menu

De Site / Algemeen / Zelf boeken toevoegen aan de site

zoeken in:
avatar van ZAP!
Okay, dan wacht ik dat eerst even af.

avatar van ZAP!
ZAP! schreef:
Okay, dan wacht ik dat eerst even af.
Al meer dan twee weken geen reactie gehad, dus nog een bump + tags + my two cents:

Halley23, Ted Kerkjes, liv2, psyche en Sol1.

Ter verdediging kan ik nog aanvoeren (naast wat ik eerder al aangaf) dat het eerste zelfhulpboek pas in 1859 verscheen (Self-Help), en dat heeft op zichzelf al zo'n status heeft verworven dat ik het BoMe-waardig zou vinden, maar dat terzijde. Ook zou de crew nog eens opnieuw kunnen kijken naar de waarde van het toevoegen van zelfhulpboeken, o.a. hier (onder het kopje The postmodern phenomenon) is de waarde ervan toch wel aantoonbaar. Maar ook dat terzijde.

Via de wiki link die ik eerder al plaatste, is dan nog te lezen:
The book records Tsunetomo's views on bushido, the warrior code of the samurai. - een kijk op, niet meteen / enkel een zelfhulpboek.
Written late in the author's life, the book also reflects his nostalgia for a world that had disappeared before his birth. - deels reflectie en mijmeringen, niet meteen / enkel een zelfhulpboek.
Hagakure came to be viewed as a definitive book of the samurai... - hét boek van / over de Samoerai, niet meteen / enkel een zelfhulpboek.

Ben benieuwd naar jullie oordeel.

-edit- Ik zie nu ook dat Sūnzĭ Bīngfǎ - Sun Tzu (-400) en Il Principe - Niccolò Machiavelli (1532) op BoMe staan, onder het mom van ideeënliteratuur, en dit vond ik via Bol.com, nota bene: Waar 'de Heerser' van Machiavelli toont hoe te midden van verraderlijke politieke intriges te slagen, en 'de kunst van het oorlogvoeren' van Sun Tzu strategieën beschrijft voor een overwinning zonder bloedvergieten, biedt Hagakure inzicht in de Japanse krijgskunst - een levenswijze die is gestoeld op Zen en de confuciaanse filosofie. - zo is Hagakure te zien als in het verlengde van die twee titels.

avatar van ZAP!
Jammer dat er hier totaal niet gereageerd word, terwijl er in dezelfde meerdere toevoegingen van mij geaccepteerd werden...? Crew?

Hoe voeg je eigenlijk een boek toe aan de site? In de Wiki wordt vermeld dat je op <toevoegen> moet klikken, maar de enige toevoegknoppen die ik zie zijn knoppen die boeken toevoegen aan mijn favorieten etc.

avatar van Slainte_Mhath
MXuser schreef:
Hoe voeg je eigenlijk een boek toe aan de site? In de Wiki wordt vermeld dat je op moet klikken, maar de enige toevoegknoppen die ik zie zijn knoppen die boeken toevoegen aan mijn favorieten etc.


Je gaat met je muis over je profielfoto rechtsboven, dan rechterrijtje van de opties , 4e van onder

avatar van LuukRamaker
geplaatst:
Ik ben zojuist begonnen in Burning Bright, van John Steinbeck, en heb de indruk dat-ie onnodig dubbel op de site staat.

@Halley23 (toevoeger van zowel Burning Bright - John Steinbeck (1950) als Burning Bright: A Play in Story Form - John Steinbeck (1950)):
Staat dit boek onbedoeld twee maal op de site of is dit bewust? Eenmaal staat-ie hier op BoekMeter als toneelstuk aangeduid. Zelf noemt Steinbeck het (in zijn voorwoord) een play-novelette, maar bij mijn weten is-ie maar in één vorm uitgegeven. Ik kan zo gauw tenminste niet achterhalen waar het verschil hem in zou zitten.

Gaat me er nog niet eens zozeer om of het wel of niet twee keer op de site moet, maar heb gewoon een wat bovengemiddelde interesse in het oeuvre van de beste man (en mochten er serieuze verschillen zitten in uitgaves dan heeft dat mijn interesse)

Gast
geplaatst: vandaag om 05:03 uur

geplaatst: vandaag om 05:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.