menu

Sixteen Horses - Greg Buchanan (2021)

Alternatieve titel: Zestien Paarden

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Engels
Thriller

464 pagina's
Eerste druk: Mantle, Londen (Verenigd Koninkrijk)

In het slaperige kustplaatsje Ilmarsh in Engeland ontdekt rechercheur Alec Nichols de hoofden van zestien paarden. Ze zijn deels begraven en vormen samen een cirkel. Het meest raadselachtig is dat van alle hoofden één oog zichtbaar is, dat naar de hemel is gericht. Alec weet niet wat hij met dit ongelooflijke schouwspel aan moet en roept de hulp in van forensisch dierenarts Cooper Allen. In de dagen die volgen, ontdekken Cooper en haar team een reeks tot dan toe ongemelde misdaden in de gemeenschap: vermissingen, afpersingen, brandstichting en mishandelingen. Niets is wat het lijkt en iedereen is verdacht. Alec en Cooper moeten nauw samenwerken in een race tegen de klok om het mysterie te ontrafelen. Maar de prijs is hoog…

zoeken in:
2,5
Greg Buchanan was eerder nog ongekend. Sinds zijn debuutthriller ‘Zestien paarden’ is verschenen zijn de rechten in meer dan 20 landen verspreid. Eveneens gaat er een verfilming van dit boek komen.

In het rustige kustplaatsje Illmarch doen een boer en zijn dochter een macabere ontdekking. Zestien paardenhoofden die in een cirkel zijn begraven. Eén oog is zichtbaar en naar de hemel gericht. Alec Nichols krijgt de zaak toegewezen en schakelt hierbij de hulp in van forensisch dierenarts Cooper Allen. Wat is hier gebeurd en wie is de dader? In hun zoektocht doen Alen en Cooper enkele ontdekkingen; misdaden die ongemeld zijn die in de gemeenschap gepleegd zijn. Afpersingen, mishandelingen, vermissingen, … Welke link hebben deze misdaden?

Het verhaal wordt opgebouwd in korte hoofdstukken. Persoonlijk vind ik dit aangenamer lezen aangezien je sneller het boek terug oppakt om toch nog een beetje te lezen. Nog één hoofdstukje.. Toch zorgt dit gegeven er ook voor dat het bij het begin van het verhaal wel wat moeilijk is om erin te komen. Er wordt wat veel van de hak op de tak gesprongen en de rode draad vinden is even zoeken. De vele personages wisselen veelvuldig. Dit gegeven compliceert het verhaal ook erg. Dus een heel vlotte leeservaring vond ik het niet meteen.

Anderzijds ben ik wel verrast door de originaliteit van het verhaal. De onverwachte plotontwikkelingen en een einde dat ik niet verwachtte. Niet heel erg voorspelbaar aangezien het best ongeloofwaardig is naar mijn gevoel. Toch kon ik mij het verhaal wel helemaal inbeelden als een film. De donkere en geheimzinnige sfeer voelen griezelig aan en het boek raakte ook wel een gevoelige snaar bij mij aangezien het toch ook wel over dierenleed gaat.

Een duistere thriller waarbij ik zowel boeiende elementen opmerk als enkele mankementen.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:41 uur

geplaatst: vandaag om 10:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.