menu

Onderliggende Spanningen - Maarten 't Hart (1987)

Alternatieve titel: Kramsvogels

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Nederlands
Humoristisch

5 pagina's
Eerste druk: Hollands Maandblad (periodiek), 's-Gravenhage (Nederland)

Verhaal over een schrijver met hartritmestoornissen, die elke nacht wakker schiet, vaak uit een droom over kramsvogels. Zijn hart bonst dan hevig. Na maandenlang uitstel bezoekt hij de specialist. Er wordt niets gevonden, en hij wordt doorverwezen naar een psychotherapeute. Onderweg fietst hij zevenmaal door rood, en wordt hierop aangehouden door de politie. Het citeren van een bijbeltekst over de sabbath heeft weinig effect: de agent snapt niet waar hij het over heeft. Het bezoek aan de therapeute voldoet ook niet aan de verwachtingen van de patiënt, aangezien haar uiterlijk hem niet aanstaat. Het verhaal eindigt met bezoeken aan videotheken.

zoeken in:
avatar van WildeOscar
WildeOscar (moderator)
Het oorspronkelijke verhaal luidt 'Onderliggende spanningen', is gepubliceerd in het 'Hollands Maandblad', en telt vijf pagina's.
Deze oorspronkelijke tekst is hier te raadplegen op kbnl.nl, dankzij het speurwerk van gert_r, waarvoor dank!
Hollands Maandblad. Jaargang 1987 (470-481) · dbnl

Een afzonderlijke uitgave als losstaand boek, waar deze omslag vandaan komt, is gepubliceerd in 2000 door Uitgeverij De Kier te Leiden, met de nieuwe titel 'Kramsvogels'. Deze telt 28 pagina's. Deze bevat een ander einde: hoogstwaarschijnlijk is het tweede deel hieruit nieuw erbij geschreven door 't Hart: zie ook Uitgelezen Boeken: Maarten ’t Hart – Kramsvogels - uitgelezenboeken.blogspot.com
Deze versie eindigt namelijk met een bezoek van de hartritmestoornispatiënt aan het ziekenhuis om een schok toegediend te krijgen, waar hij in gesprek raakt met een medepatiënt.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:01 uur

geplaatst: vandaag om 03:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.