menu

Avløsning - Tor Ulven (1993)

Alternatieve titel: Vervanging

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Noors (Bokmål)
Psychologisch

158 pagina's
Eerste druk: Gyldendal, Oslo (Noorwegen)

'Vervanging' is een miniatuursymfonie waarin de perspectieven van vijftien niet-verwante personages worden verenigd in wat lijkt op één enkele verhalende stem: elke persoonlijkheid leidt om beurten het verhaal. Een roman over de spanning tussen de concrete realiteiten waarvan we denken dat we ze niet kunnen veranderen en onze innerlijke levens, waar we voelen dat alles nog mogelijk is.

zoeken in:
...stilte...
De enige roman van de invloedrijke Noorse auteur Tor Ulven.

Verschijnt op 26 januari bij Oevers:

Tor Ulven | Vervanging · - uitgeverijoevers.nl

Tor Ulven (1953-1995) was een van de belangrijkste dichters van het Noorse naoorlogse tijdperk en won verschillende grote literaire prijzen. Zijn teruggetrokken manier van leven belette hem niet om een centrale figuur te worden in de Noorse literatuur. Wat hem kwelde zette hij om in poëzie, verhalen en essays, en toen dat niet meer mogelijk was, maakte hij in 1995 op eenenveertigjarige leeftijd een einde aan zijn leven, twee jaar na het verschijnen van Vervanging.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:08 uur

geplaatst: vandaag om 11:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.