menu

De Site / Algemeen / BoekMeter krijgt een nieuwe eigenaar

zoeken in:
avatar van Jordy
De Meter-sites hebben een nieuwe eigenaar. Na een overgangsperiode zal ik over enkele maanden geen rol meer hebben in het bedenken, bouwen, runnen en onderhouden van de sites. Ik denk persoonlijk dat deze verandering erg goed is voor de site, en de community. Ik ben erg blij dat ik de boel achter kan laten bij een partij die op een serieuze, professionele manier werk gaat maken van het (door-) ontwikkelen van de sites. Dit is voor mij het best denkbare scenario, dat het voortbestaan van de sites op de lange termijn waarborgt.

Ik run de sites inmiddels ruim 19 jaar, bijna de helft van m'n leven. Dit houdt in: bedenken hoe de sites werken, programmeren, technisch onderhoud, mails behandelen, vragen en feedback van de community behandelen, bugs oplossen, etc. Een hoop werk voor iemand met een gezin en een baan, om er even "bij" te doen. Iets waar ik steeds minder goed de benodigde tijd en motivatie voor heb. Waar het allemaal begon als hobby, is hier al enige jaren geen sprake meer van. Het runnen van de sites voelt steeds meer als een verplichting, waarbij ik het gevoel heb dat ik niet zomaar kan of wil stoppen met iets waar zoveel mensen plezier aan beleven, en tijd en energie in hebben gestoken. Er speelt bij mij al een aantal jaar de wens om de boel onder de juiste voorwaarden over te dragen aan een andere partij. Een partij die de sites en de community "snapt", ervaring heeft in het runnen van grote sites, en op een professionele manier de boel wil doorontwikkelen.

Op korte termijn zal er nog niet veel gaan veranderen. De nieuwe eigenaar wil de eerste maanden gebruiken om de site en de community beter te leren kennen. Er zal na verloop van tijd werk gemaakt gaan worden van verbeteringen en uitbreidingen aan de site, op een manier die binnen "het DNA" van de sites past.

Ik kijk er naar uit om meer tijd en energie te hebben voor andere zaken in m'n leven. Bijvoorbeeld om weer eens wat vaker een filmpje te kijken, daar begon het immers allemaal mee Ook lijkt het me heerlijk om eens op vakantie te gaan zonder 3x per dag te moeten checken of m'n sites nog draaien. En wie weet krijg ik wel weer eens inspiratie om iets compleets anders en nieuws op te bouwen.

Super bedankt aan iedereen die in een of andere vorm heeft meegedaan aan de Meter-sites. Ik vond het een heel mooi en bijzonder avontuur. Mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn dan zal ik ze proberen te beantwoorden of toe te lichten.

avatar van Pecore
Spijtig maar begrijpelijk bericht. Veel dank voor het mogelijk maken van zo een mooie community rondom boeken en films!

avatar van handsome_devil
Wow, groot nieuws. Jordy, heel erg bedankt voor alle moeite die je hierin hebt gestoken en heel veel plezier met alle dingen waar je nu weer tijd voor gaat hebben.

Ik ben voor mijn gevoel al mijn hele leven (in werkelijkheid iets minder dan mijn halve leven) lid van verschillende metersites en de sites zijn mijn voornaamste bron voor het leren kennen van nieuwe muziek/films/boeken/series. Ben dus erg gelukkig dat de sites blijven bestaan en ben benieuwd hoe het de komende jaren allemaal zal lopen. Ik houd niet echt van veranderingen, maar zolang ik kan blijven stemmen, lijstjes kan blijven maken en af en toe een stukje kan schrijven, ben ik tevreden.

avatar van -JB-
Bedankt voor al het werk dat je in de meter sites hebt gestoken, Jordy! Ik beleef er al jaren veel plezier aan.

Ben wel erg benieuwd naar de mysterieuze nieuwe eigenaar. Wie is dit? Wat zijn de plannen met de sites?

Geralt of rivia
Bedankt dat je de site,s hebt gemaakt ik begrijp je wel het is vast veel werk om alles te onderhouden .
En dankje dat je een nieuwe eigenaar gebt gezocht wie is die eigenaar trouwens ?. . Veel geluk wens ik je .gr geralt of rivia

avatar van eRCee
Oke, kon beter, kon slechter. Ben wel erg benieuwd naar de nieuwe eigenaar dan. Wel alle begrip natuurlijk Jordy.

avatar van Arkan
Jordy, vooreerst bedankt voor alle tijd die je in de Meter-sites hebt gestoken, maar ook voor je inzet, je creativiteit, je volhardendheid om er iets moois van te maken, iets waar heel veel mensen ook heel veel aan hebben.

Maar familie, een eigen leven, het is de realiteit, en dat is nog steeds het belangrijkste. Een hobby moet er zijn, en moet leuk zijn, maar mag geen prioriteit worden boven je gezin.

Ook al ben ik een beetje bang voor wat het nieuwe in zal houden qua veranderingen, ik hou niet zo van veranderingen. Maar als jij jou sites, die toch ook een beetje jou kinderen zijn, aan iemand overgeeft, dan zal het wel iemand zijn waar jij vertrouwen in hebt, en dan zullen wij dat ook met vertrouwen tegemoet zien.

Net als eRCee ben ik reuze benieuwd naar wie het roer zal overnemen.

Jordy, bedankt voor alles, hopelijk zien we je af en toe nog eens verschijnen, en geniet straks van je nieuw verworven leven samen met je familie.

avatar van Pythia
Dankjewel, Jordy!!

avatar van Jason82
Jordy alle begrip, geniet van je vrije tijd straks en wellicht openen zich weer nieuwe, uitdagende deuren voor jou!

Voor ons best spannend, we wachten af... Deze site en haar gebruikers maken stiekem toch een klein, maar heel prettig onderdeel uit van mijn leven.

avatar van Donkerwoud
Dat is even schrikken, Jordy. Maar ik lees al een tijdje dat het voor jou een moetje is en niet meer een passieproject. Dit lijkt me voor alle betrokkenen de best mogelijke uitkomst, ook voor mij als forumfossiel. Hoop dat de veranderingen niet te groot zijn en deze gemeenschap blijft bestaan.

avatar van ...stilte...
Ook alle goeds Jordy.

En misschien kunnen we wat veranderingen voorstellen...de voetbal eruit b.v. ?

Geralt of rivia
...stilte... schreef:
Misschien kunnen we wat veranderingen voorstellen...de voetbal eruit b.v. ?
misshien het heeft overgins niks met boeken te maken

avatar van Raspoetin
Geralt of rivia schreef:
(quote)
misshien het heeft overgins niks met boeken te maken
Mits het boek over voetbal gaat...

Geralt of rivia
Raspoetin schreef:
(quote)
Mits het boek over voetbal gaat...
ja dan hebt het wel wat met boeken te maken

avatar van meter_fan
meter_fan (admin)
Beste community,

Graag stellen wij ons voor als de nieuwe eigenaar van het Meter-netwerk.

Wij zijn een relatief kleine publisher - team van rond de 12 man - dat zich al ruim 20 jaar actief bezighoudt met verschillende online titels. Ooit zijn we begonnen met de website Voetbalzone.nl, dat net als de Meter-sites ook een vrij grote en actieve community heeft. Na een overname hebben we een paar jaar geleden afscheid genomen van deze site. Momenteel zijn GPFans.com en de Kelderklasse onze bekendere titels.

Met Jordy hebben we al vrij lang contact (sinds 2011) over de Meter-sites. In eerste instantie bestond het contact over wederzijdse, algemene interesses. Als webmasters is het best waardevol om onderling te praten over vergelijkbare ervaringen. Eerder dit jaar kregen de gesprekken een wending en werd er gesproken over een eventuele overname. Jordy gaf aan dat hij de sites al een tijd niet had doorontwikkeld, wat zonde is, en dat hij mede daardoor wel openstond voor nieuwe initiatieven, en zo geschiedde.

Uiteraard danken wij Jordy voor alles wat hij heeft betekend voor de Meter-sites. En waarschijnlijk voor een aantal onder ons niet 'alleen' voor de Meter-sites maar ook voor de impact hoe sommigen het internet gebruiken in haar algemeen. Sites zoals MovieMeter
staan bij velen in een rijtje van sites welke al jaren -danwel tientallen jaren- in een dagelijks te bezoeken rondje staat. Dat is toch echt wel bijzonder te noemen.

Er zijn meerdere eigenschappen wat ons aanspreekt aan de Meter-sites. Allereerst de onderwerpen waar het allemaal om draait: films, series, boeken, muziek en games. Dit is voor een heleboel mensen interessant - om informatie over te vinden of om over te discussiëren - en zo ook dus voor ons. Daarbij vinden wij de bijbehorende community erg sterk; zowel het geven van reacties als het geven van beoordelingen. Daarnaast denken wij dat we de producten nog leuker kunnen maken voor zowel de community als de neutrale bezoeker.

Wij hebben zeker plannen met de websites, maar we willen dit op gedegen manier aanpakken. De eerste fase zal vooral bestaan uit het beter leren kennen van alles wat met de Meter-sites te maken heeft. Ons doel is om de sites door te ontwikkelen en naar een volgend level te brengen, en daarmee ook klaar te maken voor de toekomst. We willen vasthouden aan de sterke kenmerken, maar ook investeren in nieuwe elementen/features voor de site. Wij denken dan apps voor Android en iOS en een “magazine”-achtige toevoeging, waarbij plaats is voor geschreven content, zoals (p)reviews, laatste serie/filmnieuws, interviews etc. Wij zullen niet gaan veranderen om het veranderen, maar alleen als we echt overtuigt zijn dat het een toegevoegde waarde heeft. Wij willen graag dat de site nog eens minimaal 20 jaar meegaat.

We zagen al wat vragen verschijnen in de topics van Jordy over onze eventuele plannen. Hier alvast wat antwoorden.

- Wordt het design op de schop genomen?
Onderdeel van ons plan om de site door te ontwikkelen zal waarschijnlijk bestaan uit een aanpassing in het design. Verwacht geen compleet redesign, maar meer een reskin/refresh. Sommige onderdelen zullen nieuw zijn en hebben daardoor sowieso meer design nodig.

- Waarderen jullie de community en haar crew?
Zeker. De community is juist een sterk punt van de site. Een crew is daar belangrijk in, zeker bij de Meter-sites. Jordy heeft ons laten zien dat de crew onder meer actief is in het beheren en toevoegen van nieuwe data. Daarnaast weten wij uit ervaring dat in het onderhouden van een community ook een heleboel tijd zit.

- Worden er apps verwacht?
Ja, wij hebben de intentie om volgend jaar met een Android en iOS app te komen. De komende maanden moet blijken welke functionaliteiten we daarin allemaal kunnen meenemen.

- Blijven bestaande functionaliteiten van de site bestaan?
Ja. Wij denken momenteel dat alle bestaande functionaliteiten zullen blijven bestaan. De sites staan sterk, hier willen we op verder bouwen. We lazen wat reacties dat mensen zich
zorgen maakten of dat ze nog wel lijstjes konden maken op MovieMeter. Wij zien geen reden om zo'n belangrijke functie zomaar op de schop te nemen, laat staan te verwijderen.

- Voegen jullie nog nieuwe dingen toe aan de sites?
Ja, maar we weten nog niet exact wat. We hebben een aantal ideeën, maar dit proces zit nog in de beginfase. We willen belangrijke toevoegingen sowieso eerst checken bij de crew. De inbreng van de crew kan juist hierin erg waardevol zijn.

- Worden de sites commercieel volgeplakt met banners en popups?
We gaan proberen alles te optimaliseren, dus ook hier gaan we naar kijken. We gaan investeren in het product; een goede balans in commerciële toevoegingen aan het product hoort hier zeker bij.

Groeten,
Roy namens FanReach

avatar van handsome_devil
Het plaatsen van dit bericht vind ik in ieder geval een goed begin. Ik zie de veranderingen wel tegemoet, uiteindelijk kun je toch pas oordelen als de wijzigingen daadwerkelijk hebben plaatsgevonden.

avatar van Halley23
Halley23 (moderator)
Naar mijn mening en sympathieke introductie van de nieuwe eigenaar. Toon en inhoud van het bericht staan me goed aan. Het is zeker waar dat de site tamelijk lang stil heeft gestaan qua technische ontwikkelingen en wat dat betreft ben ik benieuwd naar vernieuwingen en aanpassingen. Veel succes gewenst!

avatar van mjk87
Welkom. M’n vermoeden dat ik had inzake de nieuwe eigenaar komt toch aardig uit.:)

avatar van Pecore
Strekking en toon van het bericht zijn inderdaad sympathiek, fijne binnenkomer. Toch vrees ik wel voor de toekomst van de sites. Hopelijk gaat het niet de kant op van jullie andere sites, met snel nieuws, lollige filmpjes en ludieke berichten. Dat zou hier niet passen. En als het de banners en pop-ups weg houdt, betaal ik graag een kleine bijdrage.

avatar van ...stilte...
"Commerciële toevoegingen", het zal misschien wel nodig zijn, maar ik zie het met vrees tegemoet...

avatar van chris reifert
chris reifert (crew)
Ik sta wel positief tegenover het bericht van de nieuwe eigenaar. Ben benieuwd naar wat de toekomst brengen gaat. BM heeft over het algemeen een rustig karakter waar men de tijd neemt voor een weloverwogen bericht.

avatar van ...stilte...
Op MusicMeter is een levendige uitwisseling gaande over de veranderingen die er aan komen.
Ik ben bang dat wanneer men er "meer" van wil maken het intieme karakter van BoekMeter verloren zal gaan...

Ik heb er eigenlijk wel vertrouwen in. Niet alleen vanwege de woorden van de nieuwe eigenaar (welkom hier trouwens) maar vooral ook om wat Jordy in zijn bekendmaking schreef:
De nieuwe eigenaar wil de eerste maanden gebruiken om de site en de community beter te leren kennen. Er zal na verloop van tijd werk gemaakt gaan worden van verbeteringen en uitbreidingen aan de site, op een manier die binnen "het DNA" van de sites past.
Ik geloof ook nooit dat Jordy zijn metersites aan de eerste de beste koekenbakker zou verkopen. Dus laat maar komen die veranderingen, ben benieuwd!

Oh, en nog om nog even lui Jason te quoten:
Jordy alle begrip, geniet van je vrije tijd straks en wellicht openen zich weer nieuwe, uitdagende deuren voor jou!

avatar van psyche
psyche (crew)
...stilte... schreef:

Ik ben bang dat wanneer men er "meer" van wil maken het intieme karakter van BoekMeter verloren zal gaan...


Daar zijn we met elkaar bij

avatar van ...stilte...
psyche schreef:

Daar zijn we met elkaar bij


Dat hoop ik van harte

Gast
geplaatst: vandaag om 05:10 uur

geplaatst: vandaag om 05:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.