menu

Urværk - Ane Riel (2021)

Alternatieve titel: Uurwerk

mijn stem
3,75 (4)
4 stemmen

Deens
Psychologisch

232 pagina's
Eerste druk: Lindhardt og Ringhof, Kopenhagen (Denemarken)

De tijd tikt voor Alma. Elke dag, alsof het haar laatste is, windt ze de staande klok op die haar door decennia van verdriet en vreugde heeft begeleid. Sommige van haar herinneringen probeert ze te verdringen, maar met name de gedachten aan haar overleden man, de horlogemaker Otto, verstoren haar gemoedsrust. Wat is er met Otto gebeurd? Alma kent de waarheid, maar waarom kan ze zich die dan niet herinneren? Er is nog veel waarmee Alma in het reine zal moeten komen voordat haar leven ten einde is. Een onverwachte ontmoeting met een kleine jongen en de vriendschap die daaruit opbloeit geven haar leven een nieuwe impuls. Intussen maken de duisternis en kou van de winter plaats voor het licht en de warmte van de lente. Het is duidelijk dat Alma’s leven nog niet voorbij kan zijn.

zoeken in:
avatar van Abubakari
3,5
Desalniettemin toch weer een prima boek, zal het volgende boek van deze schrijfster absoluut weer gaan lezen, maar zo goed als Hars vond ik het niet.

Schreef ik bij Beest, een verhaal gebaseerd op of Mice & Men. En nu we het toch over vorige Riel boeken hebben, lees Hars, geweldig boek!

En dat volgende boek, kwam ik twee weken terug achter, was uit en lag bij de biep. En ook het volgende boek van Ane Riel ga ik weer lezen, want hoewel ik er even in moest komen is ook Uurwerk weer vakwerk en bijzonder.
Dat begin verhaalt over een oude vrouw, doof, vergeetachtig en alleen in een huis. Haar overpeinzingen, haar lege dagen.
Een buurjongetje komt haar dan bezoeken, met zijn hondje, dat maakt haar dagen mooier.

Ik vreesde in het begin even dat het een beetje saai ging worden, maar al gauw vormde zich een mysterie, er miste iemand, wat was er voorgevallen? Waarom? Hoe? En toen las het vlot weg, werd de spanningsboog strakker.
Langzaam wordt duidelijk wat er is gebeurd, hoe tijd rekbaar en soms verraderlijk kan zijn, hoe niet alles is wat het lijkt.

Zoals gezegd, ook het derde boek van Ane Riel is weer goed. Maar Hars blijft onovertroffen.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:06 uur

geplaatst: vandaag om 00:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.