menu

Being a Human: Adventures in Forty Thousand Years of Consciousness - Charles Foster (2021)

Alternatieve titel: Leven als een Mens

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Engels
Historisch / Ideeƫnliteratuur

400 pagina's
Eerste druk: Profile, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Hoe zijn wij mensen geworden wie we zijn? De auteur onderzoek drie cruciale perioden van de menselijke ontwikkeling om het bewustzijn van misschien wel het vreemdste dier van allemaal te begrijpen: de mens. In geïmproviseerde onderkomens in de bossen van Engeland woont hij als jager-verzamelaar, voor de nieuwe steentijd verhuist hij naar een prehistorische nederzetting en voor de periode van de Verlichting inspecteert hij universiteiten, cafés en kunstgalerieën. Dit boek is de gedurfde poging van één man om zich verbonden te voelen met 40.000 jaar menselijke geschiedenis en laat uiteindelijk zien hoe we het beste op aarde kunnen leven.

zoeken in:
avatar van Bruno_6
3,5
Foster probeerde zich in te leven in het leven van onze prehistorische voorouders. Hoe was het om te leven in het laatpaleolithicum en het neolithicum? Hoe beleefden onze voorgangers de wereld?

Deze vraag laat zich enkel beantwoorden door de wereld te beleven met al je zintuigen. Hoe de vroege mens was, zullen we wellicht nooit weten. Dit boek is wel een uitnodiging om buiten te komen.

Ironisch is wel dat het resultaat van Fosters belevenissen een boek is. Een product van de verlichte wereld waartegen hij zich, al dan niet gemeend, zo tegen afzet.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:57 uur

geplaatst: vandaag om 07:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.