menu

De Kleuren van Anna - Sander Kollaard (2021)

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Nederlands
Psychologisch

192 pagina's
Eerste druk: G.A. Van Oorschot, Amsterdam (Nederland)

'Anna was bij onze eerste ontmoeting even in de zeventig. Ze had een hond, net als ik, en we raakten aan de praat in het dorp. Ze stelde zich voor, wees vaagjes in de richting van het huis waar ze sinds een paar weken woonde, en vertelde me toen dat ze als jonge vrouw een paar uur had gevochten met een engel.’ Na de plotselinge dood van Anna gaat Kollaards verteller op zoek naar de kleuren die hij dankzij haar heeft leren zien. Van Jakobs gevecht met de engel naar de woede waarmee we de wereld nu bezien, van de schilder Willem de Kooning naar de Zweedse bosbouw, van Joe Biden naar Alex de Galliër – hoe divers de onderwerpen ook zijn, steeds weer keert hij terug naar wat Anna tekende: kleur. 'De kleuren van Anna' is een roman over onze verbeelding, over het vermogen om overal verhalen in te vinden, en over het belang daarvan.

zoeken in:
avatar van Robsessie
Alles verandert, niets blijft hetzelfde. Tja – De Groene Amsterdammer

Matig enthousiaste recensie in de Groene. Zijn vorige boek las lekker weg en werd heel goed ontvangen. Deze wil ik in de toekomst ook wel een kans geven.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:41 uur

geplaatst: vandaag om 09:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.