menu

Zwijgmannen - Jaap Robben (2021)

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Autobiografisch / Sociaal

112 pagina's
Eerste druk: De Geus, Amsterdam (Nederland)

In het najaar van 2020 publiceerde het dagblad Trouw het 18-delige feuilleton ‘Po Polska’ (‘Op Z’n Pools’) van Jaap Robben over de vijf Poolse zwijgmannen die meehielpen om zijn boerderij uit 1910 te verbouwen. Het werd een reeks over elkaar leren kennen wanneer je geen taal deelt, facebook-likes, over totaal verschillende levens die zich zo dicht langs elkaar afspelen. Over Marek, Patryk, Iwan, Tomasz en Wojtek en waar zij aan denken wanneer ze spreken over ‘zuhause.’ Zijn boek ‘Zwijgmannen’ is een uitgebreide en herziene versie van dat feuilleton.

zoeken in:
avatar van mjk87
3,5
Heel menselijk, hoe Robben zijn Poolse klussers weergeeft en zijn relatie tot hen. Erg fijn leesvoer. In het begin zit ook een hoofdstukje dat hij denkt dat de klussers steeds met smoesjes komen, tot blijkt dat de meest grote ongeloofwaardige excuses gewoon waar bleken te zijn. Die spankracht wordt niet de hele bundel volgehouden, zeker het laatste stuk met een reis naar Polen dat iets minder boeit. 3,5*.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:00 uur

geplaatst: vandaag om 13:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.