menu

De Site / Algemeen / Feedback, klachten en andere opmerkingen

zoeken in:
avatar van Pleun
geplaatst:
eRCee schreef:
Ja zeg, dat ga ik nu niet allemaal herhalen. Had je je maar in 2006 op de site moeten aanmelden, zoals ik.

Voor mezelf stem ik in elk geval alleen op proza voor volwassenen, dat kan ik enigszins met elkaar vergelijken.


Ik stem ook niet op kinderboeken..hooguit de klassiekers als van Roald Dahl. Kan wel alle Kameleons en Pietje Puks een stem gaan geven maar daar zie ik het nut niet van in.

avatar van Lalage
geplaatst:
De grens tussen fictie en non-fictie is ook niet keihard, net als die tussen proza en poëzie en tussen jeugd- en volwassenenliteratuur. Ik lees graag gevarieerd en vind het dan ook prettig om op Boekmeter allerlei genres terug te vinden, zodat we over alles meningen uit kunnen wisselen.

geplaatst:
Volgens Dautzenberg - zo lees ik op Wikipedia - is het verschil tussen lectuur en literatuur dat bij lectuur de mensen middelen zijn voor de handelingen en dat bij literatuur de handelingen middelen zijn om de mensen te leren kennen. Lectuur biedt met z'n actie verstrooiing en literatuur zet aan tot denken over de mens.

Dat laatste heb ik altijd lastig gevonden, zoals op school ik nooit goed antwoord wist op de vraag wat je van een roman hebt geleerd: om iets te leren zijn er leerboeken (vandaar mijn liefde voor non-fictie). In feite heb ik altijd gedacht dat Hegel (en de romantici) gelijk heeft dat kunst en dus ook literatuur "het zinnelijk schijnen van de Idee" is: we lezen over concrete, niet bestaande mensen en levens die echter aspecten van de mens en het leven als zodanig uitdrukken (waarin we ons kunnen herkennen of iets van kunnen leren). Bij Hegel (en Kant) zit daar ook bij dat kunst de uitdrukking is van de Geest en daarmee van vrijheid en wil: het kunstwerk herschept als het ware de wereld naar onze geest (zoals gelovigen geloven dat God de echte wereld heeft geschapen) en maakt haar zo doelmatig (niks gebeurt zomaar maar alles heeft een betekenis) en begrijpelijk.

avatar van Finn
geplaatst:
In de TIP 150 staat Jodie Picoult's '19 Minutes' 2x vermeld (op 122. en 123.)

avatar van eRCee
geplaatst:
Boekmeter lijkt de enige metersite die zonder al te veel reuring doordraait onder de nieuwe eigenaars, of vergis ik me en ervaart de crew achter de schermen problemen?

avatar van Sol1
Sol1 (crew)
geplaatst:
Er zijn in het verleden wel eens klachten geweest over de communicatie, maar het loopt nu allemaal redelijk door. Bij BoekMeter zijn er dan ook geen grote wijzigingen in de site geweest, zoals bij MovieMeter en TvMeter; ik kan me voorstellen dat het daar niet altijd perfect loopt met resterende bugs...

avatar van Abubakari
geplaatst:
Ook de rustigste qua bezoekersaantallen ivm Music en Moviemeter, zal ook wel wat schelen. Wel fijn eigenlijk dat we BoekMeter heten in plaats van bookmeter.

avatar van Finn
geplaatst:
Finn schreef:
In de TIP 150 staat Jodie Picoult's '19 Minutes' 2x vermeld (op 122. en 123.)


Kan niemand dit corrigeren?

avatar van Ted Kerkjes
geplaatst:
Finn schreef:
In de TIP 150 staat Jodie Picoult's '19 Minutes' 2x vermeld (op 122. en 123.)
Sorry, ik zou niet weten hoe dit kan. In de statistieken bij het boek staat maar één positie vermeld.
Vaak staat in de lijst van boeken die binnenkort verschijnen ook een boek dubbel vermeld. Misschien is dit iets soortgelijks.

avatar van Οὖτις
geplaatst:
Wanneer ik een bericht plaats bij een boek heb ik zo'n 12 uur de tijd om daarin nog wijzigingen/aanvullingen te plaatsen.
Helaas bestaat die mogelijkheid niet bij Toevoegingen die nog niet zijn goedgekeurd. Zou ook heen en weer corrigeren kunnen verminderen. Misschien een idee voor verbetering (als 'men' dat tenminste ook een verbetering vindt).
Geplaatst omdat ik net heb opgemerkt dat ik een verkeerde eeuw voor een boek heb gebruikt, 2019 i.p.v. 1919. Een, hoop ik, begrijpelijke fout.

avatar van Sol1
Sol1 (crew)
geplaatst:
Οὖτις,
Dat voorstel lijkt me softwarematig en praktisch wat lastig te realiseren. Toevoegingen kunnen al in bewerking zijn, ook al zijn ze nog niet goedgekeurd. De fout is in ieder geval hersteld.

avatar van Οὖτις
geplaatst:
Bedankt daarvoor en het goedkeuren in het geheel. Van dat softwarematig ben ik mij terdege bewust maar ik kon het niet laten een balletje op te gooien.

avatar van Οὖτις
geplaatst:
Hm, ik heb een probleem met een mogelijke toevoeging. Wie kan mij raad geven?
Van een bepaalde auteur wiens werk ik hier wil toevoegen vind ik een titel die enkel als kindle is uitgegeven. Ik neem aan dat het werk als e-boek telt en dus mag worden toegevoegd. Maar wie vermeld ik als uitgever en welke plaats, welk land hoort daarbij? Wordt kindle asl exclusief van Amazon gerekend en betekent dat dan Amazon Digital Services - Seattle - USA?

avatar van eRCee
geplaatst:
Ik denk wel eens dat dit het laatste fijne forum van het internet is. Historici van de toekomst zullen deze pagina's doorstruinen en zich verbazen over de gemoedelijke sfeer en inhoudelijke berichten. Sorry voor deze interruptie, gaat u vooral verder.Gast
geplaatst: vandaag om 21:17 uur

geplaatst: vandaag om 21:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.