menu

Schaduwoorlog Uruzgan: De Rauwe Werkelijkheid van de Nederlandse Missie in Afghanistan - Olof van Joolen en Silvan Schoonhoven (2021)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Oorlog / Waargebeurd

272 pagina's
Eerste druk: Nieuw Amsterdam, Amsterdam (Nederland)

De missie in Uruzgan (2006-2010) was voor Nederlandse begrippen een immense militaire operatie, de grootste na de Tweede Wereldoorlog. Het hele land keek mee toen onze mannen en vrouwen met zwaar materieel naar Afghanistan werden uitgezonden om het land op te bouwen. De schok was groot toen bleek dat onze militairen keihard moesten vechten tegen een ongrijpbare vijand. 'Schaduwoorlog Uruzgan' biedt voor het eerst een indringend overzicht van de gehele missie. Open en eerlijk vertellen de militairen over angstige momenten, kameraadschap en trauma’s. En ze stellen zichzelf de vraag: "Is er te veel geweld gebruikt, zoals bij de beruchte slag om Chora? Of trad Nederland juist te weinig doortastend op? Wegen de 25 Nederlandse doden, honderden gewonde en psychisch beschadigde veteranen op tegen wat er is bereikt?"

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:51 uur

geplaatst: vandaag om 22:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.