menu

Win Win - Jan Van der Cruysse (2021)

mijn stem
4,00 (2)
2 stemmen

Nederlands
Thriller

424 pagina's
Eerste druk: Manteau, Antwerpen (België)

Laura staat op het punt af te studeren als ingenieur wanneer ze een envelop ontvangt, afzender onbekend. Inhoud: een ansichtkaart en een ticket voor een vlucht in businessclass naar San Francisco. Van Nigeria tot China wacht haar een verhaal van verdronken bootvluchtelingen, grootschalige zwendel met covidvaccins, moord en inbraak op bestelling en dealers in een traagwerkend gif. Haar gastheer is specialist in cryptofoons en cryptomunten.

zoeken in:
4,0
Jan Van der Cruysse was eerder woordvoerder van Brussels Airport. Momenteel is hij specialist in crisis-communicatie. Daarnaast is hij sinds zijn debuut Bling Bling een gerenommeerd misdaadauteur die al vele prijzen won zoals de Hercule Poirotprijs, de Diamanten Kogel en de Schaduwprijs.

Laura Van Opstal zal binnenkort haar studie computerwetenschappen aan de Universiteit van Gent afronden. Ze specialiseerde zich in cryptografie. Op een gegeven moment krijgt Laura een postkaart en een vliegtuigticket naar San Francisco van een onbekende afzender. Ze gaat het avontuur aan en voor ze het weet zit ze in een web waarbij de wereld op zijn kop lijkt te staan. Haar kennis van cryptologie helpt haar cryptomunten en cryptophones te ontcijferen. Maar ze ontdekt ook een duistere wereld met bootvluchtelingen, covid-vaccinsfraude,…

Met dit boek trek je de hele wereld rond; China, Libië, Noorwegen, Nigeria, … Dit trekt mij wel aan in het verhaal. Het is uitgebreid en raakt vele thema’s aan. Toch vormt het verhaal één geheel en wordt de puzzel uiteindelijk compleet. De hoeveelheid personages kunnen verwarren maar hierbij krijg je hulp van de schrijver aangezien er achteraan in het boek een personenlijst en ook bijvoorbeeld een scheepsregister te vinden is.

Van der Cruysse heeft een mature schrijfstijl. Intelligente denkpistes en dialogen. Hij trapt niet in clichés. Wanneer je verwacht dat er een romance ontspoort blijkt dit toch niet het geval te zijn. De flashbacks verduidelijken het verhaal en geven meer inzicht in het gebeuren. Het verhaal is actueel en zet je aan het denken over onze maatschappij. Serieuze thema’s die toch met een vleugje humor kan benadert worden. Zo wordt het boek geen saaie en serieuze bedoening.

Een beangstigende thriller vol plotsveranderingen en raadsels.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:46 uur

geplaatst: vandaag om 10:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.