menu

75 Jaar de Vrijwillige Brandweer - Maarten 't Hart (1991)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Autobiografisch

28 pagina's
Eerste druk: Koninklijke Nederlandse Brandweer Vereniging, Utrecht (Nederland)

't Hart schrijft hij over zijn vader, die jarenlang lid was van het corps van de vrijwillie brandweer te Maassluis. Hij geeft een hele reeks redenen waarom zijn vader dit zo graag wilde. De dwingende behoefte om midden in de nacht brandjes te blussen zit daar niet tussen. Ten eerste kreeg zijn vader een mooi brandweeruniform met goud op de pet, goud op de schouders, goud op de mouwen en gouden knopen, dat hij vaak droeg. Hij had ook een grafmakersuniform, maar dit was niet zo passend bij feestelijke gelegenheden. Behalve het uniform was er de brandweeravond. Elke dinsdag ging zijn vader biljarten in de kazerne. Hij verloor altijd. Op de brandweerkazerne oefende hij net zolang tot hij zijn oom een keer kon verslaan. Naast de wekelijkse avond was er de jaarlijkse uitgaansdag. Gek genoeg kan 't Hart zich uit zijn jeugd geen echte brand herinneren; maar zijn vaders belevenissen bij het corps maakten wel genoeg indruk.

zoeken in:
avatar van WildeOscar
WildeOscar (moderator)
Tekst voor het jubileumboekje van de vrijwillige brandweer, met tekeningen van Peter van Straaten.
In 2016 kennelijk heruitgegeven, al vind ik daar verder weinig bewijs voor. Maar waarschijnlijk heette het toen '100 Jaar de Vrijwillige Brandweer'

Gast
geplaatst: vandaag om 12:13 uur

geplaatst: vandaag om 12:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.