menu

Ashleigh's Dream - Joanna Campbell (1993)

Alternatieve titels: Ambers Droom | Thoroughbred #5

mijn stem
geen stemmen

Engels
Jeugdboek
Natuur

192 pagina's
Eerste druk: HarperPaperbacks, New York (Verenigde Staten)

Wonder raakt tijdens een training zo ernstig geblesseerd dat ze niet meer zal kunnen racen. Meneer Townsend haalt Ashleigh over om Wonder te laten dekken. Het hengstje dat geboren wordt, is het evenbeeld van Wonder. Maar het zal zeker nog een paar jaar duren voordat Ashleigh met hem kan gaan trainen. Om toch met een goed renpaard aan de races te kunnen meedoen, koopt Amber de tweejarige merrie Fleet Goddess. Het paard lijkt veelbelovend, maar er is natuurlijk maar één Wonder. Zal Fleet Goddess net zo goed kunnen racen als Ashleigh's lievelingspaard?

zoeken in:
Op Townsend Acres draait alles om paarden. Op de uitgestrekte ranch worden volbloeden gefokt en getraind voor de grootste paardenrennen in het land. Nadat zij met haar ouders op de ranch is komen wonen, raakt Amber Griffen steeds meer in de ban van de paarden en de rensport. Zéker nadat zij de verzorgster van de merrie Wonder is geworden...

Kwam er vandaag achter dat ik ooit het eerste deel van deze serie toegevoegd heb en daarna gestopt ben. Waarschijnlijk niet om het gebrek aan plots (die vertaal ik helft van de tijd uit het Engels) maar door een tig-keer andere titels van heruitgaven waardoor het een uitzoekerij van 'heb ik jou daar' zou worden. Daarom wordt de meest recente Kluitman uitgave gehandhaafd en verder niet. Deze plot was toevallig een Nederlandse waarbij de namen redelijk intact werden gelaten. Het is me nog niet bekend wanneer de Nederlandse reeks stopt, de Amerikaanse serie telt 72 delen.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:35 uur

geplaatst: vandaag om 11:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.