menu

Geen Weg Terug - Elvin Post (2022)

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Nederlands
Jeugdboek
Thriller

240 pagina's
Eerste druk: De Fontein, Utrecht (Nederland)

Wanneer Eva en haar vriendinnen midden in de nacht na een schoolfeest naar huis fietsen, stuiten ze op een auto die met een geopend portier op de weg staat. Naast de auto liggen twee bewusteloze mannen in een grote plas bloed. Wanneer Eva de politie wil bellen, ziet Fleur een tas met geld in de auto. Hoewel Eva er geen goed gevoel bij heeft, nemen ze de tas mee. Dan blijkt dat een van de mannen het heeft overleefd. Hij hoort bij een groep zware criminelen…

zoeken in:
avatar van Sharon
3,5
geplaatst:
Deze jeugdthriller heeft me van het begin tot het eind in zijn greep gehouden. Ik kon het boek simpelweg niet wegleggen.

Het boek begint met een spannende proloog, waardoor je meteen in het verhaal zit en wilt weten hoe het afloopt. Het verhaal gaat over vier vriendinnen, Eva (17) Anna, Fleur en Kim. Als ze midden in de nacht na een schoolfeestje naar huis fietsen, zien ze een zwarte auto midden op de weg staan met zijn portieren open. Vlakbij de auto liggen twee mannen in een plas bloed. Beide mannen lijken dood. Eva wil direct de politie bellen. Fleur wil dat niet en neemt een kijkje in de auto. Daar vind ze een tas met geld.

Zij wil het geld meenemen, want waarom zou je het laten liggen als de mannen toch al dood zijn? Eva en Anna willen liever de politie bellen, maar na lang twijfelen volgen ze Fleur, die eigenlijk een beetje haar zin doordrijft. Vlak voordat ze wegfietsen denkt Eva gezien te hebben dat één van de mannen zijn ogen opendeed. Eenmaal thuis wordt het geld geteld (€ 80.000) en verdeeld over de vier vriendinnen. Waar Fleur en Kim weinig moeite lijken te hebben met de situatie, ligt dat bij Eva en Anna wel anders. Zij willen alsnog naar de politie gaan, maar zijn ook bang voor de mogelijke gevolgen. Dan blijkt één van de mannen nog te leven en komt er een continue spanning. Hij blijkt ze gezien en gehoord te hebben en komt zelf naar hun school toe.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Eva en Anna. De karakters zijn goed uitgediept. Je leest over hun thuissituaties, onzekerheden, maar ook over beginnende verliefdheden. Het is vlot geschreven met korte hoofdstukken. Het boek blijft tot het einde spannend. Dat komt niet alleen doordat er nog een crimineel opzoek is naar het geld, maar ook mede door het gedrag van de meiden zelf. Richting het einde zijn er verschillende plotwendingen en pas na een verassende ontknoping kon ik het boek écht wegleggen.

avatar van glimmerman270
3,5
Wanneer de vriendinnen, Eva, Fleur, Kim en Anna stuitten op twee criminelen, die in een plas bloed liggen en ze een tas met geld meenemen vanuit hun auto, breekt er een spannende periode aan. In het begin lijkt er weinig aan de hand, maar wanneer één van de twee criminelen het toch heeft overleeft en ze vervolgens opzoekt bij hun school begint de spanning pas echt.
Gaan ze het geld alsnog naar de politie brengen? Als het aan Fleur ligt, absoluut niet- het was immers zíj die het geld pakte en de meiden overtuigde dat het wel goed zou komen. De andere meiden gaan nu niet naar de politie, maar vooral Anna en Eva vinden dit heel moeilijk. Ze willen hun vriendin niet in de problemen brengen alsmede de groepsdruk die de meiden ervaren.

Ze schuiven hun besluit steeds meer voorzich uit, maar uiteindelijk is naar de politie óók geen juist besluit meer, want de criminelen hebben ze gevonden: wanneer ze naar de politie gaan, dan zullen ze hun vermoorden!

Ik vond het een heerlijke jeugdthriller met de bekende vaart die dit genre met zich meebrengt. Elvin post heeft twee boeken geschreven in deze serie van 'Politie niet betreden'

Gast
geplaatst: vandaag om 03:42 uur

geplaatst: vandaag om 03:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.