menu

The French Gardener - Santa Montefiore (2008)

Alternatieve titel: De Franse Tuinman

mijn stem
4,14 (14)
14 stemmen

Engels
Streek/Familie

416 pagina's
Eerste druk: Hodder & Stoughton, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Miranda Claybourne heeft grootse plannen met de enorme tuin van het landhuis waar ze met haar man en twee kinderen is gaan wonen. Ze begint vol enthousiasme, maar moet al snel toegeven dat ze geen groene vingers heeft. Dan ontmoet ze Jean-Paul, een Fransman die aanbiedt om de tuin in zijn oude glorie te herstellen. In ruil zou hij in de leegstaande cottage op het uitgestrekte terrein willen wonen. Als ze die weer bewoonbaar gaat maken, vindt Miranda het dagboek van Ava Lightly, de vorige bewoonster. Elke avond leest ze een stukje in het dagboek, dat ze voor iedereen verborgen houdt. Miranda’s man blijft steeds langer in Londen, haar kinderen zijn naar school en de tuin slokt al haar aandacht op. Ze raakt steeds meer gefascineerd door de raadselachtige Jean-Paul – wat is zijn geheim?

zoeken in:
5,0
Echt een onvergetelijk goed boek. Mijn voorkeur gaat meestal uit naar Thriller en Horror films & tevens ook boeken, maar deze pure roman kon ik niet afslaan. De kaft en de samenvatting mag dan niet zo pakkend zijn als die van The Ruines maar het verhaal is echt geweldig. Ik heb het binnen drie dagen uitgelezen en heb het vervolgens uitgeleend aan een aantal familieleden die sprakeloos waren van het boek.

Zeker het lezen waard! Een dikke 5.

avatar van Boenga
5,0
Oer-Brits, over romantiek en cottages en the countryside en the local village, heel sfeervol, een verhaal waar je helemaal in wegdroomt en hoopt dat je er bij het wakker worden zelf in terecht gekomen bent.

Logisch gevolg: de 5 van Puella.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:50 uur

geplaatst: vandaag om 21:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.