menu

A Series of Unfortunate Events 5: The Austere Academy - Lemony Snicket (2000)

Alternatieve titel: Ellendige Avonturen 5: De Krabbige Kostschool

mijn stem
4,08 (12)
12 stemmen

Engels
Jeugdboek
Avontuur

204 pagina's
Eerste druk: HarperCollins, New York (Verenigde Staten)

In dit vijfde deel komen de Baudelairewezen Violet, Claus en Roosje terecht op de Prutjurk School. De school heeft grafzerkvormige gebouwen en haar motto luidt: Memento Mori (denk eraan dat je zult sterven). Ook maken ze al snel kennis met pestkop Carmelita Pets, die hen uitscheldt voor 'cakesnuivers'. Aangekomen bij Onderdirecteur Nero, die de drie kinderen de absurde regels uitlegt. Zo krijg je geen bestek bij je eten als je het adminstratiegebouw binnenloopt. Ook vertelt hij hen over de fijne faciliteiten in het woongebouw, maar omdat de Baudelaires geen toestemming van een ouder of voogd hebben, moeten ze in een golfplaten schuurtje slapen – 'het wezenkot' - waar het wemelt van krabben en waar vochtige schimmel aan het plafond zit. Ze moeten slapen op hooibalen. Claus en Violet krijgen een opleiding, maar Roosje wordt Nero's secretaresse.

zoeken in:
avatar van GVR
4,0
GVR
Dit boek geeft wat weer meer kleur dan de vorige 2, ook door kennismaking met nieuwe personages die tot de verbeelding spreken.
De krabben zijn een juweeltje, hoe verzin je het denk ik af en toe.

Ted Kerkjes
Deze was beter dan de vorige.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:13 uur

geplaatst: vandaag om 15:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.