menu

Kerken van Goud, Dominees van Hout: Over de Verwording van de Nederlandse Natuurbescherming - Rob Bijlsma (2021)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Ideeƫnliteratuur / Natuur

351 pagina's
Eerste druk: Atlas Contact, Amsterdam (Nederland)

De natuur in Nederland heeft zich op achterbakse wijze ontwikkeld tot verkeerde natuur. Dat is ten strengste verboden. Vandaar dat natuurbeschermers krachtdadig ingrijpen, natuur is geen natuur zonder graafmachines, omgezaagde bossen en massarecreatie. Natuurbescherming moet een verdienmodel zijn, een tak van industrie waar duizenden mensen een baantje vinden. Deze goegemeente heeft bedisseld dat de levende natuur geen millimeter mag afwijken van het gewenste ‘profiel’. Vogelonderzoeker Rob Bijlsma zag het een halve eeuw aan. Op basis van wetenschap en hardcore veldwerk stelt hij de onzin van het groene circus op overtuigende wijze aan de kaak. Er is maar één conclusie mogelijk: de bezem door die augiasstal van geldverslaafde natuurvernielers en -uitbaters.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Recensie van 22 augustus 2021 op de vogelsite van 'De Visdief':
Recensie: Kerken van goud, dominees van hout, Rob Bijlsma - De Visdief
...[Rob Bijlsma] keert zich in zijn nieuwe boek Kerken van goud, dominees van hout tegen de wijze waarop natuurorganisaties in Nederland de natuur in ons land beheren. Hij onderbouwt zijn betoog met data, wetenschappelijke inzichten en eigen observaties en lardeert ze met de nodige spot waarbij hij ook zichzelf niet spaart.

avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
...en recensie door Jean-Pierre Geelen in De Volkskrant van 20 augustus 2021:
Roofvogelaar Rob Bijlsma rekent af met de managers van de Nederlandse natuur
Roofvogeldeskundige Rob Bijlsma geeft zijn eigenzinnige visie op natuurbescherming en neemt daarbij geen blad voor de mond. Zijn ironische toon maakt het boek zeer leesbaar.
****

Gast
geplaatst: vandaag om 13:15 uur

geplaatst: vandaag om 13:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.