menu

Darkness Falls - Robert Bryndza (2021)

Alternatieve titels: Vallend Duister | Kate Marshall #3

mijn stem
4,00 (6)
6 stemmen

Engels
Thriller

320 pagina's
Eerste druk: Boekerij, Amsterdam (Nederland)

Het detectivebureau van Kate Marshall gaat eindelijk echt van start als zij en haar partner, Tristan Harper, worden ingehuurd voor hun eerste grote zaak. Het is een cold case. Twaalf jaar geleden legde journaliste Joanna Duncan een politiek schandaal bloot, waarna ze spoorloos verdween. De meeste mensen zijn inmiddels verdergegaan met hun leven – behalve Joanna’s moeder. Wanneer Kate en Tristan toegang krijgen tot de oorspronkelijke dossiers, ondervragen ze dezelfde verdachten en volgen ze dezelfde sporen als toen – maar die lopen ditmaal niet dood. Want tussen Joanna’s persoonlijke bezittingen vindt Kate de namen van twee jonge mannen die ook spoorloos verdwenen. Terwijl Kate de laatste dagen van de drie vermiste personen met elkaar vergelijkt en in verband brengt, realiseert ze zich dat Joanna iets veel sinisterders had ontdekt dan men aanvankelijk dacht: de identiteit van een seriemoordenaar. Iemand die aast op mensen die niet snel zullen worden gemist. Hoe dichter Kate hem nadert, hoe duisterder het wordt.

zoeken in:
Sharon
Vallend duister is het derde deel van de Kate Marshall serie. Ik heb enorm uitgekeken naar het moment dat dit boek uit kwam. Toch moet ik zeggen dat hij me een beetje tegenviel. Ik had hem spannender verwacht, daarmee wil ik niet zeggen dat het een saai boek was. Zoals we van Robert Bryndza gewend zijn is het mooi en vlot geschreven. Kom je vrij makkelijk in het verhaal. Helaas had ik al vrij snel door wie de mogelijke dader was. De plotwending was dan ook leuk, maar niet heel verrassend. Wat mij betreft wel een beetje een gemiste kans, toch kijk ik nu al uit naar het vierde deel.

avatar van Rufus
3,5
Vlot leesbaar met een leuk en spannend einde, maar zoals Sharon reeds schreef niet echt verrassend.
Maar goed, blij dat ik dit boek gelezen heb.
3,5***

Gast
geplaatst: vandaag om 11:50 uur

geplaatst: vandaag om 11:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.