menu

Das Salz der Erde und das Dumme Schaf - Sheila Och (1994)

Alternatieve titel: Het Zout der Aarde en het Domme Schaap, of Mijn Waanzinnige Leven met Grootvader

mijn stem
geen stemmen

Duits
Jeugdboek
Sociaal

168 pagina's
Eerste druk: Arena, Würzburg (Duitsland)

Jana is 16 jaar en woont samen met haar tamelijk ongewone grootvader Vanek in het (toen nog) communistische Praag. De tragikomische avonturen van het meisje worden door haar sluwe anarchistische grootvader becommentarieerd. Mensen zoals Jana en haar grootvader zijn het zout der aarde, buitenstaanders die de wereld een spiegel voorhouden en haar een beetje vrolijker maken.

zoeken in:
sheila Och werd in 1940 in Engeland geboren en haar gezin ging in 1945 terug naar Praag, waar ze de middelbare school, het gymnasium en de filmschool doorliep. In 1971 emigreerde ze naar de Bondsrepubliek. Dit boek is in het Tsjechisch geschreven, opgave van google is 1975, al verscheen er alleen een Duitse en Nederlandse vertaling. Los van elkaar vertaald want beide uitgaven hebben andere vertalers, de uitgave van Houtekiet uit 1995 beslaat 116 pagina's. Een tweede boek kwam in 1996/97 insgelijks tot een vertaling.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:50 uur

geplaatst: vandaag om 07:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.