menu

Should I Tell You? - Jill Mansell (2022)

Alternatieve titel: De Zomer van je Leven

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Engels
Romantiek

400 pagina's
Eerste druk: Headline, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Wanneer de tieners Amber en Lachlan terechtkomen in hetzelfde pleeggezin ontstaat er algauw een hechte band. Verhuizen naar het schitterende Cornwall is het beste dat hen ooit is overkomen – en nu, als volwassenen, is hun band sterker dan ooit. Maar Amber heeft een geheim: ze is verliefd op Lachlan – haar beste vriend! - en weet dat het nóóit kan werken. Lachlan is een echte rokkenjager en absoluut geen relatietype. Bovendien maken ze zich zorgen om hun pleegvader, weduwnaar Teddy. Hij gelooft weer in de liefde, maar is zijn nieuwe, opvallend mooie vriendin Olga wel zo perfect als ze lijkt?

zoeken in:
3,0
Jill Mansel is alom gekend voor haar feelgood-boeken. Deze boeken zijn immens populair in België en Nederland. Ook De zomer van je leven past in het rijtje van romantische boeken.

Amber en Lachlan zijn als tieners in hetzelfde pleeggezin terecht gekomen van Teddy en May. De twee konden het steeds goed met elkaar vinden en zijn al jarenlang goede vrienden. Zoveel jaren later zeult Amber nog steeds een geheim met zich mee. Ze is al heel erg lang verliefd op Lachlan. Een liefde die nooit kan werken. Lachlan is tevens een echte rokkenjager. Samen ontfermen ze zich over Teddy die ondertussen weduwnaar is. Zijn nieuwe vriendin lijkt niet te zijn wie ze zich voordoet..

Het verhaal wordt vertelt vanuit verschillende perspectieven. Dit zorgt ervoor dat het in het begin even zoeken is over wie het nu gaat en welke rol dit personage in het verhaal heeft. Eenmaal wanneer deze puzzel op zijn plaats valt is het verhaal wel erg helder en leuk. Het inzicht dat je krijgt in de diverse personages vind ik wel fijn om te lezen. Zo leer je ieders beweegredenen en achterliggende motivaties kennen. De schrijfstijl is prettig leesbaar met relatief korte hoofdstukken.

De personages zijn soms wel karikaturen en wat uitvergroot in hun typeringen (vb. Olga). Dit maakt het verhaal wel grappig maar af en toe moet je iets met een korreltje zout nemen dus.

Over het algemeen is het verhaal wat voorspelbaar. Hetgeen wat wel vaker voorkomt in dit genre. Zoals de naam ‘feelgood’ al zegt komt alles altijd weer op zijn pootjes terecht. Dus de voorspelbaarheid ligt wel in de verwachting bij de start van dit boek. Verder is het luchtige en erg ontspannende leesvoer.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:14 uur

geplaatst: vandaag om 16:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.