menu

Het Water Bewaart Ons - Haro Kraak (2022)

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Nederlands
Psychologisch / Toekomst

256 pagina's
Eerste druk: Atlas Contact, Amsterdam (Nederland)

Elsa woont al jaren op Schokland, dat door stijgend water opnieuw een eiland is geworden en waar een trots volk afgesloten van de samenleving leeft. Ze komt oorspronkelijk van buiten en heeft zich omwille van de liefde voor Age aangepast aan de strenge mores van het eiland. Maar daar komt verandering in met de komst van een nieuwkomer, die net als zij gevangenzit in een overgangsfase die eeuwig lijkt te duren. Terwijl Elsa zich afvraagt of ze er ooit echt bij zal horen, toont het eiland zich van een kant die het tot dan toe zorgvuldig verborgen hield.

zoeken in:
avatar van Pecore
3,0
Best een leuk boek, maar nergens echt overtuigend. De setting is goed: Schokland is in de nabije toekomst terug omringd door water en de mensen die zich er vestigden, de Schokkers, vormen een gesloten gemeenschap met wat sektarische trekjes. Een mooi vertrekpunt voor een goed verhaal.

Helaas doet dat verhaal alleen wat te gekunsteld aan. Dat er toevalligheden in een boek of film zitten kan me niet storen, want zonder had het verhaal immers niet verteld hoeven te worden, net als al die andere ontelbare onvertelde verhalen. Maar hier voelt het alsof Kraak een uitgangspunt bedacht heeft en zich in bochten moet wringen om daar maar te geraken. Het vertelde verliest z'n noodzakelijkheid daarmee.

Jammer, want het wordt wel leuk opgeschreven, een beetje speels en met veel vaart.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:05 uur

geplaatst: vandaag om 03:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.