menu

Moord in Meppel - Haggi M. Reis (1953)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Nederlands
Detective / Humoristisch

238 pagina's
Eerste druk: Elsevier, Amsterdam (Nederland)

Rechercheur Cervelaat heeft als baas op het politiebureau Voldersgracht in Meppel de stroeve, in zichzelf gekeerde Inspecteur Veenstra. Juffrouw Dirkje Meijers belt naar dit politiebureau om te vertellen dat haar baas, de advocaat Mr. Wiebe Thoe Water door haar dood gevonden is op zijn kantoorkamer, gestoken met een mes in zijn rug. Zijn portemonnee en zijn sleutels blijken verdwenen. Dirkje woont bij hem in huis als zijn huishoudster. Het huis van Thoe Water wordt verder in het souterrain bewoond door een antiquair en zijn dochter. En op de eerste verdieping woont de jonge Lola Jansen, die wel een slokje lust. Financieel was het niet goed gegaan met Thoe Water, hetgeen kwam door zijn illegaal gokken bij zijn compagnon Mr. Benjamin Frank thuis. Maar wie van zijn kennissen is nu eigenlijk zijn moordenaar?

zoeken in:
3,0
Ouderwetse detective in een humoristische stijl, analoog aan Leonhard Huizinga met zijn Adriaan en Olivier boeken, en gelardeerd met wat Latijnse spreuken. En een wat gekunstelde ontknoping. Aardig om kennis van te nemen, maar niet meer dan dat. Maar deze auteur heeft nog wel 3 andere detective boeken het licht doen zien.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:09 uur

geplaatst: vandaag om 20:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.