menu

The Candy House - Jennifer Egan (2022)

Alternatieve titel: Het Snoephuis

mijn stem
3,83 (6)
6 stemmen

Engels
Toekomst / Thriller

352 pagina's
Eerste druk: Scribner, New York (Verenigde Staten)

Het is 2010. De succesvolle, maar rusteloze ondernemer Bix Bouton spreekt een professor van Columbia University, die experimenteert met het menselijk geheugen. Tien jaar later geeft Bix’ nieuwe technologische programma Baas over je Onbewuste toegang tot al je herinneringen, die je bovendien met anderen kunt uitwisselen. Het systeem verleidt menigten – hoewel niet iedereen. In aan elkaar gelinkte verhalen weeft Egan de verregaande gevolgen van Baas over je Onbewuste door de levens van verschillende personages, wier paden zich meermaals kruisen.

zoeken in:
avatar van Abubakari
Ik ben op een derde en heb er eigenlijk wel weer genoeg van. Begin vond ik al erg saai gebazel, daarna valt het boek uiteen in hoofdstukken die korte verhalen vormen waarin personages voor komen die in eerdere hoofdstukken ook voorbij kwamen. Beetje de Visit of the Goon Squad structuur dus. Dat boek vond ik erg te gek, dit boek pakt me niet. Het zit weer boordevol neuroten die dingen doen en beleven die mij vaker niet dan wel kunnen kunnen boeien.

Net een hoofdstuk gelezen over een autist die verliefd is en alles in percentages uitdrukt en over oninteressante dingen mijmert. Sommige delen zijn leuk (maar meer ook niet), bij veel delen kan ik mij niet concentreren en zit ik aan van alles en nog wat te denken of leg ik het boek weg om wat anders te gaan doen. Slecht teken. En eigenlijk ook geen zin om door het andere twee derde deel te worstelen.

Veel reserveringen bij de biep, weer iemand die wat korter hoeft te wachten voor hij of zij er in kan beginnen en er hopelijk meer plezier aan gaat beleven.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:26 uur

geplaatst: vandaag om 01:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.