menu

Rōdosu-tō Densetsu 3 Eikō no Yūsha - Ryo Mizuno (1997)

Alternatieve titels: Legend of Lodoss 3: The Glorious Champion | ロードス島伝説3栄光の勇者

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Japans
Fantasy / Avontuur

288 pagina's
Eerste druk: Kadokawa, Tokio (Japan)

Nadat kroonprins Nasher met succes een draak heeft gevangen en daarmee tot Drakenridder is benoemd herenigen de naties van Moss zich en maken ze zich op voor een counter-aanval tegen het demonenleger. Flaus en Fahn zien toe hoe Fahn zijn titel Holy Knight kwijtraakt door de acties van een döppelganger-demoon. Ook onder Beld's leger heerst onrust. Terwijl verwarring en onrust de overhand neemt op Lodoss komt Wort met een plan.

zoeken in:
avatar van Xeeno
4,0
Ik ga een beetje in herhaling vallen denk ik, maar ook deel 3 leest gewoon echt lekker weg en de personages zijn leuk. Er is iets met deze "demonen" en de hoofdpersonages dat me erg aanspreekt. Het is ergens best wel anders dan Record of Lodoss War, maar toch ook weer niet. Er gebeurt eigenlijk continu wat en de hoofdpersonages gaan van de ene confrontatie of ontmoeting naar de andere. Hierin merk je ook wel de rollenspel-roots van Lodoss... Deze boeken vinden hun origine in rollenspel-sessies van Mizuno en zijn collega's/vrienden van Group SNE en sommige stukken zijn volgens mij gewoon navertellingen van deze sessies met een licht auteurssausje eroverheen, zeg maar.

Er zijn pakweg twintig Lodoss boeken, en daarnaast heb je ook nog Crystania en Sword World, waar waarschijnlijk dezelfde rollenspel-formule achter zit. Ik weet niet of deze formule mij zo lang zal weten te boeien, maar tot nu toe bevalt ie zeker.

In The Glorious Champion lijken de successen van Beld voor een ommekeer te zorgen in, met name, de moreel van de bevolking van Lodoss. Hoofdpersoon Nasier gaat op onderzoek uit in zijn gevallen land Skard, Wort heeft een ontmoeting met de mysterieuze "masked warrior-mage" en trommelt de Hundred Heroes op om naar Moss te gaan. Ook stuurt hij Hertog Mycen erop aan om de één van de vijf chromatische draken te bevrijden. Ook heeft Fahn nog zijn eigen hoofdstukje, wat me deed denken aan Lodoss voor de Super Nintendo... de geschreven versie vond ik echter een beetje flauw.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:05 uur

geplaatst: vandaag om 15:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.