menu

Collected Stories of Carson McCullers: Including The Member of the Wedding and The Ballad of the Sad Café - Carson McCullers (1987)

Alternatieve titel: Alle Verhalen

mijn stem
geen stemmen

Engels
Verhalenbundel
Sociaal

394 pagina's
Eerste druk: Houghton Mifflin, Boston (Verenigde Staten)

In deze verzamelbundel zijn negentien korte verhalen opgenomen en de twee novellen 'The Member of the Wedding’ en ‘The Ballad of the Sad Café’, die elk al eerder apart zijn uitgebracht. Vaak terugkerende thema’s in de verhalen zijn zaken als onbeantwoorde liefde, afwijzing, vervreemding en eenzaamheid. Dergelijke thema’s worden met ironie en lichtheid behandeld. McCullers schreef het korte verhaal ‘Wunderkind’ toen ze slechts zeventien jaar oud was. Het gaat over een jong meisje, dat al vroeg wordt wijsgemaakt dat ze een wonderkind is. Losjes gebaseerd op haar eigen ervaringen met de piano, brengt McCullers vooral haar eigen ervaring over de muziek die ze samen deelde met haar muziekleraar in; zonder hemzelf als persoon uit te werken in haar fictieve verhaal. In het korte verhaal ‘Madame Zilensky and the King of Finland’ huurt de heer Brook als hoofd van de muziekafdeling van zijn universiteit de beroemde componiste en lerares madame Zilensky in. Brook kan het excentrieke gedrag van Zilensky wel enigszins door de vingers zien, maar het blijkt op een gegeven moment dat ze een toch wel erg rijke fantasie heeft.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Recensie van 7 oktober 2021 (bij de Nederlandse vertaling) door Kris Velter op de site van Tzum:
Tzum | Recensie: Carson McCullers – Alle verhalen - Tzum
De beklagenswaardige, bizarre en eenzame personages die haar verhalen bevolken, worden soms meedogenloos neergezet, maar, soms met een enkele zin, weet ze niettemin ook een zekere empathie en mededogen het verhaal binnen te smokkelen. Hoe ze in soms erg korte verhalen toch een moeilijk en zwaar thema kan uitwerken, is erg knap.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:58 uur

geplaatst: vandaag om 16:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.