menu

De Site / Algemeen / Zelf boeken toevoegen aan de site

zoeken in:
sxesven
Dat was mijn vraag dus niet. Ik heb het uiteraard over de eerste druk, enkel over meerdere volumes (die allen een eerste druk kennen). In een 'moderne' uitgave zul je ook steevast een notatie als 1759-67 tegenkomen, vandaar ook mijn vraag. Het is het meest gangbare, maar ik wist niet of het hier gewenst was.

Ergo, help mij uit de brand, lieve mods!

avatar van Koekebakker
Zijn er al regels omtrent verhalenbundels?

(sta namelijk al dagen te trappelen om het mooiste stukje Nederlandse taal ooit toe te voegen ).

Mojo Pin
Ik heb mijn eerste boek inmiddels toegevoegd. Hopelijk komt ie door de keuring.

avatar van aslan
de mogelijke genres waaruit ik kan kiezen bij het toevoegen ken ik nog niet zo goed... vandaar dat ik soms 2 genres kies i.p.v. 1, met de gedachte dat ik er desnoods maar 1 invul... probleem is: als ik twee genres kies, wordt ik achteraf ook verplicht twee genres in te vullen... kan dit niet verholpen worden?

avatar van Zelva
aslan schreef:
kan dit niet verholpen worden?


Correcties insturen.avatar van aslan
ik begin eigenlijk gewoon opnieuw dan... logischer zou zijn dat het tweede genre-invulvakje niet verplicht in te vullen zou zijn... iets voor Jordy, denk ik dan

avatar van Zelva
Ja, ik snap het. Ik heb bij de andere sites ook wel eens een genre teveel willen toevoegen.

Hier is het voor mij niet zo'n groot probleem meer.

avatar van Zelva
Omdat een groot deel van de toevoegingen fout binnenkomt, nog even aandacht voor het volgende:

Lidwoorden in de hoofdtitel horen met een komma achteraan. Dat geldt voor Engelse titels, maar ook voor Nederlandse, Franse, Duitse etcetera etcetera.

Dus

Book, The
Boek, Het
Livre, Le
Buch, Das

Het lidwoord in de alternatieve titels moet daarentegen wel weer vooraan blijven staan.

avatar van Freud
De regels voor de hoofdlettering worden daarentegen steeds beter toegepast. Voor die paar uitzonderingen: hier staat alles nog eens heel duidelijk opgesomd .

avatar van Anatolia
Even voor de duidelijkheid: voegen we nu enkel tot het Nederlands vertaalde boeken toe?

Is er trouwens al iemand die een mooie site heeft gevonden met plaatjes van boekcovers met een fatsoenlijke kwaliteit ? Ik zoek me namelijk zeker bij de Nederlandse titels helemaal rot om een fatsoenlijk plaatje te vinden.

Dat vroeg ik dus ook, maar nee. Gewoon lang googlen lijkt tot nu toe de beste oplossing.

avatar van Freud
Zoeken op de originele titel, en als je bij de afbeeldingen niks vindt gaan kijken bij de online bookshops.

Of bij de meest recente uitgever.

het lukt mij zelden om de afbeelding op 200 breedte te krijgen en dan toch nog onder de 25 kb, onder de 25 krijgt ie bijna altijd een slechte kwaliteit. Nu heb ik er bijvoorbeeld een die in perfecte kwaliteit is, 200 breed maar 25.3 kb, en zelfs met kwaliteitsverlaging blijft het 25.3, raar en frustrerend is dat...

Zelva schreef:

Welke Image Analyser is dat dan precies, en is het freeware?


Hannibal schreef:

Zie mijn bericht op MovieMeter, freeware en zeer makkelijk om posters op de goede afmeting te krijgen op precies 25 kb.

http://www.moviemeter.nl/forum/1/2/1260#1263


Gebruik je die al? Werkt prima.

sxesven
Ik stel m'n vraag nog een keer:

Vooruit, ik gooi er nog een vraag tegenaan! Bij meerdere publicatiejaren (als één boek in verschillende volumes werd uitgegeven, wat vroeger niet geheel ongebruikelijk was - het betrof hier zeker níet meerdere boeken), alleen het eerste jaar weergeven, het laatste jaar, of als 1759-67?

Alleen het eerste, lijkt me. Dat is immers de 'eerste druk'... Of als je bedoelt dat het in meerdere delen werd uitgegeven die niet in hetzelfde jaar uitkwamen, dan zijn het verschillende boeken en moeten ze afzonderlijk toegevoegd (zie ook: Lord of the Rings).

Angrod_Pallanén schreef:
(quote)


(quote)


Gebruik je die al? Werkt prima.


werkt inderdaad perfect, bedankt

avatar van Jordy
sxesven schreef:
Ik stel m'n vraag nog een keer:

Vooruit, ik gooi er nog een vraag tegenaan! Bij meerdere publicatiejaren (als één boek in verschillende volumes werd uitgegeven, wat vroeger niet geheel ongebruikelijk was - het betrof hier zeker níet meerdere boeken), alleen het eerste jaar weergeven, het laatste jaar, of als 1759-67?


Dat laatste kan momenteel technisch niet, dus ivm grote aanpassingen die ik dan zou moeten doen hoop ik dat het gewoon met een jaartal kan

neo
Het is trouwens wel een hels karwei bij sommige boeken om, zonder een exemplaar echt voor je neus te hebben, info te vnden over eerste plaats, eerste druk...

avatar van Pieter
Zeker bij erg oude boeken, waarvan de uitgever al lang niet meer bestaat. Probeer dan nog maar eens de plaats van de uitgever te vinden.

avatar van Zelva
De Koninklijke Bibliotheek voor Nederlandstalige boeken. De kans is ook aanwezig dat informatie te vinden is voor boeken die naar het Nederlands vertaald zijn.

neo
Zal vast wel handig kunnen zijn, maar verscheidene waar ik op zoek vindt ie niet. 1 grote vaste bron heb ik nog niet kunnen ontdekken.

Wikipedia.org is wat ik tot nu toe telkens gebruik, en dat werkt prima. Al mijn uitgevers heb ik tot nu toe hier kunnen vinden, zelfs die van Max Havelaar

avatar van Koekebakker
Ik ook ja. En bibliotheeksites. Die bij ons (obenschede.nl) vermeldt haast altijd de originele uitgever plus jaartal. En volgens mij doen praktisch alle NL-bibliotheken dat.

Het lastigst vind ik het vinden van plaatjes van 200 px breed en het aantal pagina's.

avatar van Koekebakker
Vraagje nog aan Martin van K: is de toekenning van jullie genrelijst ook ergens online te vinden? Ik heb gekeken op http://www.bibliotheek.gent.be/webopac/vubis.csp maar kon het daar niet vinden voor de titels die ik zocht.

neo
Kan iemand soms een goed plaatje van Belcampo's Het Grote Gebeuren ergens vinden?

Kos
Verdorie, dat plaatjes zoeken valt nog niet mee .

neo
Heb het idee dat ik om een boek te kunnen toevoegen soms nog meer moet zwoegen dan bij een film, en daarbij gaat het soms enkel om het plaatje. Hier is het hele pakket wat voor koppijn kan zorgen.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:16 uur

geplaatst: vandaag om 03:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.