menu

De Moederminnaar - Rogi Wieg (1992)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Nederlands
Psychologisch

130 pagina's
Eerste druk: Van Oorschot, Amsterdam (Nederland)

De moederminnaar. Ik was alleen met mijn moeder, want mijn vader was twee dagen op reis. We aten niets bijzonders en zaten zwijgend aan tafel. Ik heb al die jaren geweten dat het zou gebeuren, maar ik wist niet wie van ons tweeën het initiatief zou nemen. We aten en ik keek in de ogen van mijn moeder die niets lieten zien. In zijn roman 'De Moederminnaar' verkent Rogi Wieg de binnenwereld van een man die zich, gehuld in een laken, aanmeldt bij een inrichting met de mededeling dat hij Oedipus Rex is, en verzoekt om opname.

zoeken in:
avatar van Robsessie
3,5
Via allerlei omwegen ben ik twee jaar geleden bij Rogi Wieg uitgekomen. En dat bevalt goed tot nu toe. Mede ingegeven door zijn eigen ervaringen kan hij als geen ander de belevingswereld van mensen met psychische problemen op papier zetten. Altijd zijn het welbespraakte ik-figuren, denkers, nietsontziend en ondanks hun misère valt er geregeld wat te lachen. Maar bovenal zijn het hele trieste figuren die niet kunnen ontsnappen aan hun eigen gedachtes en hun verleden, ook in dit verhaal. Hoewel je aan het begin nog mee wil gaan met zijn perceptie van 'wat er is gebeurd', heb je al snel door dat de verteller niet te vertrouwen is.

Interessant verhaal. Interessante boeken van Wieg. Maar je moet er niet te veel van achter elkaar lezen, want het is wel een beetje zwaar.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:58 uur

geplaatst: vandaag om 09:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.