menu

An der Arche um Acht - Ulrich Hub (2007)

Alternatieve titel: Om Acht Uur bij de Ark

mijn stem
geen stemmen

Duits
Jeugdboek / Toneelstuk
Esoterisch

63 pagina's
Eerste druk: Sauerlàˆnder, Düsseldorf (Duitsland)

Pinguïns houden van ruzie maken. Ook over de vraag naar God. Ziet God alles? Maakt hij regels? Of bestaat het misschien niet eens? Terwijl de drie pinguïns erover kibbelen, begint het te regenen: de zondvloed. Er zijn nog twee tickets voor de Ark van Noach beschikbaar. Maar hoe zit het met de derde pinguïn? In een opwelling smokkelen de twee pinguïns de derde de ark in. Een turbulente reis volgt zijn loop...

zoeken in:
Om acht uur bij de Ark. Een dikke duif, drie naar vis stinkende pinguïns en een zinderende zondvloed. Zij zijn de hoofdpersonen in een filosofisch, verrassend en vooral geestig boek over de Ark van Noach. De duif figureert als reisleider naar wie niemand luistert. Van de drie pinguïns mogen er maar twee naar binnen, dus besluiten ze hun vriend in een koffer mee te smokkelen. Dat leidt tot komische en verwarrende situaties, maar ook tot vragen over God, gerechtigheid en willekeur en de vraag waarom zoveel onschuldige dieren verdrinken, terwijl er maar enkele worden gered.

In 2006 als toneelstuk opgevoerd: An der Arche um acht – Wikipedia - de.wikipedia.org

Gast
geplaatst: vandaag om 10:09 uur

geplaatst: vandaag om 10:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.