menu

De Pizarro's: Eén Familie, Drie Generaties en Honderd Jaar Strijd in Colombia - Robert-Jan Friele (2021)

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Nederlands
Streek/Familie

511 pagina's
Eerste druk: Meulenhoff, Amsterdam (Nederland)

De Pizarro’s is een familiekroniek die de dramatische geschiedenis van een heel land vertelt. Door de ogen van drie generaties en via tientallen levendige verhalen ontrolt een eeuw Colombia zich op meeslepende wijze. Nergens komt de Colombiaanse geschiedenis zo samen als in de familie Pizarro. De vader is de opperbevelhebber van het leger en gelooft in de instituties. Zijn zoons en dochter worden guerrillero’s en prediken de revolutie. Tegen de achtergrond van de Koude Oorlog en de opkomst van de cocaïnehandel streven de Pizarro’s, elk op een eigen manier, naar een rechtvaardiger Colombia. Veredelde staatsgrepen in Bogotá, clandestiene trainingskampen op Cuba, collegebanken in Moskou: ze beleven het allemaal. Hun strijd kost twee van hen het leven en de revolutionaire droom kan geen einde maken aan de schrijnende ongelijkheid en het geweld. Eén ding blijft van generatie op generatie gelijk: het gevecht van de Pizarro’s voor een betere toekomst van hun land.

zoeken in:
avatar van Raspoetin
Het waren niet de drugs die Colombia vormden, maar de politiek - NRC
In een geschiedenis van een prominente familie schetst Robert-Jan Friele hoe hogere politiek en ingewikkelde (familie)relaties de gewelddadige moderne geschiedenis van Colombia bepalen.
Op de website van uitgeverij Meulenhoff kan de eerste pagina’s worden ingelezen.
De Pizarro's | Meulenhoff

avatar van robbrouwer58
2,5
Langdradige documentatie over een toonaangevende en tegelijk gemankeerde familie waarmee het onvermogen van Colombia wordt blootgelegd. En daardoor niet overal even interessant.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:42 uur

geplaatst: vandaag om 23:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.