menu

De Site / Algemeen / Feedback, klachten en andere opmerkingen

zoeken in:
PQV00
liv2
Wat jammer dat jullie je dan slechts éénmaal per kwartaal kunnen (of mogen?) uitleven. Misschien is een 'Boek van de Maand' een idee?

PQV00
Bestaat op BoekMeter een vaste regel wat betreft de schrijfwijze van de naam van een auteur? Nu ik bezig ben met het corrigeren en aanvullen van titels van Clive Cussler, kom ik zijn samenwerking tegen met de schrijver die op Wikipedia en hier vermeld wordt als Jack Du Brul, maar op enkele covers wordt zijn naam geschreven als Jack DuBrul. Voor alsnog gebruik ik ook Jack Du Brul, maar wil het graag zeker weten. Of wordt DuBrul dan beschouwd als een pseudoniem van Du Brul? (Alfabetisch zou DuBrul onder de D vallen en Du Brul onder de B).

avatar van Halley23
Halley23 (moderator)
Volgens de website van de auteur wordt de naam geschreven als Jack Du Brul. Zie: Jack Du Brul - About Jack Du Brul - jackdubrulbooks.com

PQV00
Halley23
Ja, dat had ik ook al gezien. Blijft het toch vreemd dat hier: Dark Watch en hier: Skeleton Coast zijn naam op de cover prijkt als DuBrul (maar niet als zodanig op latere edities).

avatar van Halley23
Halley23 (moderator)
Voorwaar vreemd maar het komt wel vaker voor. Als je denkt dat het van meerwaarde is, kun je altijd nog DuBrul als pseudoniem van Du Brul toevoegen...

PQV00
Halley23
Volgens mij geen meerwaarde, eerder een fout bij de eerste edities die ook door de uitgever(s) mettertijd is rechtgezet.

avatar van eRCee
Met betrekking tot Elena Ferrante en de koppeling aan Domenico Starnone het volgende: hoewel het zeer waarschijnlijk is dat Ferrante een pseudoniem is van Starnone, is dit voor zover ik weet niet door de schrijver en uitgever bevestigd. De conclusie is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Daarbij zijn er echter ook literatuurwetenschappers die de partner van Starnone (Anita Raja) als auteur aanwijzen, of van een co-schrijverschap uitgaan. Kortom, geen honderd procent zekerheid.

Hoe dan ook: de auteur zelf stelt absoluut geen prijs op dit soort onderzoek, hoe solide ook, en heeft welbewust ervoor gekozen om geen publiek figuur te koppelen aan de schrijversnaam. Met andere woorden: Elena Ferrante is Elena Ferrante.

Daarom is mijn voorstel om de auteur Domenico Starnone los te koppelen van de boeken van Elena Ferrante op de site.

avatar van eRCee
Tis al gefikst, bedankt.

avatar van Raspoetin
Bij Ajax ondanks Alles - Menno Pot:

Dit boek is er helaas nooit van gekomen.

avatar van Jason82
Toch een mooie beoordeling van 4 sterren

avatar van Raspoetin
ja, wonderlijk.

avatar van Ted Kerkjes
Ted Kerkjes (moderator)
Over 'Ajax ondanks alles' van Menno Pot: jullie hebben gelijk, het boek is er nooit gekomen. Zie ook de auteur op Twitter: "Ha, 'Ajax ondanks alles' is er nooit gekomen... Ik kreeg in die tijd het idee voor 'Sporen van Ajax' en daar was ik in één klap veel enthousiaster over."
'Ajax ondanks alles' is dus, ondanks Ajax, verwijderd

avatar van chiel
Wie brengt links naar verfilmingen aan hier?

avatar van Sol1
Sol1 (crew)
chiel schreef:
Wie brengt links naar verfilmingen aan hier?
Dat is PeterW. Zie het topic 'verlanglijst toevoegingen'; ik heb daar zelf ook net gepost.


avatar van Halley23
Halley23 (moderator)
Blijkbaar is er iets fout gegaan bij het editen van Raspoetin's toevoeging waardoor 2x op de site, inmiddels gecorrigeerd, bedankt voor het attenderen.

PQV00
Wanneer ik in het zoekveld "Stenton" type, zie ik onder 'Auteurs' een foto van hem die ook op Wikipedia is terug tevinden. Maar klik ik op zijn naam, dan verschijnt geen foto in beeld, terwijl bij corrigeren in het veld voor foto wel de verbinding naar Wikipedia wordt vermeld. Wat is hier aan de hand?

avatar van Halley23
Halley23 (moderator)
PQV00 schreef:
Wanneer ik in het zoekveld "Stenton" type, zie ik onder 'Auteurs' een foto van hem die ook op Wikipedia is terug tevinden. Maar klik ik op zijn naam, dan verschijnt geen foto in beeld, terwijl bij corrigeren in het veld voor foto wel de verbinding naar Wikipedia wordt vermeld. Wat is hier aan de hand?
Ik zie onder Auteurs geen foto van Frank Stenton en ik zie ook geen url in het fotoveld. Als ik google op Frank Stenton en kijk naar de afbeeldingsinfo staat daar https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/4/4e/Frank_Merry_Stenton.jpg en die url werkt niet, want alleen commons url's doen dat. Voor mij is het raadsel dat jij die foto wel hebt gezien?! En de link naar Wikipedia werkt niet omdat het lemma over Frank Stenton gaat.

avatar van Jordy
Denk dat de betreffende foto ooit gekoppeld is geweest, verwijderd is (al dan niet automatisch), en dat de kleine weergave die je bij zoekresultaten ziet niet correct is opgeschoond. Moet zich als het goed is vanzelf herstellen, wanneer er een nieuwe foto wordt geplaatst. Dat kan ook een wikimedia afbeelding zijn, maar https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/4/4e/Frank_Merry_Stenton.jpg is te klein om te kunnen gebruiken op de site.

PQV00
Momenteel zie ik in het zoekveld ook geen foto meer tevoorschijn komen. Zal inderdaad opgeschoond zijn, zoals dat ook gebeurt wanneer een nieuwe cover van een boek wordt geaccepteerd. En als de foto in Wikipedia van te klein formaat is voor BM hoef ik verder geen moeite te doen. Beiden (Halley23 en Jordy) bedankt voor de informatie en bemoeienis (in positieve zin).

avatar van handsome_devil
Als ik onder het kopje 'boeken' naar 'recent verschenen' wil gaan, krijg ik de volgende melding:

"De door jou opgevraagde pagina kan helaas niet worden gevonden."

avatar van Jordy
bedankt voor het melden, zal er naar kijken

PQV00
Wanneer ik in het zoekveld p.g. type kan ik onderaan de auteur p.g. wodehouse kiezen. Wanneer ik howard type krijg ik niet Howard of Warwick als keuzemogelijkheid in beeld (wel bij howard of), wel wanneer ik Warwick type.

avatar van Jordy
even op enter drukken, dan zie je als het goed is alle zoekresultaten

avatar van chiel
Het valt mij op dat je in het zoekveld geen resultaten krijgt als je eerst (een deel van) de auteursnaam invoert en daarna (een deel van) de titel, bijv 'auster moon'. Eerst (een deel van) een boektitel en dan (een deel van) de auteursnaam lijkt ook niet te werken. Als ik 'cock baantjer' invoer, dan krijg ik 2 hits!
Op bijv. MusicMeter lijkt dit zoeken wel beide kanten op te werken. Kan dat hier ook?
Ik hoop dat ik het duidelijk genoeg heb omschreven.

avatar van Jordy
chiel heb je een voorbeeld van zo'n zoekopdracht op MusicMeter?

avatar van chiel
Jordy schreef:
chiel heb je een voorbeeld van zo'n zoekopdracht op MusicMeter?

Het maakt op MusicMeter niet uit of ik intik best parton of parton best, ik krijg dezelfde 4 resultaten. Kun je hier wat mee?

avatar van Jordy
Bedankt. Ik weet even niet wat precies het verschil is, wellicht heb ik in de toekomst nog eens tijd om weer eens goed naar het zoeken te kijken. Voor nu is het even wat het is.


avatar van metalfist
En dan nog 2x toegevoegd door dezelfde user

Gast
geplaatst: vandaag om 23:27 uur

geplaatst: vandaag om 23:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.