef enkele jaren geleden nog volop verhalen, maar nadat mijn vaste lezeres uit het zicht verdween, tijdgebrek steeds grotere vormen begon aan te nemen en ik zelf toch niet echt te spreken was over de kwaliteit, is het nogal verwaterd. Ik heb al jaren geen literaire letter meer op papier gezet.

Eens schrijf ik dat meesterwerk, neem ik mezelf steeds voor, en ideetjes borrelen wel eens naar boven. Maar in mijn hart weet ik dat het er waarschijnlijk toch nooit van gaat komen. De tijd vliegt voorbij en er is nog zoveel te doen. Helaas, dan maar niet blijven.

Ben beginnend scenario-schrijver, maar dat telt zeker niet...

avatar van Zelva
Zolang het maar eerst als boek uitgegeven wordt.

Ook scenarioschrijvers blijven toch?

Sinds een tijdje een weblog waar ik wat verhalen/columns/gedachten opzet.

Voor mij is schrijven de ideale manier om mijn gedachten te ordenen en gevoel een plaats te geven. Natuurlijk krijg je dan wel veel stukken die op mijzelf betrekking hebben. verhalen die te persoonlijk zijn plaats ik dan ook niet.

avatar van Freud
Ik hoop ooit over architectuur te kunnen schrijven (krant, tijdschrift of ineens boeken maakt me momenteel nog niet veel uit ) maar fictie wordt niks vrees ik. Vroeger wel eens geprobeerd, maar zodra ik begon was ik mijn eigen verhaal al weer beu . Poezie heb ik nooit geprobeerd (mijn waanzinnige rijmuitspattingen voor nieuwjaarsbrieven daargelaten), maar dat zegt me ook niet veel.

Het enige dat ik nu met regelmaat aan schrijfsels produceer zijn scripties en papers in het kader van mijn studie. Die zijn echter zó goed dat ik er sterk over denk om ze na mijn afstuderen te laten bundelen en toegankelijk te maken voor het grote publiek...

Wat verhalen e.d. betreft heb ik allang niets meer op papier gezet, terwijl ik het toch wel leuk vind om te doen. Ook gezien het feit dat je met die scripties gebonden bent aan bepaalde conventies is het fijn om in je eigen fictieve creaties daarmee te breken. Maar dan moet je er wel de tijd voor hebben...

Het laatste wat ik heb geschreven dateert van mijn eindexamen Nederlands. "Ode aan Couperus" heette het. Zeer goed ontvangen door de examencommissie overigens . Ik zal kijken of ik 't nog ergens heb liggen.

avatar van Tejo
Ik ben altijd wel met taal bezig geweest, was vaak zo'n beetje de enige in de klas op de lagere school die een gat in de lucht sprong wanneer we een opstel-opdracht kregen, maar heel erg serieus is het nooit geworden. Ongeveer een jaar geleden borrelde het idee op om toch eens iets moois neer te zetten in de vorm van een boek waarin persoonlijk getinte verhalen met de nodige humor en zelfspot. Ik zit nog steeds in de fase van het zoeken naar de juiste vorm maar ik ken mezelf goed genoeg om te weten dat ik een slow-starter ben die, eenmaal op weg, niet te stuiten is.

Ik vermoed dat over 2 of 3 jaar iets uit de koker komt rollen..

avatar van Freud
De dingen die ik voor school geschreven heb vroeger werden wel redelijk enthousiast ontvangen en daar ben ik ook best tevreden over achteraf, maar die heb ik enkel geschreven omdat het nu eenmaal moest, vaak met het nodige gevloek erbij . Ik heb enorm veel bewondering voor mensen die toch kunnen doorzetten en iets moois afleveren, dus doe vooral verder en vergeet niet ons iets te laten lezen!

Ik hield het altijd bij een betoog, pure wiskunde en dus gegarandeerd succes. Verhalende schrijfsels zijn niet voor mij weggelegd.

avatar van Zelva
Dionysos schreef:
Het Het laatste wat ik heb geschreven dateert van mijn eindexamen Nederlands. "Ode aan Couperus" heette het. Zeer goed ontvangen door de examencommissie overigens . Ik zal kijken of ik 't nog ergens heb liggen.


Oh ja, dat heb ik ook nog ergens.

Ik schreef heel veel, maar tijdgebrek is inderdaad mijn grootste moodkiller. Bovendien gaat het in gedachte (ik bedenk eerst wat er gaat gebeuren en schrijf het dan pas uit) veel sneller, waardoor het schrijven zelf weer te langzaam gaat. Maar ik heb nog (hopelijk) veel tijd voor me waarin ik éindelijk het verhaal op papier kan uitwerken.

yekezzez schreef:
Ik hield het altijd bij een betoog, pure wiskunde en dus gegarandeerd succes. Verhalende schrijfsels zijn niet voor mij weggelegd.


bij mij precies andersom. Ik verveel me al als ik dat zit te schrijven, van die essays voor mijn opleiding bijvoorbeeld. Het herkauwen van andermans info is aan mij niet besteed, laat mij maar zelf iets verzinnen!

Dat is ook waarom ik heb besloten, na 2 jaar studie, dat schrijven niets voor mij is. Ik ben gewoon te beperkt in wat ik kan, en ik vond het zo'n ongezellig leven, de hele dag alleen met mijn beeldscherm. En dat netwerken wat je moet doen, ik vind die would-be schrijvers soms ook zo vervelend pretentieus...
En ik heb input nodig. Maarja, nu heb ik input zat en geen tijd meer om te schrijven...
Behalve dus de genoemde essays en werkstukken voor school...
Heb altijd nog wel zat ideeen voor nog te schrijven boeken en heb er al één geschreven. En dat probeersel heeft bijna een jaar bij een uitgever gelegen. Omdat men geen doelgroep kon bepalen is het niet uitgegeven, ik kreeg de tip mee gerichter te schrijven. Dat vond ik toch een soort compliment, er bleken verschillende mensen naar gekeken te hebben en het is een paar keer besproken. Dus het was in ieder geval niet echt beroerd !

avatar van Witch-king
Voor Nederlandse les op school moest ik eens een verhaal schrijven, ik ben toen begonnen met een verhaal van Baantjer.
De Cock en zijn vrouw mochten mee een weekje weg met Vledder, en in dat huis werd een moord gepleegd (het verhaal moest aan het einde van de les af zijn). Toen was het einde les en ik had mijn verhaal nog niet af, ik kreeg dacht ik een 8, omdat ik met een echte cliffhanger eindigde. De leraar had eronder geschreven, dat hij zou willen weten hoe het afliep, maar ik heb het verhaal nooit afgemaakt.

Witch-king schreef:
, maar ik heb het verhaal nooit afgemaakt.

en die man maar wachten...

avatar van donnie darko
Ik ben al vaak begonnen om een boek te schrijven, maar ik heb er het karakter niet voor, en ik durf ook heel weinig in detail te gaan. Het is meestal ook na 10 pagina's A4 een beetje gedaan, het verhaal. Maar mijn laatste idee is wel een mooi, maar wanneer ga ik eens een versie schrijven die ik zelf goed vind?Ik denk dat dat nooit gaat gebeuren.

avatar van Zelva
Zelva schreef:
(quote)


Oh ja, dat heb ik ook nog ergens.


En inmiddels ook teruggevonden.

Het is nóg erger dan ik dacht.

Zelva schreef:
En inmiddels ook teruggevonden.

Het is nóg erger dan ik dacht.


Nou ben ik wel benieuwd waar het over gaat.

avatar van Lola4
Heb ooit geprobeerd verhalen te schrijven, maar toen bleek hoe moeilijk het is om een verhaal van meer dan 200 pag.s te schrijven, misschien later

avatar van Reijersen
Ik schrijf heel erg veel, maar allemaal van lage kwaliteit. Zal eens kijken of ik iets goed genoeg vind.

ik schrijf zelf graag, maar tijdsgebrek is inderdaad een grote hinder... meestal eindigen mijn verhalen dan als kortverhalen van hooguit 30 A4 bladzijden...
nu ben ik alweer bezig, hopelijk geraak ik nu wat verder

2727
Maanrag schreef:

Voor mij is schrijven de ideale manier om mijn gedachten te ordenen en gevoel een plaats te geven. Natuurlijk krijg je dan wel veel stukken die op mijzelf betrekking hebben.


ik schrijf af en toe poëzie met bovenstaande reden, toch probeer ik altijd dat er een vreemde er ook wijs aan uit raakt maar dat betwijfel ik soms


hier een voorbeeldje
schreef:

Koude voetjes

Toekomst klinkt futuristisch
Liefdevol en angstaanjagend
De vrees voor morgen

Zal ik leed hebben?
Ja, zeker wel
Zal ik liefde kennen?
Niemand weet het

Ach, laten we nog eventjes genieten
Van de nostalgie van morgen


Louis2703
Als ik schrijf, doe ik dat hier, MuMe, MSN (ik ben tenslotte 15) en op school.

Maar geen verhalen dus?

Louis2703
Neuh niet echt. Samenvattingen voor boekverslagen kan ik goed zeggen ze op school.

Ik wil een boek uitgeven, omdat het verhaal wat ik geschreven heb veel over mijzelf zegt en tevens een boodschap moet zijn hoe wij hier als mens/mensheid op deze planeet met elkaar moeten leven willen we "overleven".
Hoog verwachtingspatroon?
Misschien...
Maar ik heb een mening en een visie die ik wil delen met anderen om zo medestanders te krijgen om onze wereld te redden...
Je moet toch ergens beginnen niet waar?

Ja Een mening van een ander kan jouw kennis alleen maar verbreden, lijkt me

Louis2703
Goede instelling, als iedereen zo dacht zou de wereld een stuk beter zijn en dan zou zo'n boek schrijven niet nodig zijn.
Wat boeken al niet voor nut hebben.

(ik snap mezelf even niet)

avatar van Psychocandy
Ik heb zelf wel veel verhalen in mijn hoofd, maar door allerlei verwikkelingen bij mij op school ben ik van mijn motivatie beroofd. Ik gha het nu toch zo maar weer eens proberen !

Ik houd een boekje bij met hersenspinsels, fragmenten, afdwalingen van observaties en korte impressies.

Herkenbaar is, denk ik ook, dat je al hele verhalen hebt 'uitgeschreven' in je hoofd, maar het nog maar niet op papier kan pennen.

avatar van Psychocandy
Nou, dat is dus PRECIES wat ik bedoel, ToNe.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:13 uur

geplaatst: vandaag om 07:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.