menu

When Grandfather Journeys into Winter - Craig Kee Strete (1979)

Alternatieve titel: Grootvaders Reisdoel

mijn stem
geen stemmen

Engels
Jeugdboek
Sociaal

86 pagina's
Eerste druk: Greenwillow, New York (Verenigde Staten)

'Grootvaders reisdoel' gaat over een heel bijzondere vriendschap, tussen de schooljongen Kleine Donder (Little Thunder) en zijn in het reservaat levende grootvader Tayhua. Op zijn sterfbed, aan het einde van zijn levensreis, vraagt Tayhua om met zijn kleinzoon alleen te mogen zijn. En als Tayhua ten slotte zijn reisdoel heeft bereikt laat hij Little Thunder niet alleen een prachtig wild paard na, dat hij in een rodeo voor hem heeft gewonnen, maar ook en vooral de kennis en wijsheid waarmee Little Thunder, trots op wat hij zelf is, zijn eigen levensreis pas echt kan beginnen.

zoeken in:
In het Nederlands in 1980 door In de Knipscheer als verhalenbundel uitgegeven met de aanvullende verhalen 'Hoe Jongen zijn naam verdiende' en 'Kleine Raaf en de Noordenwind-Reus' - 'Buffalo Brother' en 'Little Raven and the Northwind Giant'. Die bundel beslaat 126 pagina's; de losse uitgave van het titelverhaal uit 1999 telt 60 pagina's. In het Engels werd het titelverhaal eind 2016 door ReAnimus Press gedigitaliseerd, en op Goodreads kan ik geen spoor van die andere twee verhalen vinden.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:06 uur

geplaatst: vandaag om 11:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.