menu

Rōdosu-tō Densetsu 2 Tenkū no Kishi - Ryo Mizuno (1996)

Alternatieve titels: Legend of Lodoss 2: Knight of the Sky | ロードス島伝説 2 天空の騎士

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Japans
Fantasy / Avontuur

256 pagina's
Eerste druk: Kadokawa, Tokio (Japan)

Lodoss staat op het punt drastisch te veranderen wanneer blijkt dat de koning van Skard in Moss gelieerd is aan de demonen. Moss' drakenpact wordt beëindigd en Nasher, kroonprins van Skard, belandt in een lastige situatie. Elders in Lodoss reizen Flaus, Fahn, Beld en nieuwe metgezellen reizen af naar Raiden, ten noorden van Moss, waar hun een schokkende ontmoeting wacht.

zoeken in:
avatar van Xeeno
3,5
"Knight of the Sky" doet mijn insziens een klein stapje terug ten opzichte van het vorige deel, "Prince of the Fallen Land", welke voor mij erg vermakelijk was, doch niet altijd even origineel.

Dat boek eindigde met een plotselinge plottwist te midden de Slag bij Skard. Dit boek pikt het verhaal weer op enige tijd nadat dat gevecht voorbij is (en blijkbaar verloren is door Moss), dus het exacte verloop ervan is niet bekend. Maar goed, nieuwe status quo dus qua setting en het duurt even voordat het op gang komt, maar als het eenmaal loopt, dan loopt 't best lekker. De scene met een mysterieuze "warrior-mage" vond ik sterk en aan het eind van het laatste hoofdstuk maakt een voor Record of Lodoss War fans bekend personage diens opwachting. Niet verwacht die hier te zien en benieuwd of deze persoon nog een belangrijke rol gaat spelen.

Ook van dit deel heeft de Record of Lodoss War Wiki trouwens een prima fanvertaling online staan.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:58 uur

geplaatst: vandaag om 11:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.