menu

Silver Sparrow - Tayari Jones (2011)

Alternatieve titel: Het op Eén na Beste Leven

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Sociaal

352 pagina's
Eerste druk: Algonquin, Chapel Hill (Verenigde Staten)

James Witherspoon houdt er twee gezinnen op na: zijn wettige en zijn geheime gezin. Bij beide gezinnen heeft hij een dochter. Chaurisse is zijn erkende dochter, Dana zijn geheime dochter. Dana heeft altijd geweten dat zij in de schaduw moet leven zodat haar vaders andere gezin in de spotlights kan staan. Wat James Witherspoon echter nooit had kunnen voorzien, is dat zijn beide dochters vriendinnen zouden worden… Als de twee zussen elkaar ontmoeten, heeft dit onomkeerbare gevolgen voor iedereen. Twee dochters, twee moeders, één vader. Wat kiezen ze: de waarheid kennen of gelukkig zijn?

zoeken in:
3,5
Tayari Jones is professor Creative Writing aan Emory University. Je kent haar mogelijks al van haar roman Een ongewoon huwelijk. Dit boek werd wereldwijd jubelend ontvangen en werd een echte bestseller.

James Witherspoon is een bigamist. Hij heeft zijn wettige gezin met een vrouw, Laverne, en dochter Chaurisse. Daarnaast heeft hij nog zijn geheime gezin met xx en dochter Dana. Dana weet van James zijn andere gezin maar andersom is dit niet het geval. Maar het lot gaat zich bemoeien. De 2 halfzussen ontmoeten elkaar en worden vriendinnen.

Het verhaal wordt gebracht langs beide kanten. Zowel het ene als het andere gezin worden belicht door de ogen van de dochters. Beide zijn echter compleet verschillend. Terwijl Charisse het beeld heeft van het ideale gezinnetje is het voor Dana net extra confronterend om te weten dat er ook nog een ander gezin is. Beide raken op elkaar gesteld tot het geheim naar de oppervlakte komt.

Ik vond het erg interessant om eens het beeld te krijgen van “het andere gezin”. Een gezin dat zich wegcijfert, opofferingen maakt en anderzijds eveneens de liefde van James willen ervaren. De angst die er heerst om uit de biecht te klappen en zo hun geliefde eventueel te verliezen is beklemmend. Op dit vlak vond ik het best een intens boek om te lezen. Tayari Jones is erg goed in het op papier zetten van ingewikkelde en complexe gevoelens. Desondanks doet hij dit op een manier die makkelijk wegleest en toch voldoende beschrijvend. Emoties worden afgewisseld met daarnaast ook heel wat humor. Even luchtigheid in een verhaal is altijd welkom!

Naast vriendschap heerst er toch ook wel wat jaloezie. Daarnaast krijg je in dit boek ook een beeld van het leven als afro-Amerikaan. Een thema dat Tayari al wist aan te snijden in haar vorige roman Een ongewoon huwelijk. Een krachtig verhaal over familiebanden, verdraagzaamheid, jaloezie en het verlangen naar liefde.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:47 uur

geplaatst: vandaag om 05:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.