menu

Jerrycan - Joep van Helden (2022)

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Nederlands
Psychologisch

176 pagina's
Eerste druk: Atlas Contact, Amsterdam (Nederland)

‘Jerrycan’ is teder en gruwelijk. Het verkent het raakvlak tussen hard en zacht, wereld en mens, kunnen en willen. Een jeugddelinquent zoekt dagenlang naar het juiste moment om sorry te zeggen; de door iedereen verachte Paulo wordt in een kille kustplaats gedwongen zijn vriendje te delen; na een knokpartij met een gespierd meisje spoelt Kaiser de gel Erezione di Cemento uit zijn haar; en de oude Nor tracht haar rondvaartboot te behouden terwijl de rivier dichtvriest, de stroom uitvalt en haar man begint te hoesten. In een decor gekenmerkt door schaalvergroting en bijtende chemicaliën, glinsteren deze verhalen van hartstocht en opmerkelijke elegantie.

zoeken in:
avatar van Abubakari
2,5
Vijf verhalen gelezen, 73 van de 176 pagina's. Ik hou wel van korte verhalen, maar niet van deze korte verhalen. Het is zo fragmentarisch, het lijkt middenin te beginnen en ver voor het einde te stoppen. Ze hebben een hoog zoek het zelf maar uit gehalte, er valt best een touw aan vast te knopen, soms wat moeilijker, soms wat makkelijker, maar ze pakken me niet. Mooischrijverij verhalen met weinig houvast.
Je weet wel ongeveer waar het over gaat, maar dan is het ook alweer voorbij en ja, dat was het dan.
Leuk experimenteel geschrijf, maar mij boeit het niet zo.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:57 uur

geplaatst: vandaag om 11:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.