menu

De Site / Algemeen / Doelstelling

zoeken in:
Louis2703
Ik bedoelde dus dat ik ook weer naar school moet deze week...

Een doelstelling voor mezelf heb ik niet. Ik heb het boeklezen weer opgenomen net voordat boekmeter werd opgericht, dus eigenlijk kwam dat best goed uit. Mijn vriendin was daar een beetje de aanstoker.

Vroeger veel gelezen maar na een tijdje gewoon beugekeken op het aanbod. Jeff Noon is voor mij de schrijver die er met kop en schouders bovenuit steekt. Verder zijn het vooral de komischere en lichtverteerbare werkjes van een Gaiman en Pratchett die mij aanspreken.

En wat de boekenlijsten betreft, De helft van het probleem is uiteraard de verplichting, de andere helft de vreselijk saaie selectie die meestal op die lijstjes beland. Zo ooit Lijmen/Het Been moeten lezen. Dat soort ouwe knarren lectuur boeit mij voor geen meter.

Wat de doelstelling betreft dus: weer wat meer lezen, stem uitbrengen en kijken wat de rest er van vindt. Momenteel ontbreekt het jammer genoeg nog wat aan discussie en ontbreken er (uiteraard) nog een hoop leuk werk. Maar of ik mij ook hier ga bezighouden met het uitbreiden van content betwijfel ik. Laat andere mensen het werk maar even doen.

het is vooral handig dat je op een site als deze echt goeie boeken kan ontdekken, waar ja anders nooit aan zou denken ze te lezen. Zelf lees ik veel, hopelijk spoort boekmeter andere jonge mensen aan om ook te lezen, maar ik betwijfel of mensen die zowat nooit lezen op een site als deze terechtkomen...

Louis2703
Ik hoop het eigelijk niet dan krijg je een enorme slappe zever topic en dan krijgen de mods het ook erg druk met mensen verwijderen die de regels overtreden. Ik denk niet dat iedereen het even serieus zal nemen.

avatar van Witch-king
Ik had een hekel aan lezen voor school.
Het enige wat ik wel leuk vond waren de Engelstalige boeken die ik voor school moest lezen. Er een grote doos op tafel en daar mochten we 2 boeken uit kiezen die we moesten lezen (ik had Dracula en Frankenstein gekozen). Ik denk dat de reden was dat ik ook een keer een anderstalig boek las en niet alleen Nederlandse boeken.
Maar nu lees ik weer veel Nederlandse boeken, dus het heeft bij mij weinig met school te maken vind ik zelf. Maar we werden toch aangemoedigd om te lezen, want een keer moesten we bij Nederlands een verhaal schrijven. Dat verhaal moest aan het eind van de les af zijn, mijn verhaal was dat (nog lang) niet. Ik kreeg toch een 8, de leraar had eronder geschreven: "Kun je wel, op het spannendste deel stoppen".

ik heb er een hekel aan om voor school te moeten lezen. de boeken die ik daar moet lezen boeien me niet echt (eigenlijk helemaal niet) maar thuis lees ik wel heel veel.
ik hoop dat ik hier veel boeken kan vinden die me leuk lijken zodat ik ze kan lezen, maar dan bedoel ik boeken die anders eigenlijk niet uit de bieb zou meenemen

avatar van BlueVelvet
Voor mij persoonlijk vervult BoekMeter voorlopig voornamelijk (veel 'voors' in deze zin ) de functie van database en het bieden van overzicht.
Bij boeken, meer nog dan bij films, heb ik het idee dat er zó ontzettend veel van bestaan, dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Welke zijn belangrijke werken, welke kun je maar beter even overslaan?
Verder zit ik vaak met het dilemma: eerst maar eens wat oriënteren op de Nederlandse literatuur, of meteen met het allergrootste werk beginnen? Ik heb namelijk nog niet erg veel boeken gelezen in mijn nog jonge leven (18) en moet misschien eerst wat Nederlands werk lezen om een smaak te ontwikkelen. Ik ben nog niet veel verder gekomen dan wat boeken op het VWO, en enkele Engelse/Amerikaanse.
Volgens mij is het wel zo, dat de buitenlandse literatuur veel meer te bieden heeft.
Ik hoorde ooit eens op tv iemand die élke dag een boek las en ik dacht: dat wil ik ook! Hij was zelfs ooit op het punt gekomen dat er simpelweg geen interessant werk meer was, hij had alles gehad!
Maar ik wil ook iedere dag een film kijken, enz.
Er is gewoon te veel moois, daar heeft geen mens tijd voor.

Kortom, ik hoop via BoekMeter de belangrijkere werken eruit te kiezen en zodoende op zijn minst wat vaker (en regelmatiger) te lezen. Het enige probleem daarbij is een tijdsgebrek, voornazmelijk veroorzaakt door mijn WO-studie Natuurkunde. Ik ben in ieder geval begonnen met het bestellen van "Der Prozess" van Kafka

avatar van Witch-king
Ik maak mijn boekenlijst zelfs via boekmeter, de boeken die mij leuk lijken gaan op de lijst, en die neem ik mee naar de bibliotheek en kijk welke boeken er daar zijn. Onze bibliotheek is gefuseerd met 5 andere bibliotheken in de omgeving en als ik in mijn bibliotheek klaar ben met kijken, dan ga ik richting de andere bibliotheken van ons werkgebied kijken.

neo
Voor mij is boekmeter eigenlijk wel een stimulerend middel om het lezen weer op te pakken. Waar ik de afgelopen jaren met moeite een normaal boek las, doe ik dat nu wel. Hierbij laat ik wel filmmuziek boeken buiten de beschouwing, want die lees ik altijd wel.

avatar van Arkadi
ok Neo nu even geen filmmuziek meer voor jou.
Nu gewoon even een lekkere roman voor jou.
Zet een cd van The thin red line op de achtergrond aan en ga lekker op de bank lezen^^

neo
Voer toch weer een strijd met mijzelf. Heb intussen nog maar 50 pagina's gelezen.

avatar van psyche
psyche (crew)
Wie weet krijgt het boek je alsnog te pakken. Ik was vorige week begonnen in een roman, kwam er haast niet doorheen, totdat de personages na 50 pagina's alsnog mensen van vlees en bloed werden. Ik ga zo lekker verder in het zonnetje, misschien helpt jou dat ook. Zet hem op, er is nog hoop!
Mijn doelstelling is: een fatsoenlijke stem mening (bericht) bij genoemd boek (Lucifer) te geven. Het eind is in zicht...

Dennis
psyche schreef:
Ik ga zo lekker verder in het zonnetje, misschien helpt jou dat ook.

Eventueel stof voor een nieuwe thread, maar het helpt mij zeker wel. Mijn ideale leesomstandigheid bestaat uit een lekker zonnetje, een lekker zachte stoel(tuinstoel met kussen), een ijskoud glas cola(o.i.d.) en naargelang de achtergrondgeluiden een muziekje op; ik kan me mateloos ergeren aan achtergrondgeluiden, wanneer ik aan het lezen ben. Als ik een boek lees, wil ik dat in volledige rust kunnen doen, zodat ik me volledig kan concentreren op het boek. De redenen dat ik weinig lees in koude perioden als de herfst en de winter zijn de gezinssituatie waarin ik in verkeer en het feit dat mijn gedachten graag willen afdwalen. In de winter ben ik omringd door mijn familieleden en ik kan ik me dus moeilijk concentreren op een boek(en muziek uiterst luid zetten, is natuurlijk ook niet ideaal). In de zomer gaat iedereen z'n gang en vind ik het heerlijk om lekker in het zonnetje in een boek te duiken; het liefst zonder muziek.

Hoe zit het met jullie? Zijn jullie wel in staat om de volledige aandacht op een boek te richten, ongeacht de luidruchtigheid van de omgeving? Misschien nog tips wat het lezen van een boek aangenamer maakt?

neo
neo schreef:
Voer toch weer een strijd met mijzelf. Heb intussen nog maar 50 pagina's gelezen.


Intussen eindelijk uit en een The Making of Psycho bijna al helemaal in 1 dag gelezen. Het wil wat vlotten...

avatar van psyche
psyche (crew)
Voor de herfstvakantie i.v.m. een cursus bij de Volksuniversiteit:
I. Toergenjew 'Eerste Liefde', L. Couperus 'Van Oude Menschen en de dingen die voorbijgaan', F. Borderwijk 'Karakter' en van W.F. Hermans 'Nooit meer slapen' (en dit allemaal náast De Man zonder Eigenschappen hahaha)

Hèhè komt het er toch nog van deze te lezen...

avatar van BlueVelvet
Dennis schreef:
Hoe zit het met jullie? Zijn jullie wel in staat om de volledige aandacht op een boek te richten, ongeacht de luidruchtigheid van de omgeving? Misschien nog tips wat het lezen van een boek aangenamer maakt?
Ik wil nog wel eens mijn mp3-speler op te zetten (oftewel, oordopjes).
Sigur Rós doet het altijd wel goed tijdens het lezen. Maar het liefst lees ik in absolute stilte/rust.

Dennis
BlueVelvet schreef:
(quote)

Sigur Rós doet het altijd wel goed tijdens het lezen.

Voordat ik dit bericht las, luisterde ik al naar Dauðalagið.

avatar van Ted Kerkjes
Ted Kerkjes (moderator)
geplaatst:
Dit gesprek lijkt me hier wat meer op z'n plaats.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:23 uur

geplaatst: vandaag om 19:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.