menu

Animal, Vegetable, Junk: A History of Food, from Sustainable to Suicidal - Mark Bittman (2021)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Historisch

378 pagina's
Eerste druk: Houghton Mifflin Harcourt, Boston (Verenigde Staten)

De geschiedenis van de Homo sapiens wordt meestal verteld als een verhaal over technologie of economie. Maar er is een meer fundamentele drijfveer: voedsel. Hoe we jaagden en verzamelden, verklaart onze opkomst als een nieuwe soort en onze vroegste technologie; onze eerste voedselsystemen, van vuur tot landbouw, vertellen waar we ons vestigden en hoe beschavingen zich uitbreidden. De zoektocht naar voedsel voor een groeiende bevolking dreef exploratie, kolonialisme, slavernij en zelfs kapitalisme aan. Een eeuw geleden was voedsel geïndustrialiseerd. Sindsdien hebben nieuwe stijlen van landbouw en voedselproductie een nieuw hoofdstuk in de menselijke geschiedenis geschreven, een hoofdstuk dat zowel klimaatverandering als wereldwijde gezondheidscrises veroorzaakt. Voedseljournalist Mark Bittman biedt een panoramisch beeld van het verhaal en legt uit hoe we onszelf kunnen redden van de moderne verkeerde afslag.

zoeken in:
avatar van Raspoetin
Podcast - Het vette probleem van Amerika: hier komt de obesitasepidemie vandaan | VRT NWS: nieuws
Amerika heeft een vet probleem, een probleem van suiker, zout en vet en hyperverwerkt voedsel. Hoe is het zover kunnen komen? Junkfood heeft het dieet van de Amerikanen gekaapt en heeft een crisis van de volksgezondheid veroorzaakt die de levens bedreigt van talloos veel Amerikanen. Het gevolg is een obesitasepidemie. De mensen werden almaar dikker en ongezonder. 1 op de 3 Amerikanen eet dagelijks, jawel, elke dag, fast food. Hoe is de obesitasepidemie ontstaan? Hoe komt het dat zoveel mensen rommel eten? VS-correspondent Björn Soenens neemt u mee op een fascinerende reis naar de oorsprong van fast food in Amerika.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:13 uur

geplaatst: vandaag om 15:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.